VM-KLAR. Chris Christensen var et halvt sekund fra sin danske rekord, da han svømmede sig i EM-finalen i 200 meter medley.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

VM-KLAR. Chris Christensen var et halvt sekund fra sin danske rekord, da han svømmede sig i EM-finalen i 200 meter medley.

Sport

EM-start lover stribevis af danske medaljer

Chris Christensen var under VM-kravet på førstedagen af et tyndt EM.

Sport

Efter de første timers svømning i Chartres siger udsigten for de kommende dage en regn af medaljer til Danmark.

Europamesterskaberne på kortbane i den nordfranske by er for de allerbedste kun en forberedelse til næste måneds VM i Istanbul, så adskillige store nationer glimrer ved deres fravær.

I det selskab er der dækket fint op til selv træningstunge danske OL-svømmere, der i kraft af deres høje generelt høje niveau vil blive flittige gæster på medaljeskamlen.

Chris Christensen er klar til VM Dagens indledende heat sendte danskere videre med top-3-placeringer i fire forskellige discipliner.

Mest overraskende af dem er Chris Christensen, der i 200 meter medley svømmede sig både i finalen med tredjebedste tid og med 1.56,00 min. desuden svømmede under kravtiden til det forestående VM.

Kun finaletider er VM-kvalificerende, så Chris Christensen skal gøre det igen i eftermiddag, men det burde være en formsag, da VM-kravet er 1.57,54 min.

LÆS ARTIKEL

Kun to gange tidligere - i tiden med plastikdragter - har Chris Christensen svømmet hurtigere i dagens tid, og han får chancen for at udfordre sin danske rekord fra 2009 i finalen i eftermiddag.

Tre OL-svømmere er videre
Her skal Rikke Møller Pedersen svømme semifinale og formentlig også finale i 50 meter brystsvømning, efter at have været næsthurtigst i indledende heat.

Også Jeanette Ottesen blev nummer to i det indledende heat i 100 meter fri, hvor også Pernille Blume kvalificerede sig til semifinalen i aften.

LÆS ARTIKEL

De to OL-svømmere skal i aften desuden svømme finale i 4x50 meter fri, hvor de sammen med Julie Levisen og Kelly Riber Rasmussen opnåede næsthurtigste tid i et indledende heat, der kun skulle udskille én af de ni deltagende nationer.

Det blev Storbritannien, der ellers lå til en sikker finaleplads, men blev diskvalificeret for tyvstart i sidste skifte.

Yderligere tre finaler

I mændenes 4x50 meter medley fik Danmark den ottende og sidste plads i finalen, men også Katrine Holm Sørensen i 200 meter medley skal svømme finale i aften, lige som Kelly Riber Rasmussen i 50 meter bryst kvalificerede sig til en semifinale.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce