Der bliver tit taget masser af fotos på ferien. En ny app gør det lettere at få dem delt til vennerne.
Foto: Thomas Borberg

Der bliver tit taget masser af fotos på ferien. En ny app gør det lettere at få dem delt til vennerne.

Temarejser

Tag et billede - og i samme sekund er det delt med dine venner

Appen GroupCam gør det muligt at dele billeder med venner og familie i det øjeblik, billedet er taget.

Temarejser

Du tager et billede med din smartphone, og i samme sekund kan det ligge på din kæreste telefon. Eller på telefonen hos 100 af dine venner.

Det er muligt med en ny dansk app, GroupCam, som løser et formentlig hyppigt problem: At man lover at dele billeder fra en ferietur eller en familietur, men man får det bare aldrig gjort.

Med appen GroupCam kan man oprette en gruppe af venner eller bekendte, som man vil dele billeder med, og så får alle del i billederne – øjeblikkeligt og uden at det er nødvendigt at rykke for dem.

Appen er skabt af Kasper K. Larsen (26) og Poul Carmes (27).

Opret dit eget kamera

For at få billeddelingen til at fungere, skal man gøre følgende: Hente appen, som indtil videre kun videre findes til Apple-produkter, men en Android-version er på trapperne.

»Inde i appen opretter du et kamera, og hvis vi skal på skiferie, kan du kalde det ’Val Thorens’. Du sender en invitation til mig, den accepterer jeg, og når du og jeg fremover tager billeder via GroupCam-appen, havner vores billeder i vores delte kamera i appen. Derfor ser vi allerede under ferien alle de billeder og videoer, vi har taget, og vi skal derfor ikke efter ferien minde hinanden om at få delt billederne«.

Risikerer man ikke at dele billeder, som éns kæreste ikke skulle se?

»Ja, det spørgsmål har vi fået mange gange. Men du skal trykke på GroupCam-appen, for at billederne havner i det delte kamera. Hvis du tager billeder med telefonens normale kamerafunktion, har du dem stadig for dig selv og de bliver ikke delt med nogen«, siger Kasper K. Larsen.

Han fortæller, at ideen til appen opstod i forbindelse med en ferietur til karnevallet i Rio i Brasilien. Han var af sted sammen med sin makker, Poul Carmes, de tog masser af billeder, som de aftalte at dele med hinanden, men det skete ikke rigtig.

Der skal være data- eller internetforbindelse mellem telefonerne, før billederne kan deles. Det skal man tænke over især i udlandet, hvor det kan blive dyrt at sende mange billeder af sted på den måde. Gratis wi-fi vil være den bedste måde at gøre det på.

De to iværksættere har en fortid i café- og restaurantbranchen, de har læst på CBS, Copenhagen Business School, og arbejdet med appen er en fuldtids beskæftigelse for dem.

De siger, at GroupCam tilbyder en funktion, som de ikke er stødt på i andre billleddelingstjenester.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce