Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Der bliver tit taget masser af fotos på ferien. En ny app gør det lettere at få dem delt til vennerne.
Foto: Thomas Borberg

Der bliver tit taget masser af fotos på ferien. En ny app gør det lettere at få dem delt til vennerne.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag et billede - og i samme sekund er det delt med dine venner

Appen GroupCam gør det muligt at dele billeder med venner og familie i det øjeblik, billedet er taget.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du tager et billede med din smartphone, og i samme sekund kan det ligge på din kæreste telefon. Eller på telefonen hos 100 af dine venner.

Det er muligt med en ny dansk app, GroupCam, som løser et formentlig hyppigt problem: At man lover at dele billeder fra en ferietur eller en familietur, men man får det bare aldrig gjort.

Med appen GroupCam kan man oprette en gruppe af venner eller bekendte, som man vil dele billeder med, og så får alle del i billederne – øjeblikkeligt og uden at det er nødvendigt at rykke for dem.

Appen er skabt af Kasper K. Larsen (26) og Poul Carmes (27).

Opret dit eget kamera

For at få billeddelingen til at fungere, skal man gøre følgende: Hente appen, som indtil videre kun videre findes til Apple-produkter, men en Android-version er på trapperne.

»Inde i appen opretter du et kamera, og hvis vi skal på skiferie, kan du kalde det ’Val Thorens’. Du sender en invitation til mig, den accepterer jeg, og når du og jeg fremover tager billeder via GroupCam-appen, havner vores billeder i vores delte kamera i appen. Derfor ser vi allerede under ferien alle de billeder og videoer, vi har taget, og vi skal derfor ikke efter ferien minde hinanden om at få delt billederne«.

Risikerer man ikke at dele billeder, som éns kæreste ikke skulle se?

»Ja, det spørgsmål har vi fået mange gange. Men du skal trykke på GroupCam-appen, for at billederne havner i det delte kamera. Hvis du tager billeder med telefonens normale kamerafunktion, har du dem stadig for dig selv og de bliver ikke delt med nogen«, siger Kasper K. Larsen.

Han fortæller, at ideen til appen opstod i forbindelse med en ferietur til karnevallet i Rio i Brasilien. Han var af sted sammen med sin makker, Poul Carmes, de tog masser af billeder, som de aftalte at dele med hinanden, men det skete ikke rigtig.

Der skal være data- eller internetforbindelse mellem telefonerne, før billederne kan deles. Det skal man tænke over især i udlandet, hvor det kan blive dyrt at sende mange billeder af sted på den måde. Gratis wi-fi vil være den bedste måde at gøre det på.

De to iværksættere har en fortid i café- og restaurantbranchen, de har læst på CBS, Copenhagen Business School, og arbejdet med appen er en fuldtids beskæftigelse for dem.

De siger, at GroupCam tilbyder en funktion, som de ikke er stødt på i andre billleddelingstjenester.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden