Forbrændte maratonløbere får millioner

Australsk delstatsregering giver knap tre millioner til to kvindelige løbere, som er blevet vansiret.

Sport

To kvindelige løbere, som blev alvorligt forbrændt under et 100-kilometer-løb, får nu en økonomisk håndsrækning på 2,8 millioner kroner af delstatsregeringen i Western Australia.

Kate Sanderson og Turia Pitt måtte i 2011 flygte fra flammerne fra en skovbrand under Racing the Planet-løbet i Kimberley, og begge kom slemt til skade.

Turia Pitt, som er i midten af 20'erne, bærer nu en kompressionsmaske på hoved, nakke og krop, og hun mistede fire fingre, mens Sanderson måtte have sin ene fod amputeret.

'Kritiske mangler' fra arrangør »Ingen kan rigtig forstå den smerte, lidelse og vansiring, som Miss Pitt og Miss Sanderson har været udsat for, og som de vil have mærker fra resten af deres liv«, siger delstatens turistminister, Kim Hames.

En officiel undersøgelse af episoden har afsløret 'kritiske mangler' fra arrangøren, et Hong Kong-baseret selskab, og rapporten anbefaler, at delstatsregeringen støtter løbernes behandling.

Delstatens turistorganisation stod som sponsor for ultraløbet, og staten ville indirekte kunne tjene penge på det, hvis det var blevet en succes, da videooptagelser fra løbet skulle hjælpe til at sælge regionen som turiststed.

Accepterer ikke moralsk ansvar

Turistministeren slog imidlertid fast på, at beslutningen om at donere penge til de to kvinder ikke betød, at regeringen accepterede et legalt eller moralsk ansvar for ulykken.

I alt fire løbere blev forbrændt under skovbranden.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce