Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På rejsen vil danskere helst bo på hotel med ... skandinaver!

Der er nogle nationaliteter, danskerne ikke vil dele buffet, poolområde og bar med.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hej Star Tour. Tilbyder I hoteller sydpå, hvor der kun er nordiske gæster?«

Sådan lyder et spørgsmål til rejsebureauet, der netop har skiftet navn til TUI, på Facebook. Og afsenderen af beskeden er ikke alene om det spørgsmål. Danske rejsebureauer oplever nemlig, at deres gæster efterspørger at dele buffet, pool og bar med deres nordiske naboer.

Det bekræfter Nikolai Johnsen, pressechef i TUI. Han siger, at »rigtig mange« af selskabets kunder foretrækker at bo på hoteller, der fortrinsvis er for skandinaver.

»Vi føler af gode grunde, at vi har meget tilfælles med vores nordiske brødre og søstre, og det giver et godt udgangspunkt for ferien. Vigtigst af alt er dog, at ingen gæster føler sig som en minoritet. Det vil sige, at en lille del danskere på et hotel sammen med 95 procent russere eller en anden nationalitet er en dårlig cocktail. 25 procent af danskere, svenskere, nordmænd og finner vil tiltale langt de fleste«, lyder det fra Nikolai Johnsen.

På Spies’ hjemmeside under destinationen Cypern og hotellet ’Sunprime Ayia Napa Suites’ står der næsten øverst i højre side, at »I sommerhalvåret er de fleste af hotellets gæster fra Skandinavien«. Det er med andre ord også et tema hos dette rejsebureaus gæster.

Spies åbnede ifølge produktchef Carlos Cebrian sit første hotel kun for skandinaver i 1965, så det ønske til indkvartering er ikke nyt. Han vurderer, at omkring fem procent af selskabets kunder efterspørger ’skandinaviske’ hoteller.

»Jeg tror, nogle søger trygheden i at være sammen med andre, der ligner os og som taler et nordisk sprog. Andre rejsende i især Egypten, Tyrkiet og Tunesien har oplevet mindre gode sider af andre nationaliteter – såsom russerne. De er måske sprunget over i køen, har reserveret solsenge eller hentet bjerge af mad i restauranten«, siger Carlos Cebrian, der tilføjer, at det var et stort problem for fire-fem år siden.

Da begyndte Spies at gøre opmærksom på det ved de hoteller, som har flest skandinaviske gæster, nemlig selskabets egne hoteller samt dets koncepthoteller.

Som en scene i biblen

Et andet stort rejsebureau, Apollo Rejser, oplyser, at det kun får »få« henvendelser fra danskere, der efterspørger den type hoteller, og som helst ikke vil bo sammen med mange russere og englændere.

Mere udbredt er det blandt Albatros Travels gæster. Ikke hos de gæster, der er på rundrejse, men mere blandt dem, som er på langtidsferie, typisk tre til fire uger, på destinationer som Mallorca, Sorrento og Costa Del Sol.

»Her kan folk godt lide, at det er skandinavere, der fylder på hotellerne. De vil gerne mødes med samme segment som dem selv, og vi kan se, at der dannes venskaber på tværs af nationaliteter«, lyder det fra Steen Albrechtsen, pressechef i Albatros Travel.

Ifølge ham er det ofte franskmænd, israelere, russere og kinesere, som de danske rejsende gerne vil undgå i for store mængder. Og det vil rejsebureauet gerne imødekomme.

Politiken har tidligere skrevet om, at hvordan antallet af russere, der rejste til Thailand, var eksploderet, og hvordan nogle lokale mente, at russerne fyldte så meget og var så ubehøvlede, at de satte skilte op på restauranter om, at russere ikke var velkomne. Lige nu er det dog kineserne, som fylder vel meget, og som danskerne ikkke vil bo med, siger både TUI og Spies.

Nikolai Johnsen fra TUI, mener, at hele diskussionen om, hvordan vi har det med andre landes rejsende, også handler om, hvor rejsevante vi er. Netop danskerne er vant til at rejse og har »viden om, hvordan man opfører sig på rejsen«.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at det tit er russere, der nævnes, når dette emne dukker op. For år tilbage fik en del russere penge mellem hænderne og begyndte at rejse. Mange rejste til Egypten, og her er der danskere, der har haft oplevelsen af at føle sig i undertal«, siger Nikolai Johnsen, der mener, russernes opførsel er i bedring, men at rygtet hænger ved.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden