Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Diane Bondareff/AP
Foto: Diane Bondareff/AP

BERØMT. Wally the Welsh Corgy finder sig til rette på 'Queen Mary 2'. Den har både en brandhane og en lygtepæl at lette ben op ad.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hundeliv til søs: Et af verdens dyreste krydstogtskibe har kennel om bord

Det nyrenoverede ’Queen Mary 2’ tager nu også kæledyr med på passagerlisten.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være et hundeliv at være firbenet gæst på et passagerskib, men forholdene ser ud til at være til at leve med, hvis det foregår om bord på ’Queen Mary 2’, der bl.a. sejler på ruten fra Southampton til New York – ligesom ’Titanic’ i 1912.

’Queen Mary 2’ har netop gennemgået en stor renovering, der mest kommer de tobenede gæster til gode. De betaler op til 120.000 kroner per person for at krydse Atlanten i de fineste kahytter, som nok fortjener betegnelsen suite.

Først med kennel

Men det er uden hund. ’Queen Mary 2’ skulle efter oplysninger fra rederiet Cunard, der driver skibet, være det første, der har en ægte kennel om bord. Den optager både hunde og katte som gæster, og prisen for at få den firbenede ven med på rejsen, ligger mellem 7.000 og 10.000 kroner. Og det er for en enkeltbillet.

Hunden, der hopper ud af buret på billedet herover, er Wally the welsh corgi. Hunden har sin egen konto på Instagram, og hvis man ruller et stykke ned i den meget omfattende billedserie, finder man også optagelser fra opholdet på ’Queen Mary 2’. Om Wally sejlede med over Atlanten eller bare stillede op som model, fremgår ikke.

Hundene skal forblive i kennelområdet under sejladsen, skriver The Daily Telegraph, der kiggede med på premieren på hunde- og kattelogiet, dog uden mulighed for at interviewe de firbenede gæster. De må altså ikke løbe rundt i de områder af skibet, hvor deres ejere opholder sig under sejladsen.

Særligt personale til de firbenede gæster

Men så må de tobenede komme ned til de firbenede, og der er indrettet en særlig lounge til dyreejerne. Der er specielt udpeget personale til at tage sig af kæledyrene under sejladsen, og der er en særlig service, som især vil blive påskønnet af hunde med bopæl i Liverpool eller New York: Området, hvor hundene luftes, er nemlig udstyret med en ægte brandhane fra New York og en lygtepæl fra Liverpool. Dermed har i hvert fald nogle af hundene noget velkendt at lette ben op ad.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden