HØJT. Ny nationalpark i Tibet bliver verdens højeste.
Foto: JODY KURASH/AP

HØJT. Ny nationalpark i Tibet bliver verdens højeste.

Temarejser

Verdens højeste nationalpark åbner i lukket bjergrige

Parken dækker hele fem bjerge på over 8.000 meter i højden.

Temarejser

Større, højere, vildere. Kineserne går efter endnu en rekord med åbningen af det beskyttede område i Tibet, som de har udråbt til at være »verdens højeste nationalpark«.

Ifølge China Daily bliver navnet på den nye nationalpark i Den Autonome Region Tibet, som Kina regerer over, det velklingende navn Qomolangma National Park, som er en hilsen til det kinesiske navn på Mount Everest (Mount Qomolangma).

Den skykyssende park på 78.000 kvadratkilometer dækker hele fem 8.000-meter høje bjerge inklusiv Mount Everest, det 8.201 meter høje Mount Cho Oyo og 8.013 meter høje Shishapangma og gletsjere, varme kilder og skove.

Parken ligger i Xigaze-regionen af Den Autonome Region Tibet i nærheden af Kinas grænse mod Nepal, men der er endnu ingen meldinger fra kineserne om de officielle indgange til parken. Dog skulle prisen i følge China Daily være 180 RMB per person for en billet til parken.

De kinesiske myndigheder lukkede ellers tidligere på året for adgangen til Tibet for udlændinge. Det skete 10 dage efter, at to tibetanske munke satte ild til sig selv i den uroplagede region. Landet er åben for turister igen, selv om man dog skal opfylde flere krav for at få en restriktiv adgang til regionen.

»Nationalparken skal beskytte miljøet og biodiversiteten samt forhindre ulovlig udnyttelse af naturressourcerne og jorden«, har Sun Yongping, der er souschef for Tibets Turistbureau, udtalt til China Daily.

Den nye park er den tredje nationalpark i regionen sammen med Yarlung Zangbo Grand Canyon Nationalpark i det sydøstlige Tibet og Namtso Nationalpark.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce