Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Målrettet. Emma Jørgensen er blevet Team Danmark-talent og er flyttet til Bagsværd for at kunne have sin daglige træning sammen med de øvrige landsholdsroere.
Foto: Martin Lehmann

Målrettet. Emma Jørgensen er blevet Team Danmark-talent og er flyttet til Bagsværd for at kunne have sin daglige træning sammen med de øvrige landsholdsroere.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brølstærk, fantastisk teknik og taktisk klog: U18-talent har det hele

Kajakroer Emma Jørgensen har alt, hvad der kræves for at nå helt til tops.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om vinteren er de iskolde træningspas på Bagsværd Sø ingen fornøjelse.

Det indrømmer Emma Jørgensen – dansk U18 EM- og VM- guldvinder på både 200- og 500-meter-distancen blankt.

Men den 17-årige Maribo-kajakroer gør det alligevel, for hun vil også vinde en olympisk medalje, og det kræver stædigt og ihærdigt arbejde i tusindvis af timer.

Dansk Kano og Kajak Forbund er overbevist om, at Emma Jørgensen vil nå helt til tops i sin sport.

»Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun er med ved OL med et topresultat, og det kan ske allerede ved OL i Rio i 2016«, siger kajakforbundets formand, Ole Tikjøb.

Han beskriver hende som en fysisk stærk kajakroer, der har en fantastisk god teknik og samtidig evner, trods sin unge alder, at læse et løb. Og det er ikke tilfældigt, siger Emma Jørgensen, der giver sine omgivelser en stor del af æren for sin succes.

Kajakopvæksten er foregået i Maribo Kajakklub og træner Finn Larsen, der bl.a. også har fostret OL-medaljevinder Rene Poulsen.

»Baggrunden for det hele er al den træning, jeg laver. Det er min træner, der har fået resultaterne ud af min, det er træningsmiljøet, min livsstil og de muligheder, jeg har. Det er det hele, der skal hænge sammen«, vurderer Emma Jørgensen, der er blevet Team Danmark-talent og er flyttet til Bagsværd for at kunne have sin daglige træning sammen med de øvrige landsholdsroere.

Træningen kræver typisk en 14-15 timer om ugen, og om sommeren er hun på vandet to gang om dagen.

Talentet stod klart tidligt. Som 12-årig stillede Emma Jørgensen op til DM i U14-klassen og blev dansk mester. Som 15-årig stillede hun op i seniorklassen. Indtil videre har hun vundet 45 danske mesterskaber i flere forskellige discipliner og på forskellige distancer. Hun debuterede ved de nordiske mesterskaber i U16 som 13-årig og har til dato vundet 27 nordiske mesterskaber.

Sidste år blev hun europamester i U18, og i år fik hun sit helt store gennembrud, da hun først blev U18-europamester i enerkajak over både 200 meter og 500 meter og senere på året dobbelt verdensmester på de samme distancer. Begge klasser er olympiske, og det understreger både Emma Jørgensen præstation og potentiale i sporten. Og når hun lukker øjnene kan hun godt se sig selv på medaljeskamlen til et OL.

»Jeg kan klart bedst lide sprintdistancerne og har da en drøm om OL – eller en tre-fire stykker. Om det så bliver i K1, K2 eller K4 (ener-, toer- eller firerkajak, red.) er ligegyldigt. Nu må vi se, hvad tiden bringer, men jeg vil gøre alt for at kvalificere mig«.

Fire guldmedaljer gjorde det imidlertid ikke i år, ved regattaen Olympic Hope vandt hun yderligere tre guldmedaljer i sin aldersklasse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden