Medvind. Danmarks næstestørste by ridder på en bølge i disse år, og anerkendte internationale magasiner og aviser har for alvor fået øjnene op for Aarhus. Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Medvind. Danmarks næstestørste by ridder på en bølge i disse år, og anerkendte internationale magasiner og aviser har for alvor fået øjnene op for Aarhus. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Ferie i Danmark

Dansk by slår Venedig som rejsedestination

Den internationale rejseguide Lonely Planet har peget på årets hotteste destinationer i Europa. Aarhus er på en andenplads.

Ferie i Danmark

Lonely Planet har netop udsendt deres top 10 over de mest oplevelsesværdige destinationer, og her kommer den østjyske hovedstad på en andenplads foran Venedig - og kun overgået af den græske halvø Peloponnés.

Den fornemme placering er den seneste i en efterhånden lang række af eksempler på ros til Aarhus fra udenlandske medier.

I januar udnævnte New York Times eksempelvis Aarhus som nummer 13 på den nye liste 52 Places to Go in 2016.

I Visit Aarhus vil glæden ingen ende tage, siger direktør Peer H. Kristensen til DR Østjylland.

»Vi har gået rundt med armene over hovedet, siden vi fik det at vide. Det er jo Michelin-Guiden inden for turistdestinationer«.

Ifølge Visit Aarhus-direktøren skyldes hæderen først og fremmest benhårdt arbejde med at promovere byen som Second City på den internationale scene.

I Lonely Planets begrundelse for den flotte placering på listen peger guiden blandt andet på arkitekturen ved havnefronten i Aarhus. Desuden er der stor ros til gastronomi og museer som Moesgaard og Aros. Derudover noterer Lonely Planet, at rejsende kan være forud for deres tid ved at rejse til Aarhus, før den bliver kulturhovedstad i 2017.

»Der er så mange ting, der gør, at Aarhus har flyttet sig. Det er jo fantastisk og giver bare så godt et afsæt til, at Aarhus bliver kulturhovedstad næste år«, siger Peer H. Kristensen til DR Østjylland.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce