Nomineret. Fægteren Patrick Jørgensen er blandt de 10 talenter, der er med i opløbet tilkåringen af Årets Fund.
Foto: CICILIE S. ANDERSEN

Nomineret. Fægteren Patrick Jørgensen er blandt de 10 talenter, der er med i opløbet tilkåringen af Årets Fund.

Årets fund

Årets Fund: 10 nominerede med international klasse

Vinderen af landets ældste idrætspris skal findes i et felt af talentfulde atleter, der alle har olympisk potentiale.

Årets fund

Talentudviklingen i dansk idræt har det godt, rigtig godt.

Anderledes kan konklusionen ganske enkelt ikke være efter kig på listen over de nominerede til kåringen af Årets Fund 2015. Mere end 20 specialforbund har indstillet kandidater til Danmarks ældste idrætspris, så komiteen bag kåringen sammensat af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken havde i første omgang til opgave at nominere de 10, der bliver hyldet tirsdag mellem jul og nytår. Løsningen på den udfordring blev til et imponerende felt af talenter, der har vundet medaljer på højeste internationale niveau i løbet af 2015.

»Igen i år synes jeg, at der er tale om et stærkt felt af talenter med store præstationer bag sig i det forgangne år – ikke kun på ungdoms-, men bestemt også på seniorniveau«, konstaterer Niels Nygaard, der som formand for Danmarks Idrætsforbund har sæde i komiteen bag Årets Fund.

Opmuntrende stor talentmasse

Det samme har Team Danmarks direktør, Lone Hansen. Hun er også begejstret over den status på talentudviklingen, som kåringen er.

»Det er opmuntrende, at dansk idræt kan fostre så stor en talentmasse, at det er vanskeligt i sig selv blot at nominere 10 kandidater til Årets Fund blandt de indstillede fra mere end dobbelt så mange forbund«, siger hun.

29. december bliver det afsløret, hvem der bliver Årets Fund 2015 og modtager hyldest, trofæ og de 100.000 kroner, det takket være bidrag fra Tuborgfondet er muligt at give til vinderen.

Han, hun eller de kan være junioreuropamester i 400-meter-løb, sølvvindere ved ungdoms-VM i badminton, VM- og EM-medaljevinder i BMX, World Cup-vinder i U23-cykling, bronzevinder ved VM i fægtning, European Tour-vinder i golf, NHL-draftet ishockeyspiller, firedobbelt medaljevinder ved ungdoms-VM og -EM i kajak, OL-kvalificerede i roning eller sølvvinder ved junior-VM i skiskydning.

Olympiske perspektiver

Kåringen af Årets Fund har kun én vinder, men det samlede potentiale bliver værdsat, når alle 10 nominerede bliver fejret i Politikens Hus sidst på måneden.

»Naturligvis bider jeg mærke i de olympiske perspektiver hos alle nominerede. Nogle af dem skal vi opleve i OL-konkurrencer allerede til sommer i Rio, mens andre synes at have sat kurs mod de efterfølgende lege. Jeg er overbevist om, at nogle af dem vil gøre sig særdeles positivt bemærket«, siger Niels Nygaard.

»Samtidig er der grund til at lægge mærke til, at både små og store idrætsgrene er i stand til at fostre atleter, der kan bryde igennem internationalt og på den måde komme i betragtning i denne sammenhæng. Det gør de nominerede til forbilleder for de andre ihærdige unge i både deres egne og andre sportsgrene, der bruger mange timer på træning og konkurrencer hver eneste uge året rundt«, mener Lone Hansen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce