Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

EU's sorte liste er opdateret: Her er de 279 flyselskaber, du ikke skal flyve med

EU har netop opdateret deres liste over flyselskaber, som er bandlyst.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har du planlagt at bestille en flyrejse den kommende tid, er det måske værd lige at tjekke EUs liste over sortlistede flyselskaber, som netop er blevet opdateret.

Det er den 19. ajourføring af listen over selskaber, der af sikkerhedshensyn er pålagt driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i EU. Det skriver rejsenyhedsbrevet standby.dk.

Listen rummer nu 279 flyselskaber fra 21 lande. Siden sidste år har Libyen strammet så meget op på kravene til sine flyselskaber, at de nu er blevet slettet fra listen og derfor atter må flyve til EU fra november.

LÆS OGSÅ

Til gengæld er et nyt flyselskab sat på den sorte liste. Det er selskabet Conviasa fra Venezuela.

Ud over EU-landene dækker flyveforbuddet også europæiske lande som Kroatien, Norge, Island, Schweiz, skriver standby.dk.

Du kan finde hele EU’s sorte liste på Europa-Kommissionens hjemmeside.

Her er landene, hvor samtlige flyselskaber er bandlyst i EU:

Afghanistan, Angola, Benin, Republikken Congo, Den Demokratiske Republik Congo, Djibouti, Ækvatorialguinea, Kirgisistan, Liberia, Mauretanien, Mozambique, Filippinerne, Sierra Leone, São Tomé og Príncipe, Sudan, Swaziland og Zambia.

Her er landene, hvor visse flyselskaber har flyveforbud i EU:

Gabon (med undtagelse af tre flyselskaber, der opererer med visse begrænsninger og på visse betingelser), Indonesien (med undtagelse af seks flyselskaber), Kasakhstan (med undtagelse af ét luftfartsselskab, der opererer med visse begrænsninger og på visse betingelser)

Listen omfatter også fem individuelle flyselskaber:

Blue Wing Airlines i Surinam, Meridian Airways i Ghana, Rollins Air i Honduras og Silverback Cargo Freighters i Rwanda, samt Conviasa i Venezuela.

Desuden omfatter listen 11 flyselskaber, der har tilladelse til at beflyve EU under strenge driftsmæssige begrænsninger og på nærmere bestemte betingelser.

Det gælder:

Air Astana i Kasakhstan, Air Koryo i Nordkorea, Airlift International i Ghana, Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines og SN2AG i Gabon, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, Air Madagascar og Jordan Aviation.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden