Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vulkanø. På Bente og Lars Møllers krydstogt fra København til Boston lægger 'Serenade of the Seas' til i Reykjavik, Isafjordur og Akureyri på Island. Privatfoto

Vulkanø. På Bente og Lars Møllers krydstogt fra København til Boston lægger 'Serenade of the Seas' til i Reykjavik, Isafjordur og Akureyri på Island. Privatfoto

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagbog fra et krydstogt: Salsalektioner, nordlys og hvaler i horisonten

Bente og Lars Møller sejler netop nu fra København til Boston. Læs med i deres dagbog.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netop nu befinder Bente og Lars Møller, 61 og 62 år, sig på Atlanterhavet på et krydstogt fra København til Boston i USA.

De har i alt 17 dage på havet med stop i Norge, Island og Canada.

Men hvad laver man så, når skibet bare duver derudad, bølgerne ligner hinanden, og dagen på havet går sin gang?

Her fortæller parret om de første 12 dage på det transatlantiske togt.

Dag 1: Afgang fra København, søndag 28. august 2016

’Serenade of the Seas’ giver tre lange afgangstrut fra sig. Og så er det farvel til København. Vi skal være væk i fem måneder. Fra vores kahyt kan vi se familie og venner, der vinker og siger farvel med flag. Vi bliver sgu rørte begge to. Da vi når Kronborg, står vores børnebørn på stranden og vinker. De bliver et stort savn. Nu er vi for alvor alene. Her går det op for os, at det er nu, vores eventyr begynder.

I to år har vi planlagt vores drømmerejse. Først sejler vi fra København til Boston. Derfra kører vi til Las Vegas og videre til San Francisco og San Diego. Så går vi om bord på et nyt krydstogtskib, ’Celebrity Infinity’, der sejler os ud i Stillehavet og til Mexico, Guatemala, Costa Rica, Colombia, igennem Panama-kanalen op til Fort Lauderdale i Florida, hvor vi kører rundt, inden vi tager op til New York og sejler tilbage til Europa til Southampton i England og København.

Vi har aldrig været i USA. Hvordan skal det mon gå? Hvordan klarer vi sproget? Hvordan klarer vi os kulturelt? Hvordan er amerikanerne? Alt det fylder meget i vores hoveder lige nu.

Dag 5: Norskehavet, 1. september 2016

Efter afsejling fra Kristiansand i Norge har vi nu haft to en halv dag på havet. Der er morgenmad fra klokken 6 til 11 på dæk 11. Vi spiser for det meste udenfor i den friske havluft, hvor vi kan nyde udsigten. Efter morgenmaden går vi vores faste morgentur: fire gange rundt på dæk 12, som er lavet til en slags motionssti på cirka 3 kilometer i alt. Så sætter vi os og nyder udsigten over havet igen. Det er et helt fantastisk syn.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hver dag får vi udleveret et fire sider langt program over dagens aktiviteter. Der er masser af muligheder. Vi tager en salsalektion om formiddagen. Det er ret sjovt, da de fleste kursister er nybegyndere. Der er frokost fra 11 til 13. Og vi falder hurtigt i snak med folk. Der er i alt 2.800 passagerer om bord på skibet. Omkring 1.500 af dem er amerikanere. Vores naboer på skibet er også fra USA. De kommer fra San Francisco. Vi har snakket med dem om vores rejse, og de har allerede inviteret os på besøg, når vi kommer til vestkysten. De vil også tage os med til Yosemite National Park et par dage og guide os igennem. Faktisk virker de fleste amerikanere utrolig søde og meget imødekommende. Så vi er helt trygge ved at komme derover og opleve landet. Vi er begge to meget impulsive, så derfor har vi kun planlagt vores tur i de mest nødvendige detaljer. Vi ser også frem til at følge det amerikanske præsidentvalg.

Der går hurtigt et par timer med frokost og snak. Og så går vi i kahytten for at slappe af og være lidt alene. Om eftermiddagen spiller vi kort og går til bingo. Vi har også været på dæk 14 for at spille minigolf. 9 huller. Lars vandt. Efter aftensmaden klokken 20 går vi i teatret og ser dagens forestilling. Vi går i seng omkring midnat og bliver vugget i søvn af havets bølger.

Dag 7: Island, 3. september 2016

Island er utrolig smukt og med en ret barsk natur. Alting er meget dyrt, og turene på båden er ikke til at betale. Så vi lejer en bil og kører rundt på egen hånd for at se ting, vi gerne vil. Indsejlingen i fjordene er smukke. Vi suger udsigten til os. Vi har set vores første hval springe op af vandet. Der lød stor jubel hos alle os, der så det om bord. Vi ser masser af delfiner og har været nede på en sort lavastrand. Det var en helt vild oplevelse.

Dag 12: Atlanterhavet, 7. september 2016

Der kommer en hverdag, når man er på havet. Vi læser, går ture, spiller spil, danser og tillader os at slappe af. Og nyder udsigten. Pludselig mens vi sidder og ser ud over havet fra balkonen, kommer en flok hvaler eller delfiner svømmende. Vi er snart kommet så langt, at vi er ved at krydse Atlanterhavet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: Privatfoto

Det er en tradition, at dem, der krydser Atlanten med skib for første gang, skal døbes af Kong Neptun. Det gælder både personale og passagerer. Man bliver klasket i hovedet med en fiskehale og kysser fisken på munden. Vi nøjes nok med at kigge på. Her til aften er alle blevet anbefalet at gå op på øverste dæk for at se nordlys. Vi håber at få taget nogle gode billeder.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden