Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets julegave: En weekend på gourmet-kro

Madekspert anbefaler fem danske kroer, hvor et gavekort kan indløse mad i topklasse og total forkælelse.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der står ’oplevelser’ og ’gavekort’ på ganske mange ønskesedler denne jul. Derfor har vi fået Bent Christensen, en af dansk gastronomis store kendere og udgiver af Gudme Raaschou Spiseguide siden 1978, til at udvælge fem danske kro-ophold, som vil være den perfekte julegave.

Bent Christensen har valgt de fem kroer ud fra: ”Den store gourmetoplevelse i dette ords oprindelige betydning, hvor logi, fremragende forplejning og fantastisk morgenmad går op i en højere enhed”, som han selv formulerer det. Der er lagt vægt på, at man både kan få en gastronomisk totaloplevelse, men også gå hele linen ud med en overnatning eller to.

Vi begynder vores gastronomiske gavekortsrejse på Fyn.

1. Fynsk gastronomi i absolut topklasseNavn: Munkebo Kro
Hvor: Munkebo, 15 km fra Odense
Siden år 2000 har Annesofie og Thomas Pasfall drevet Munkebo Kro på Fyn. I dag findes der 22 veludstyrede værelser, inklusive to suiter, på kroen, mens det gastronomiske islæt folder sig ud på den tilhørende Restaurant Anden. Her får man som gæst herlige vine, et personligt gastronomisk udtryk med retter på kortet som kammuslinger med grønlangkål, god pølse og saltbagt kartoffel. I øvrigt præsterer Munkebo Kro også en flot, flot morgenservering. Restaurant Anden blev kåret til Årets Restaurant i 2004. Vil du vide mere om Munkebo Kro og få information om priser på gavekort, så klik her.

Eventyr, rygeost og hvaler - Se vores guide til Fyns kulturoplevelser her

Hvad mener du?

Vi vil gerne have dine tips og gode råd. Kan du anbefale en kro? Fortæl om det i kommentarsektionen herunder.

Skal du på badeferie til vinter? Se vores forslag her!

2. Personale med orden i cv'etNavn: Rørvig Kro
Hvor: Rørvig, Nordvestsjælland
Kroen i det smukke Nordvestsjælland har krofolk, der værner om den gode gastronomi. De er inspireret fra tidligere jobs på så klassisk stærke steder som Henne Kirkeby Kro, Kommandanten, Saison og Søllerød Kro. Rørvig Kro fik i 2006 fire ud af fem kokkehuer i Politiken med rubrikken 'En omvej værd'. Der er også fine overnatningsmuligheder på på stedet. Vil du vide mere om Rørvig Kro og få information om priser på gavekort, så klik her.

LÆS OGSÅ:

3. God mad og royale naboerNavn: Fredensborg Store Kro
Hvor: Fredensborg, Nordsjælland
Store Kro i Fredensborg med de royale naboer byder på både historiske rammer og smukke værelser, men ikke mindst en gastronomisk filosofi i køkkenet, der forbinder et klassisk borgerskabskøkken med moderne grønne tendenser. På kroen arbejder man med forskellige temaophold. Du kan både komme på 'juleophold', 'golfophold' og et 'romantisk ophold', hvor kærestepar jo passende kan bruge det nye år på at geare ned og gå ture i det smukke nærområde, hvor Esrum Sø måske er den største attraktion. Vil du vide mere om Fredensborg Store Kro og få information om priser på gavekort, så klik her.

Louisiana, Kronborg, etc. - Se vores guide til Nordsjællands kulturoplevelser

Hvad mener du?

Vi vil gerne have dine tips og gode råd. Kan du anbefale en dejlig kro? Fortæl om det i kommentarsektionen herunder.

Skal du på badeferie til vinter? Se vores forslag her!

4. Morgenmad i superklasseNavn: Kongenshus Kro og Hotel
Hvor: Daugbjerg, Viborg
Herlig natur i området omkring kroen, smukke bygninger, nyrenoverede værelser og håndlavet gastronomi på lokale råvarer styret af ildsjælen Pernille Rasmussen. På Kongenshus dyrker man gæstgiveriet i ordets bedste forstand og lader økologi og slow food (en bevægelse, der vil fremme udviklingen af kvalitet i fødevareproduktionen) være det, der driver den kulinariske oplevelse. I øvrigt peger Bent Christensen på, at Kongenshus serverer noget af landets bedste morgenmad, hvor alt naturligvis er hjemmelavet. Vil du vide mere om Kongenshus Kro og Hotel og få information om priser på gavekort, så klik her.

Bakker, beat og eventyr - Se vores guide til Østjylland

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Kromand med omsorg for gæsterneNavn: Aagaard Kro
Hvor: Egtved, Kolding
En gammel "Kgl. Prevelegeret Kro" (sådan staves det altså!), hvor kromanden himself er et stort aktiv for gæsterne i såvel maduniverset som på drikkevaresiden. Portvinen åbnes gerne med tang, og han sørger for en god ild i pejsen. Overnatning med fortrinlig morgenmad er også en mulighed, selvom man kun råder over et enkelt dobbeltværelse, en lille suite, som er meget populær og derfor er lejet ud helt indtil april 2010. Vil du vide mere om Aagaard Kro og få information om priser på gavekort, så klik her.

LÆS OGSÅ:

Hvad mener du?

Vi vil gerne have dine tips og gode råd. Kan du anbefale en fantastisk kro? Fortæl om det i kommentarsektionen herunder.

Skal du på badeferie til vinter? Se vores forslag her!


Udforsk vores guides: Restauranter, seværdigheder, caféer og barer
Storby:San Francisco, Rom, Lissabon, Berlin, Århus, Toscana, Se flere
Sol & strand:New Zealand,Gran Canaria,Kreta,Cypern, Mallorca, Algarve

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden