Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Vild. Djurs Sommerland er allerede i gang med byggeriet til den nye rutsjebane, som åbner til næste år. Screendump fra Djurs Sommerland.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Djurs Sommerland får Europas hurtigste rutsjebane

Til næste år åbner den jyske park Danmarks dyreste forlystelse.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glem alt om en børnekarrusel eller et godt musikprogram. Når Djurs Sommerland åbner for sæsonen til næste år, bliver det med en kæmpe tilføjelse: En rutsjebane, der ifølge parken selv bliver både den længste og hurtigste i Europa af sin art.

Det fortæller adm. direktør Henrik B. Nielsen.

»Vi har arbejdet på det i to år, og konstruktionsmæssigt startede vi for tre-fire måneder siden. Nu er det så synligt i parken, at vi er nødt til at fortælle, hvad vi kommer med til næste år«, siger han.

Rutsjebanen er en såkaldt 'Suspended Family Coaster', og det betyder, at vognene ikke kører på skinner, men at de hænger på undersiden af banen, så fødder hænger og dingler frit. Med 'Family' menes, at den er målrettet, ja familier.

»Det betyder ikke, at at alle kan prøve. Vi forventer, at den bliver for alle på over 120 centimeter«, siger parkdirektøren, som fortæller, at det for de mindste, der må prøve, formentlig bliver lidt grænseoverskridende. Man kommer nemlig op i 30 meters højde, og forlystelsen når en topfart på 85 kilometer i timen. Den er ved at blive bygget i den nordøstelige del af parken, hvor der indtil nu har været trampoliner og hoppepuder.

Største og dyreste nogensinde

For parker gælder det om hele tiden at forny sig samt at have det rette miks af forlystelser, fortæller Henrik B. Nielsen. Den jyske park fik en ny rutsjebane (Piraten) i 2008, og for tre år siden åbnede en anden rutsjebane ved navn Juvelen. Og sidste år åbnede en rutsjebane til de mindre børn.

»Nu er det tid til en mere, som også henvender sig til familier, hvor både børn og voksne kan prøve den. Og rutsjebaner trækker ekstra mange gæster til«.

Det er ikke noget lille greb i lommen, for parken må udstede en check på 90 mio. kroner for rutsjebanen, der stadig ikke har noget navn.

»Det er den største forlystelse, vi nogensinde har fået i Djurs Sommerland og formentlig den dyreste nogensinde i Danmark«.

I 2015 havde Djurs Sommerland besøgsrekord med 801.000 gæster, og til næste år håber direktøren, at rutsjebanen vil trække fem til ti procent flere til. »Så vil vi være rigtig tilfredse«, som Henrik B. Nielsen formulerer det.

Går alt vel, kan de første få rystet tarmene, få svedige håndflader og et kæmpe skud adrenalin 6. maj næste år, når parken åbner.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Anne Louise Leth og Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden