Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Oktoberfest er i fuld gang. Omkring seks millioner mennesker deltager i festivatassen årligt.
Foto: Matthias Schrader/Matthias Schrader

Oktoberfest er i fuld gang. Omkring seks millioner mennesker deltager i festivatassen årligt.

Sydtyskland
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem gode ølhuler i München

Oktoberfesten er i fuld gang, og der er masser af autentiske steder at slukke tørsten.

Sydtyskland
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I år er det 200 år siden, at den første oktoberfest blev skudt i gang. I dag trækker folkfesten omkring 6 mio. besøgende fra det meste af verden, som kommer for at smage på øllet, danse på bordene og lade sig begejstre af kitsch.

Den store fest foregår på og omkring Theresienwiese - eller Wiesn - men der er mange gode ølhuler og værtshuse at slukke tørsten på. Start turen her.

1. Hofbräuhaus am Platzl – Verdens største værtshus Lyden af et-liters krus, der møder hinanden, blander sig med højrøstede stemmer, hornmusik og jodlen, og velpolstrede kvinder i nationaldragter balancerer uforstyrret rundt mellem velhavende hattemænd, lokale drikkelag og tørstige turister. Hofbräuhaus’ smukt udsmykkede og evigt travle festsal med hvælvinger og kalkmalerier har plads til 1.000 gæster. Hofbräuhaus am Platzl, Platzl 8, 80331 München.


2. Hofbräukeller am Wiener Platz – Børnevenlig biergarten
Tre slags øl og tung bayersk mad, der skal slides af sidebenene med hårdt fysisk arbejde. Kastanjetræerne giver læ og skygge i gårdhaven, og de omkringliggende bygninger sørger for, at byens lyde holdes på afstand. Får man ikke fat på barnepigen, er der hjælp at hente – i Hofbräukellers Kinderland tages der hånd om familiemedlemmer, som endnu ikke tåler alkohol.
Hofbräukeller am Wiener Platz, Innere Wiener Straße, 1981667 München.


3. Nürnberger Bratwurst Glöckl am Dom – Spis pølse til
De mørke, træklædte vægge er fyldt med portrætfotografier af bedagede stamgæster, og bedstemoragtige værtinder stiller tallerkener fulde af pølser og sauerkraut frem på de tunge duge. Nürnberger Bratwurst Glöckl am Dom ligger et stenkast fra byens katedral og handler – som navnet antyder – om andet end øl.
Nürnberger Bratwurst Glöckl am Dom, Frauenplatz 9, 80331 München.


4. Augustiner-keller – Vegetarer velkomne
Gemütlichkeit zu jeder Jahreszeit – om sommeren højt skum på øllet tappet fra træfade, om vinteren råhygge indenfor i de patinerede og flere hundrede år gamle lokaler. Menuen er traditionel og bayersk, men der serveres også lettere retter – selv for vegetarer.
Augustiner-keller, Arnulfstrasse 52, 80335 München


5. Park Café – Lederhosen ingen adgang

Er man glad for øl, men helst fri for Lederhosen, er svaret muligvis Park Café, der balancerer mellem tysk tradition og tidens toneklang. Med skiftende dj's, opdateret bayersk køkken og en moderne indretning, der appellerer til metropolens kreative klasse, er stedet et godt alternativ til de traditionelle sydtyske knejper. Park Café– Sophienstrasse 7, 80333 München.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden