Ferie i Danmark

Historisk dansk slotshave kommer på fornem international liste

Egeskov er på liste over 50 steder i Europa, der er værd at rejse efter pga. deres skønhed.

Ferie i Danmark

Egeskov på Fyn er udnævnt til at være ét af de 50 smukkeste steder i Europa og kommer dermed i selskab med bl.a. Lake District i England, Ronda i Spanien, Sognefjord i Norge og Dubrovnik i Kroatien.

Det er rejsemediet Condé Nast Traveler, der har udarbejdet listen, som dermed også udpeger en række turistdestinationer i Europa. Egeskov er nr. 46 på listen, men det fremgår ikke, om rækkefølgen betyder noget. Condé Nast Traveller giver ingen begrundelser for valget af de steder – i hvert fald ikke i sin netudgave, hvor der blot er publiceret billeder af de 50 steder.

I Egeskovs tilfælde kan man gætte på, at det er haveanlæggene og ikke selve slottet, der har udløst placeringen på top 50-listen. Egeskov har tidligere fået priser for sit haveanlæg. I 2012 modtog Egeskov European Garden Award for den bedst udviklede og restaurerede historiske have i Europa. CNN Travel kunne i 2013 sætte Egeskov på listen med de 12 mest spektakulære haver i verden.

De 50 steder, som Condé Nast Traveller udpeger som Europas smukkeste, er en blanding af meget præcist udpegede som f.eks. katedralen La Sagrada Familia, men også større områder som f.eks. Toscana i Italien. Nogle byer er også på listen, f.eks. Amsterdam og Stockholm, selv om man uden besvær kan finde områder i de byer, der ikke er specielt smukke.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden