Fartdjævel. Mikkel Michelsen var bare seks år, da han begyndte at drøne rundt på speedwaybanen i Slangerup
Foto: Joachim Adrian

Fartdjævel. Mikkel Michelsen var bare seks år, da han begyndte at drøne rundt på speedwaybanen i Slangerup

Årets fund

Speedwaytalent: »Adrenalinkicket er uvurderligt«

19-årige Mikkel Michelsen knokler uafbrudt for at mærke suset.

Årets fund

Det er, når han står med sin motoriserede cykel ved startsnoren, at han mærker det.

Eller når han drøner ind i svingene med en fart på mere end 110 kilometer i timen.

Det er med slagger under dækkene og adrenalin i kroppen, at 19-årige Mikkel Michelsen mærker, hvorfor speedway er den rigtige sport for ham.

Og hvorfor det er det hele værd at bruge så utroligt mange timer på at optimere cyklerne, skaffe sponsorer, pleje partnere, skrive nyhedsbreve, lave regnskab, planlægge sæsonen, rejse til løb.

Det er den dedikation, der har gjort ham til et af verdens største speedwaytalenter. Til U21 danmarksmester, U21 europamester, U21 verdensmester for hold – og nomineret til Årets Fund 2013.

»Det har været en udmærket sæson«, konstaterer Mikkel Michelsen ydmygt.

»Speedway har altid været min sport. I vinterpausen mellem sæsonerne har jeg holdt mig i gang med snart sagt alle sportsgrene: Bordtennis, springgymnastik, basketball, håndbold. Egentlig var jeg ret god til det meste, men hele tiden har jeg vist, at det var speedway, jeg ville. Det der adrenalinkick er uvurderligt«, siger den nyudklækkede student.

Det er svært at sætte ord på. Det er bare super fedt. Et tegn på, at jeg er på rette vej

Mikkel Michelsen var bare seks år, da han begyndte at drøne rundt på speedwaybanen i Slangerup. Både morfaren, onklen og faren havde en særlig interesse for de motoriserede cykler, og den kærlighed gav de videre til knægten fra Ølstykke.

Det første store store resultat høstede Mikkel Michelsen i 2008, da han som 14-årig vandt junior VM og gentog bedriften i 2009 – som den første nogensinde vandt han den fornemme titel to år i træk.

Især onklen havde en stor andel i æren – dengang som nu.

»Det er ham, der har ført mig ind i sporten og fået mig til at være, hvor jeg er nu. Han er ikke længere iblandt os, men han spiller stadig en vigtig rolle i mit liv. Jeg skylder ham stor tak for det, jeg har opnået, så det er også dejligt at kunne ære hans minde ved at gøre det godt«, siger Mikkel Michelsen.

Selvfølgelig har det været stort for det 19-årige talent at vinde et hav af titler, men ligeså meriterende har det været at slå onklens gamle arbejdsgiver: Nicki Pedersen. Danmarks bedste speedwaykører gennem de seneste 10 år.

»Min onkel har arbejdet for ham som mekaniker, så jeg har altid været ret tæt på Nicki. Derfor er det også helt specielt pludselig at køre fra en, jeg har set op til så længe. Det er svært at sætte ord på. Det er bare super fedt. Et tegn på, at jeg er på rette vej«, siger Mikkel Michelsen.

Hans store drøm er en dag at vinde grandprixserien.

Men på den korte bane er det at blive U21 verdensmester – og opleve endnu et stort adrenalinsus.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce