Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sylt. Luften er som champagne, bølgerne som rovdyr, og huspriserne høje som Alperne. Den tyske ferieø virker som en magnet på de nøgne, de rige og de smukke. I Nordens Saint Tropez kan man få en 'tour de natur' - garneret med femstjernet luksus.
Foto: Tine Harsen/Tine Harden

Sylt. Luften er som champagne, bølgerne som rovdyr, og huspriserne høje som Alperne. Den tyske ferieø virker som en magnet på de nøgne, de rige og de smukke. I Nordens Saint Tropez kan man få en 'tour de natur' - garneret med femstjernet luksus.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 5 andre øer i det tyske vadehav

De fleste øer i Tysklands Vadehav er bittesmå og ubeboede. Men på fem af dem venter fine oplevelser.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sild/Sylt – For de rige

Tysklands fjerdestørste ø med et areal på 99 km 2. Den nordligste ø i den tyske del af Vadehavet og samtidig den mest eksklusive for rige tyskere med kurressorter, flotte hoteller og store biler, ligesom en række michelinrestauranter vidner om et vist niveau.

Sild har omkring 27.000 indbyggere, mens omkring en million gæster årligt besøger øen med den imponerende 40 km lange badestrand.

Øen er landfast med togbane, hvor bilen kan medtages, ligesom en færge sejler fra Rømø.

www.sylt.de

Föhr – Den grønne ø

Den næststørste tyske ø i Vadehavet og den femtestørste i Tyskland. Kaldes Den grønne ø, da den ligger i læ af Amrum for vind og vejr med god mulighed for vegetation, og via havnebyen Wyk er Föhr et meget populært feriested i Tyskland.

Øen har 16 små byer, omkring 9.000 indbyggere og en 15 km lang sandstrand og et højdepunkt i det nordligste markland på 13,2 meter.

Föhr er den eneste af de store øer i det tyske Vadehav uden fyrtårn.

www.foehr.de

Pellworm – Til kuropholdet

Den tredjestørste og sydligste af Tysklands Vadehavsøer, der i lighed med Amrum, Sild og Föhr bruges som 'Nordseeheilbad'. Det betyder, at øen benytter det særlige havklima i Vadehavet til kurbehandlinger og særlige kurophold.

Pellworm ligger i gennemsnit en meter under havets overflade, og er derfor beskyttet af et 25 km langt og 8 meter højt dige, der skal beskytte de omkring 1.000 indbyggere mod vind og vejr. Pellworm nås med færge fra Husum eller en af de færger, der sejler mellem de mange andre øer i området.

www.pellworm.de

Langeness – Yngst, størst og længst

Den største, yngste og længste af de i alt 10 halliger, der er uinddæmmede øer i Vadehavet.

Langeness er forbundet med Dagebüll på fastlandet via jernbane, der dog kun er farbar ved lavvande, og øen har i dag omkring 1.000 indbyggere, der bor på i alt 16 såkaldte værfter. Et af disse, Hilligenley, har et gæstehus med 35 senge, restaurant og ferieboliger.

Det er muligt at få sin bil med til Langeness via færge fra Wittdün på Amrum, men øen har kun én vej.

De fleste turister besøger øen for dens særprægede natur og det 11,50 meter høje fyrtårn, Nordmarsch.

www.langeness.de

Hooge – Den oversvømmede

84 indbyggere er omringet af et 1,20 meter højt dige, der beskytter Hooge mod lettere oversvømmelser. Alligevel er den naturskønne ø oversvømmet omkring fem gange årligt.

Ni stormflodssikrede værfter sikrer beboerne, og værftet Hanswarft er Hooges centrum, hvor man finder turistkontor, museer, butikker, restauranter og en stormflodsbiograf, ligesom turister fra Hanswarft kan fragtes rundt i hestevogn på øens 6 km 2.

Som noget ganske utroligt har Hooge en skole, beliggende i Ockelützwarft, hvor der for få år siden gik 10 elever og to lærere, mens der i dette skoleår blot er fem elever og en lærer.

Hooge nås via færge fra byen Schüttsiel på fastlandet.

www.hooge.de

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden