Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
OLESEN PETER HOVE
Foto: OLESEN PETER HOVE

Ferietid. Nogle nationaliteter kan irritere os på rejsen, og dem vil vi helst ikke bo med. Ærgerligt, mener turismeforsker. Foto: Peter Hove Olesen

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turismeforsker: For letkøbt vi på ferien vil bo med dem, der ligner os selv

Rejsende søger oplevelser, der ligger ud over hverdagen, men som samtidig er genkendelige, mener turismeforsker.

Temarejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan virke lidt paradoksalt, at nogle danske rejsende helst vil dele hotel med andre skandinaver, hvis man går ud fra, at rejsens formål er at opleve anderledes himmelstrøg herunder kulturer, mad og mennesker.

Problematikken rammer ned i skismaet om, at vi danskere vil opleve det, der er anderledes – men ikke for anderledes. Det siger Carina Ren, som er turismeforsker og lektor på Aalborg Universitets Institut for kultur og globale studier.

»Hvornår noget er for anderledes er en fortolkningssag hos den enkelte. Men jeg tror, at fælles for alle rejsende er, at de søger noget, der ligger uden for hverdagen, men som samtidig er genkendeligt«, siger Carina Ren.

Det vi husker fra rejsen

Det viser noget om, mener turismeforskeren, at kulturmøder ikke kun opstår mellem lokale og turister, men også turister imellem.

Hun finder det ærgerligt, at der males forestillinger om russere og kinesere og deres opførsel ved for eksempel hotelbuffeterne.

Og det er synd, hvis danskerne vælger hoteller kun for skandinaver, for så skabes det, turismeforskeren karakteriserer som »friktion«, ikke.

»Friktion er det rum, hvor man bliver overrasket og lærer noget om andre nationaliteter, og det er ofte det, vi husker fra rejsen. Det kan være, at russerne rejser sig og danser om aftenen på hotellet, og så danser danskerne med. Den friktion fjerner vi ved kun at bo med dem, der ligner os selv. Det er for letkøbt, og jeg tror ikke, at det i længden giver de bedste oplevelser«.

Hun mener ansvaret for, at forskellige nationaliteter blandes, både er rejsebureauernes og hotellernes.

»Det er et spørgsmål om, hvordan man organiserer et hotel eller et poolområde på en måde, så det bliver tydeligt for alle, hvordan vi alle sammen kan have et behageligt samvær«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden