Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den moderne safari

Oprindeligt var safari ikke det samme som en tur på savannen. Ordet betød simpelthen ’rejse’ på swahili.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Safari dækker stadig over et imponerende bredt spektrum af muligheder. For eksempel kan du komme af sted i luftballon eller til fods.

En safari kan sagtens være anderledes Hvis du har lyst til en tur væk fra den slagne turistrute, er der muligheder i blandt andet Botswana, Namibia og Zambia. Her kan du få oplevelsen af at have Afrika helt for dig selv. Det begrænsede antal turister og anderledes naturoplevelser er med til at gøre det til en spændende oplevelse. Du kan for eksempel tage på walking safari, hvor man bevæger sig på landjorden. Det kan du blandt andet gøre i Ugandas jungle, hvor chimpanser og gorillaer krydser stien få meter fra safari-gruppen.


Hoteller i trætoppe
Når man først dykker ned i udbuddet af safarirejser, kan man se, at der er næsten uendelige muligheder for anderledes ferieoplevelser. I Kenya kan man for eksempel overnatte i trætophoteller ved Mount Kenya. Du kan komme tæt på flamingoerne i Lake Nakuru. Eller du kan kombinere safarien med bjergvandring og en bestigning af Kilimanjaro i Tanzania. Mange steder er det også muligt at svæve i en luftballon hen over savannen, så du kan se dyreflokkene fra oven. Det hører dog med til den historie, at du ofte skal lægge et par tusinde eller tre oveni prisen for at få den oplevelse med.


Luksus eller version vildmark?
Den moderne safari er også valget mellem overstrømmende luksus eller vildmarksliv. Der er mulighed for hotel, hvor morgenkaffen kan nydes midt i parken. Eller at have vildmarken lige på den anden side af din tynde teltdug på en tur, hvor maden bliver lavet udenfor og morgenbadet sker i et telt.

Selvom nogle synes, en vildmarks-telttur er den største oplevelse, kan den sagtens være den billigste. Der er ofte ikke mange udgifter forbundet med telt og mad-over-bål. Hotellerne – eller lodges, som de kaldes - er til gengæld ofte et andet prisleje. Til gengæld er der så mulighed for at nyde dagens sidste sol på terrassen med en drink før middagen.


Slut af med badeferie

Har du været på safari i Kenya, Tanzania eller Sydafrika, kan du altid slutte af med en tur på stranden ved Det Indiske Ocean, hvor kilometervis kridhvid sandstrand skriger på at hjælpe en kronisk vinterbleg dansk krop til lidt kulør i kinderne. Medmindre altså, at man er taget til andre lande end Kenya, Tanzania og Sydafrika, der ikke har et verdenshav ved gadedøren.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden