Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JAVIER GALEANO/AP
Skriv til Politiken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Din mening: Hvor gammel må en far være?

Dansk lov regulerer, hvor gammel en kvinde må være for at modtage fertilitetsbehandling. Skal der være tilsvarende regler for mænd?

Skriv til Politiken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overvældende mange har deltaget med holdninger til, hvor gammel en mor bør være for at få børn. Langt de fleste mener, at der skal være en øvre aldersgrænse.

I dag kan en kvinde i Danmark ikke modtage fertilitetsbehandling efter hun er fyldt 46 år, og mange af indlæggene handler om, at dette er fornuftigt ud fra en betragtning om børnenes tarv.

Henrik fra Lyngby skrev således følgende i sit indlæg:

" Det er rendyrket egoisme. Man bør efter min mening forbyde medicinsk hjælp til graviditet når personen når en vis alder(45 år er et godt udgangspunkt) -

Man bør fokusere på barnets situation, ikke moderens! Når moderen af naturlige årsager dør inden barnet bliver voksent er det barnet der bliver mærket for livet!"

En barnløs kvinde, E.H fra Greve, skrev følgende:

" Jeg syntes, det er forkasteligt at tage et barn som gidsel i minderne om, hvordan det var, "da jeg var barn" og ikke lade barnet få den sunde, frie opvækst, som er ethvert barns krav. Jeg er selv en barnløs kvinde på 45, der har opgivet at få børn, da jeg er for gammel."

Men hvad med mændene? Hvis diskussionen går på barnets tarv, er det måske lige så rimeligt at sætte et loft for, hvor gammel en far må være for at få børn. I dag er der intet til hinder for at en mand får nedfrosset sin sæd til senere brug. Bør der også være regler for dette?

Som Kirsten fra Samsø skrev på spørgsmålet om, hvor gammel en mor må være:

" Det er let at blive stødt over ældre kvinder, der får hjælp til at blive mødre, men underligt nok er der ingen, der stiller spørgsmål ved ældre mænds evne til at fungere som fædre når de er over 45 år."

Det gør vi så nu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden