Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LUFTSYN. Dette syn er forbeholdt de flyrejsende. Den slags oplevelser får man ikke i tog eller bus på en rejse ud i Danmark.
Foto: Thomas Borberg

LUFTSYN. Dette syn er forbeholdt de flyrejsende. Den slags oplevelser får man ikke i tog eller bus på en rejse ud i Danmark.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pristjek inden forårets miniferier: Bus er billigt, fly er dyrt

Lavprisbusser vinder frem, men også indenrigsfly vækster.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det næste danske rejseryk kan komme til pinse, som lige akkurat sniger sig op til at kunne kaldes en forlænget weekend i midten af maj. De dage kan bruges til en rejse ud i Danmark, og så melder spørgsmålet sig:

Skal turen foregå med bus, tog eller fly?

Fly er den hurtigste måde at komme fra én ende af landet til en anden, men også den dyreste. Bussen er billigst, men også den langsomste rejseform, men er ikke altid ret meget langsommere end toget.

I de seneste år har lavprisbusser haft fremgang i Danmark, og det kan bl.a. skyldes de lave priser. En returbillet København-Billund kan i pinsen købes for 198 kroner hos busselskabet Rødbillet. SAS flyver også på strækningen, men skal have 1.263 kroner for turen.

Fremgang for indenrigsflyvning

Alligevel går det godt for indenrigsflyvningen i Danmark. Trafikken er gået 6 procent frem i de første to måneder af 2016 – fra 231.000 til 244.000 passagerer i de to måneder. Sidste forår var der et næsten tilsvarende dyk, og det skyldtes de omlægninger, der blev foretaget i Københavns lufthavn, hvor den egentlige indenrigsgård blev nedlagt.

»Folk, der flyver – de vil flyve. Det er i høj grad forretningsrejsende, der bærer indenrigstrafikken, og de kan ikke bruge seks timer hver vej«, siger Ole Stouby, administrerende direktør i Travelmarket.dk.

Aalborg er den største danske indenrigsdestination. Byen er nr. 5 på Københavns Lufthavns top 10-liste over ruter med flest passagerer. 66.000 personer fløj mellem København og Aalborg i februar – flere end f.eks. til Paris og Berlin.

Politiken har fundet priser på pinserejsen mellem København og de seks byer, der betjenes af indenrigsfly på helårsbasis. Det er Aalborg, Aarhus, Karup, Billund, Sønderborg og Rønne. Flypriserne har vi fundet på Travelmarket.dk, men lige i dette tilfælde er det ikke så nødvendigt at bruge en søgemaskine, da der typisk kun er ét flyselskab, der flyver til hver by. Aalborg er undtagelsen, for her flyver både SAS og Norwegian.

Pristjekket herunder er foretaget tirsdag 29.3. Klik på rutenavnet for at komme til søgningen på flybilletten. Alle togpriser er fra dsb.dk, og buspriserne er fra de nævnte busselskaber.

København-Aalborg:
Fly: 898 kr. (Norwegian).
Tog: 906 kr.
Bus ( Rødbillet): 396 kr.

København-Aarhus:
Fly: 1.385 kr. (SAS).
Tog: 806 kr.
Bus: (Rødbillet): 320 kr.

København-Karup:
Fly: 778 kr. (DAT).
Tog: 836 kr.
Bus: Ingen rute fundet.

København-Billund:
Fly: 1.263 kr. (SAS).
Tog: 764 kr. (Noget af turen foregår med bus).
Bus: 198 kr. (Rødbillet).

København-Sønderborg:
Fly: 1.147 kr. (Alsie Express).
Tog: 806 kr.
Bus: 396 kr. (Rødbillet).

København-Rønne:
Fly: 1.370 kr.
Tog: 656 kr.
Bus: 540 kr. ( Bornholmerbussen).

---------------------------

Rettelse: Vi skrev i en tidligere version, at der rejste 66.000 passagerer med fly mellem København og Aalborg i 2015. Det er imidlertid tallet alene for februar 2016

---------------------------

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden