VULKANTURIST. En lift sørger for, at besøgende kommer de 120 meter ned til bunden af magmakkammeret på Thrihnukagigur.
Foto: 3H Travel/K. Maack

VULKANTURIST. En lift sørger for, at besøgende kommer de 120 meter ned til bunden af magmakkammeret på Thrihnukagigur.

Temarejser

Ny vild turistattraktion: Tag med ned i en slumrende vulkan

I næste måned kan turister besøge den islandske Thrihnukagigur-vulkan.

Temarejser

Med tanke på Islands buldrende undergrund, tænk bare på vulkanerne Eyjafjallajökull og Grimsvötn, virker en turistttur til bunden af en slumrende islandsk vulkan som en ferie-beskæftigelse af den mere dumdristige slags.

I hvert fald på papiret. For der er tilsyneladende ingen fare forbundet med den turistattraktion, som islandske 3H Travel lancerer i næste måned. Det skriver dailymail.co.uk.

Bureauet tilbyder nemlig for første gang vulkan-nysgerrige at komme ned på bunden af den slumrende Thrihnukagigur-vulkan, der eftersigende er det eneste sted på kloden, hvor et gigantisk vulkansk magmakammer, et reservoir, hvor magma opsamles og størkner, er tilgængeligt. Og ikke mindst sikkert at besøge.

LÆS ARTIKEL

For at komme ned i vulkanens magmakammer skal man fires 120 meter ned til bunden af vulkanens magmakammer i en lift, og herfra viser erfarne og specialuddannede guider rundt.

Du kan komme ned i vulkanen fra den 15. juni til den 31. juli. Der er ture fire gange om dagen alle ugens dage og en adgangsbillet til Jordens indre koster godt 1.600 kroner. Læs mere på insidethevolcano.com.

LÆS ARTIKEL

Du kan se flere billeder fra vulkan-turen herunder:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce