Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HØJT. Ny nationalpark i Tibet bliver verdens højeste.
Foto: JODY KURASH/AP

HØJT. Ny nationalpark i Tibet bliver verdens højeste.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdens højeste nationalpark åbner i lukket bjergrige

Parken dækker hele fem bjerge på over 8.000 meter i højden.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Større, højere, vildere. Kineserne går efter endnu en rekord med åbningen af det beskyttede område i Tibet, som de har udråbt til at være »verdens højeste nationalpark«.

Ifølge China Daily bliver navnet på den nye nationalpark i Den Autonome Region Tibet, som Kina regerer over, det velklingende navn Qomolangma National Park, som er en hilsen til det kinesiske navn på Mount Everest (Mount Qomolangma).

Den skykyssende park på 78.000 kvadratkilometer dækker hele fem 8.000-meter høje bjerge inklusiv Mount Everest, det 8.201 meter høje Mount Cho Oyo og 8.013 meter høje Shishapangma og gletsjere, varme kilder og skove.

Parken ligger i Xigaze-regionen af Den Autonome Region Tibet i nærheden af Kinas grænse mod Nepal, men der er endnu ingen meldinger fra kineserne om de officielle indgange til parken. Dog skulle prisen i følge China Daily være 180 RMB per person for en billet til parken.

De kinesiske myndigheder lukkede ellers tidligere på året for adgangen til Tibet for udlændinge. Det skete 10 dage efter, at to tibetanske munke satte ild til sig selv i den uroplagede region. Landet er åben for turister igen, selv om man dog skal opfylde flere krav for at få en restriktiv adgang til regionen.

»Nationalparken skal beskytte miljøet og biodiversiteten samt forhindre ulovlig udnyttelse af naturressourcerne og jorden«, har Sun Yongping, der er souschef for Tibets Turistbureau, udtalt til China Daily.

Den nye park er den tredje nationalpark i regionen sammen med Yarlung Zangbo Grand Canyon Nationalpark i det sydøstlige Tibet og Namtso Nationalpark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden