Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

BMX-kører Simone Tetsche Christensen modtager landets ældste idrætspris. Kilde: Politiken TV / Foto & redigering: Peter Vintergaard

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung sportskvinde kåret til Årets Fund 2015

BMX-kører Simone Tetsche Christensen modtager landets ældste idrætspris.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge kvinder står stærkt i dansk idræts talentudvikling.

Med kåringen af BMX-køreren Simone Tetsche Christensen til Årets Fund 2015 er det således tredje år i træk, at kvinderne vinder landets ældste idrætspris, da hun efterfølger sejlerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen (2014) og kajakroeren Emma Jørgensen (2013).

Det er fremragende præstationer ved internationale mesterskaber, der gør 21-årige Simone Tetsche Christensen til Årets Fund.

Hun vandt guld ved European Games, sølv ved EM samt bronze ved VM og har således skabt store olympiske forventninger forud for BMX-konkurrencerne i Rio de Janeiro til sommer.

Et trofæ og 100.000 kroner

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken står som vanligt bag kåringen af Årets Fund og har igen i år fået økonomisk støtte af Tuborgfondet, således at Simone Tetsche Christensen foruden ære og trofæ bliver belønnet med 100.000 kr. til fortsat udvikling af sit talent.

Læs også

Rækkefølgen blandt de 10 nominerede til kåringen kommer til udtryk i point afgivet af DIF, Team Danmark samt Politikens chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion.

Simone Christensen er professionel BMX rytter. Hun læser medicin for at lære at reparere sig selv. Kilde: politiken.tv / Foto: Martin Lehmann. Klip: Mathias Fjeldborg

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden