Forslag. Prøv en weekend i Köln, hvor fokus er på den særlige rhinlandske udgave af det søde liv - La Kölsche Vita.
Foto: Marita Hoydal

Forslag. Prøv en weekend i Köln, hvor fokus er på den særlige rhinlandske udgave af det søde liv - La Kölsche Vita.

Tyskland

Lørdag og søndag i Köln

En strand på toppen af et højhus, uundgåelige pølser og spa-oplevelser.

Tyskland

LØRDAG I KÖLN

Kl. 10: Sød morgenmad Chokolade til morgenmad – Yummy. Her mikser man sin egen müsli fra bland selv-baren: chokoladeknapper, M&M’s, marshmallows, tørret frugt, nødder og speltgryn. Skålen afleveres til Meiki, som vejer den og fylder yoghurt eller mælk på. Meiki bygger også de mest fantastiske Madam Mim-agtige sandwich med flere slags brød i lag med skinke, ost, spejlæg, tomat og agurk. Den dampende Milchkaffee kommer i store pastelfarvede skåle fra Grossmuttis køkken. Yummy,Brüsseler Str. 29.

Kl. 12: Bohemernes bydel
Chic Belgique er sloganet for Belgisches Viertel, som er Kölns überkreative kvarter. Vintagebutikker, designershops, bohemebarer og trendy cafeer afløser hinanden i gader, hvor man kan slentre i skyggen af Ginkgo biloba-træer. Driv ned ad Maastrichter Str., Genter Str. og Antwerper Str., hvor man bl.a. kan finde lædertasker lavet af gamle gymnastikredskaber hos Contain Gallery, organisk streetwear hos Green Gorillas og lokale labels i retrovaskeriet RockOn.

Den ægte vare finder man i rodekassen hos Vintage Emde, hvor man kan gøre et kup til 2-5 euro. En orange strik-vest med guldlamé, en hat fra 50’ernes Berlin, nougatfarvede mormortasker og Andersine-sko.

Chick Belgique

Kl. 16: Costa del Cologne
Gør som kölnerne: Nyd domkirken på afstand, langt fra turistvrimlen, med tæerne i det varme sand og en cocktail inden for rækkevidde.

Sky Beach er et lille stykke Ibiza på toppen af et parkeringshus med palmer, hvidt sand, liggestole og perfekt Dom-udsigt. Når der skrues op for salsarytmerne, swinger hele parkeringshuset af sol, strand og sommer.

Sky Beach, Cäcilienstr. 32.


Kl. 21: Gastronomi på toppen

Nyd et gourmetmåltid med en grandios udsigt over Köln. Især efter mørkets frembrud, når lysene tændes og domkirken blusser af guld mod en mørkeblå himmel. Osman30 ligger på 30. sal i en af Kölns få skyskrabere, Kölnturm.

Til Dom-udsigten serveres en række enkle trerettersmenuer, som bygges op omkring sæsonens råvarer med et middelhavstvist. Prøv de friske, saftige asparges med smør ledsaget af enten lufttørret sortfodsskinke eller røget Ikarimi-laks.

Indretningen er stilfuld og gennemført med hvide lædermøbler og lysekrone, men stemningen er usnobbet og venlig. Efter maden trækker man ind i vinsalonens lænestole eller ud på terrassen, hvor man kan nyde et sidste svimlende blik over den oplyste by.

Osman30,
Im Mediapark 8.

Kl. 24: Magisk mødested
En god aften starter og slutter på Brüsseler Platz i det belgiske kvarter. Man slår sig ganske enkelt ned på bænke og brosten med en sixpack fra Kölnkiosk, som sørger for friske forsyninger til den stadig voksende menneskemængde. Langsomt forvandles en fredelig, grøn oase til en simrende festzone.

Den lille, finurlige Kölnkiosk har fået kultstatus, efter at den blev part i en konflikt, som synes helt uløselig. Naboerne er nemlig ikke begejstrede for den uformelle friluftsfest, og myndighederne har gentagne gange forsøgt at bryde symbiosen mellem Kölnkiosk og partyfolket – uden held.Slå dig ned på pladsen og hør dramaet om Brüsseler Platz fra de lokale – og få samtidig de bedste Geheimtips til områdets mange barer og klubber. F.eks. Scheinbar, Sixpack eller det absolutte hotspot, Salon Schmitz, der er en bar i en gammel slagterbutik, hvor mange driver hen i løbet af natten.

Den hårde kerne bliver hængende på Brüsseler Platz og fortsætter festen på brostenene til den lyse morgen. Som der står med spraymaling på muren: ’Brüsseler Platz overgiver sig aldrig’.

Kölnkiosk,
Brüsseler Platz.


Kl. 03: Wurst hos Willy
En Köln-legende, som skal opleves, er Wurst-Willy. Midt i et inferno af dunkende rytmer og blinkende neonlys i det frisiske festkvarter ligger den lille fastfood-oase, hvor trætte natugler tanker op med fedt og friture.

Wurst-Willy langer fredag og lørdag nat kilometervis af pølser og pommes over disken under det enkle motto: »Hast Du Hunger oder Durst, geh zu Willy, iss’ne Wurst«.

Det perfekte punktum for en vild aften i Kölns legendariske natteliv.

Wurst-Willy,
Hohenzollenring 84.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

SØNDAG i KÖLN

Kl. 11: 15 ton kærlighed

Ingo og Ursula. Ute og Fridolin. Günter og Hansi. Alle forelskede par, som har valgt at forsegle deres kærlighed på jernbanebroen Hohenzollernbrücke med et Liebesschloss, en hængelås, hvor navnene på de elskende er indgraveret.

Det har ca. 40.000 andre også valgt at gøre på den romantiske bro, der jævnligt ruskes af gennemkørende lyntog, der buldrer over broen. Myndighederne anslår, at der er ca. 15 ton hængelåse på broen.

Hohenzollernbrücke fører over til det, man kalder ’den forkerte side’ af Rhinen, som er helt rigtig om søndagen. Man lander blødt i Rheinpark, en grøn og blå oase og hele byens favoritsted til picnic, motionsløb og søndagsbrunch.

Læg vejen forbi brunchbuffeten i Rheinterrassen, en fantastisk café og restaurant med egen sandstrand, hvor man kan blive hængende hele dagen i bløde strandkurve på første række til Rhinen.

Rheinterrassen,
Rheinparkweg 1, Rheinpark.

Kl. 13: Dom i damp
Minsandten om der ikke er udsigt til Dom fra den infrarøde sauna i byens lækre spa, Claudius Therme. Pakket ind i en blød, hvid badekåbe kan man således kombinere svedetur og sightseeing, inden man kaster sig i den kølige pool med særligt mineralholdigt vand.

Claudius Therme er det perfekte sted at slutte en storbyferie, hvor det primære transportmiddel har været fødderne. Giv de ømme plader et kneipp-fodbad, hvor man skiftevis dypper fødderne i varmt og iskoldt vand.

Udenfor er der liggestole i rosenhaven og opvarmede bassiner, hvor man kan få velgørende vandmassage i det varme boblebad.

Claudius Therme,
Sachsenbergstr. 15, Rheinpark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


Kl. 15: Svæv over Rhinen

Slut af med det ultimative panorama over byen. I små, glade gondoler glider man over Rhinen med byens 50 år gamle svævebane, Kölner Seilbahn, som stadig hitter blandt store og små. Knips – og det allersidste skud af domkirken er i kassen. Kölner Seilbahn,fra Claudius Therme til Zoo Brücke.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden