fund. Cykelrytter Casper Pedersen (midt) er et af de store talenter, der er med i opløbet til prisen som Årets Fund.
Foto: PER FOLKVER (arkiv)

fund. Cykelrytter Casper Pedersen (midt) er et af de store talenter, der er med i opløbet til prisen som Årets Fund.

Årets fund

De nominerede til Årets Fund er valgt

Et stærkt sportsår er kogt ind til 10 nominerede til Årets Fund i dansk idræt.

Årets fund

Her er medaljevindere fra europamesterskaber, verdensmesterskaber og ungdoms-OL.

Respektfremkaldende gennembrud på de helt store internationale sportsscener og så lovende omgang med bold, vand, kugle og cykel, at især toppen af årets talentfelt betegnes »meget stærk«.

Onsdag satte Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken navne på de 10 unge atleter, der er nomineret til Årets Fund i dansk idræt 2014.

100.000 kroner til vinderen

Årets Fund er Danmarks ældste sportspris – i år uddeles den for 76. gang – og ud over den anerkendelse det er alene at blive nomineret, så følges prisen i år også af 100.000 kroner til vinderen og en pæn sum til alle øvrige nominerede doneret af Tuborgfondet.

Læs også

Foto: DIF (arkiv)

»Generelt har det været et rigtig godt år i dansk eliteidræt. Det har været meget imponerende resultater, og det er glædeligt, at også mindre idrætsgrene, f.eks. udspring og triatlon, har haft fantastisk flotte resultater. Det er også mange år siden, at vi har haft en bokser og en basketballspiller på listen«, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen, der er med i udvælgelseskomiteen.

Nomineringen af de 10 atleter foretages af en komité bestående af repræsentanter fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken på baggrund af indstillinger fra specialforbundene, ligesom komiteen kan indstille kandidater på eget initiativ.

I år er der sket med fodboldspilleren Pierre Emile Højbjerg, og derudover var der indstillet atleter fra 20 forskellige specialforbund.

Stor spændvidde i dansk eliteidræt

Reelt er potentialet i år til kandidater fra 26-28 forbund, vurderer Team Danmarks direktør, der savner indstillinger fra håndbold, ishockey, orienteringsløb, roning og kajak.

»Tre af dem er jo nogle af vores helt store forbund, og der er resultater og kandidater, der fortjener at blive indstillet«, siger Michael Andersen, der ikke er overrasket over spændvidden i dansk eliteidræt.

»Team Danmark samarbejder med 28 specialforbund, og det er usædvanligt mange. Hvis vi kigger på andre lande, så ligger de typisk mellem 15 og 20. Og vi har f.eks. ikke noget samarbejde med boksning og basketball, og her er der jo to nye navne i stærke olympiske sportsgrene, som vi vil holde øje med fremover. Fægteren Frederik von Osten, som blev nomineret for to år siden, har vi f.eks. et samarbejde med i dag«, fortæller elitedirektøren.

Foto: DRESLING JENS

Læs også

Niels Nygaard, formand for DIF, glæder sig også over perspektiverne for dansk eliteidræt.

»Igen i år er kvaliteten af de unge mennesker rigtig høj, og der er helt sikkert mange af dem, vi kommer til at se i årene fremover«, siger DIF-formand Niels Nygaard.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce