Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madmarked. I august slog Aarhus Street Food dørene op. Nu får stedet så omtale i New York Times.
Foto: Aarhus Street Food

Madmarked. I august slog Aarhus Street Food dørene op. Nu får stedet så omtale i New York Times.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

New York Times i Aarhus: Endelig får man ordentlig mexicansk mad i Europa

Skribent hæfter sig ved tacos og flæskestegssandwich på Aarhus Street Food.

Ferie i Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For kun nogle måneder siden åbnede det nye aarhusianske madmarked - Aarhus Street Food.

Tusinder af madinteresserede gæster har siden åbningen besøgt byens nye madmarked.

Nu har også den amerikanske avis New York Times været forbi.

Og skribenten virker begejstret. Ikke kun for den 'flaeskesteg sandwich', han får serveret eller den lokale mikrobryg, men måske mest for det faktum, at den mexicanske mad, som The Mexican Donkey serverer, er af en sjælden kvalitet set uden for det nordamerikanske kontinent.

»Mexicansk mad er en tilbagevendene skuffelse i Europa, men tiderne ændrer sig. The Mexican Donkey serverede autentiske tacos«, lyder det fra skribenten, der fortsætter med at beskrive den tilhørende salsa verde, mole, syltede rødløg og de »rustikke hvede tortillaer«.

Mediedarling i 2016

Aarhus har det med at boltre sig i de internationale rejsemedier i øjeblikket. Det har nok en del at gøre med byens kommende status som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Senest placerede rejsebogsforlaget Lonely Planet i maj, Aarhus som nummer 2 på listen over de 10 byer, der er 'Best In Europa 2016'. Blandt andet foran Venedig på tredjepladsen.

Tidligere på året, i januar, satte New York Times Aarhus på listen '52 Places to Go in 2016'. Blandt andet fordi, at Aarhus »er en stor by med en universitetsbys stemning, som har en blomstrende, kunst- kultur- og madscene, der tegner til at vokse i 2016«, som det hed i omtalen.

Nu er det altså det nye Aarhus Street Food, der får omtale. Og det er især New York Times beskrivelse af stedets flæskestegssandwich, der kan mærkes siger Thomas Bendtsen fra Aarhus Street Food

»Jeg havde vagt i går (lørdag, dagen efter omtalen, red,) og der var afsindigt mange, der specifikt spurgte efter den flæskestegssandwich. Det har jeg aldrig oplevet før. Der skulle åbenbart en artikel i New York Times til«, siger Thomas Bendtsen, der efter eget udsagn selv har spist 30 styks af den omtalte flæskestegssandwich.

Han er glad for omtalen i den amerikanske avis, men mere begejstret for, at Aarhus Street Food har vundet den lokale hovedpris AOA Prisen 2016 i en afstemning om byens bedste steder på sitet aoa.dk - Alt om Aarhus. Det betød, at Aarhus Street Food blev omtalt i ugeavisen Århus Onsdag, der bliver omdelt til omkring 150.000 husstande.

»Der er sådan noget, der rykker hos os«, siger Thomas Bendtsen.

Foruden madmarkedet er det også gået stærkt på andre områder i den østjyske by de senere år. Med multihuset Dokk1 beliggende centralt på Aarhus' havn, der åbnede i juni 2015 og Moesgaard Museum, som åbnede i nye rammer for knap halvandet år siden. Desuden er en ny bydel, Aarhus Ø, ved at skyde op ved havnen. Aarhus fik også tildelt michelinstjerner for første gang i i 2015.

I en tidligere version af denne artikel skrev vi, at Aarhus Street Food ligger i en bygning, der tidligere har huset så forskellige ting som en cykelarena og et koncertsted. Det var en fejl. Det er i stedet Aarhus Central Food Market. Vi beklager fejlen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden