Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

stortalent. Simone Tetsche Christensen blev tirsdag kåret som vinder af hæderen som Årets Fund i den danske idrætsverden 2015.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

stortalent. Simone Tetsche Christensen blev tirsdag kåret som vinder af hæderen som Årets Fund i den danske idrætsverden 2015.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Fund efter utallige styrt: Man brækker jo ikke noget hver gang

Det koster brækkede ben og masser af smerte at være en af verdens bedste BMX-kørere. Og det er Årets Fund i dansk idræt 2015, Simone Tetsche Christensen.

Årets fund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Simone Tetsche Christensen var sin egen læge, kan det godt være, at hun ville bede sig selv om at stoppe med at køre BMX.

For det 21-årige cykeltalent har jævnligt skadet sin krop ved at dyrke den intense sport – flere end 10 knogler har hun brækket i tidens løb. Som medicinstuderende ved den unge kvinde fra Bjerringbro bedre end de fleste, hvor hård hun er ved sit legeme.

Men så alligevel. Når Simone Tetsche Christensen vinder løb eller opnår hæder mærker hun, at det trods alt er det hele værd. Som da hun vandt guld ved European Games, sølv ved EM og bronze ved EM i løbet af året. Eller som da hun i går blev kåret som Årets Fund i dansk idræt.

Læs også

»Det er vildt, når man ser på, hvem der har vundet titlen før. Altså, det er jo kæmpe navne. Caroline Wozniacki. Wow. Så er jeg næsten lidt på niveau med hende – eller det er jeg jo slet ikke, men det er bare megafedt at være rangeret mellem så store navne.«, siger Simone T. Christensen.

»De synes, det er vanvittigt«

Du læser medicin?

»Ja, det er korrekt«.

Og samtidig dyrker du en sport, hvor du jævnligt brækker knogler?

»Ja, det er også korrekt«.

Hvilket råd ville du give dig selv, hvis du var din læge?

»Øhm.... Stop!«, svarer hun og uddyber:

»Nej, men jeg er da tit nået dertil, hvor jeg har siddet hos læger med et eller andet brækket, og de ikke helt har forstået, hvad det handler om. De synes, det er vanvittigt – især når jeg så som det første spørger, hvornår jeg kan få lov til at træne igen. For det er jo det primære, jeg bekymrer mig om. Så må jeg bare træne ved at sidde med en brækket arm på en kondicykel. Få det bedste ud af det«.

Læs også

Så du har ikke længere har styr på, hvor mange gange du er styrtet?

Simone Christensen er professionel BMX rytter. Hun læser medicin for at lære at reparere sig selv. Kilde: politiken.tv / Foto: Martin Lehmann. Klip: Mathias Fjeldborg

Ja, hvor intens en sport er det egentlig?

»Altså, vi kører 8 ad gangen, og en runde tager omkring 40 sekunder, så der er meget adrenalin. Det gælder om at undgå fejl«, siger Simone T. Christensen, der håber på at kvalificere sig til OL 2016 i Rio de Janeiro, hvor 16 ret jævnbyrdige BMX-kørere deltager.

Vanvittigt VM i Belgien

Hvor meget fylder held, og hvor meget styrer man selv?

»Som i alle andre sportsgrene kan man godt have heldet på sin side. En konkurrent kan styrte og sådan. Men det handler om at søge heldet, presse modstanderne og få dem til at lave fejl. Sjovt nok er det også sådan, at jo bedre man er, des heldigere bliver man også«.

Jo bedre man er, des heldigere bliver man også

Læs også

Du har haft et stærkt år med guld ved European Games, EM-sølv og VM-guld. Hvad rangerer egentlig højest?

»Præstationen var vildest ved VM, for der var jeg oppe mod hele verdenseliten, og stævnet blev afviklet under vanvittige forhold. Det foregik i Belgien, men det skulle afvikles enormt hurtigt, fordi der var en storm på vej. Samtidig havde jeg et ret voldsomt styrt halvanden uge inden VM, så jeg vidste faktisk først til allersidst, om Team Danmarks læger ville lade mig tage af sted. Det var to brækkede ribben og en hjernerystelse«, siger hun:

»Det var hårde uger, men resultaterne var gode, så det var det hele værd«.

BMX-kører Simone Tetsche Christensen modtager landets ældste idrætspris. Kilde: Politiken TV / Foto & redigering: Peter Vintergaard

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden