Årets fund

Sejlere er kåret som Årets Fund i dansk idræt

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fra bådklassen 49erFX vinder prisen.

Årets fund

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen har sikret Danmark deltagelse i den nye olympiske bådklasse, 49erFX.

De århusianske sejlere på henholdsvis 22 og 21 år vinder Danmarks ældste idrætspris efter en sæson, hvor de både genvandt EM og fik sølvmedaljer ved VM.

Det betyder, at Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen har sikret Danmark deltagelse i den nye olympiske bådklasse, 49erFX, ved legene i 2016.

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen var overraskede over at vinde prisen foran fodboldlandsholdets Pierre Emile Højbjerg.

»Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive os«, forklarede Ida Marie Baad Nielsen i et efterfølgende interview, inden sejlmakkeren overtog.

»Så bliver vi sat i kategori med en række store sportsnavne, der har vundet gennem årene«, sagde Marie Thusgaard Olsen.

Sejlerne vandt 100.000 kroner, de vil bruge på deres sports. Blandt andet til udstyr og rejser.

Se med fra uddelingen af Årets Fund, der blev kåret for 76. gang. Kilde: politiken.tv

Internationalt potentiale

Om det bliver de to unge sejlere, der selv får billetten til Rio, bliver først definitiv afgjort om godt et år, men de har allerede vist internationalt potentiale.

Det er 76. gang, talentprisen Årets Fund bliver uddelt.

Foto: C. Bonnerup

Kåringen af Årets Fund kommer til udtryk i point uddelt af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark samt Politikens chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion.

I komiteen er der fuldstændig enighed om, hvem der står bag det største gennembrud i dansk idræt i løbet af 2014, så Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen vinder prisen med maksimumpoint med fodboldspilleren Pierre Emile Højbjerg og cykelrytteren Casper Pedersen på de efterfølgende pladser i den endelige rangering af de 10 nominerede.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden