Ottesen råbte og piskede teenager til stor præstation

Mikkel von Seelen er ikke overrasket over, at kvindernes 4 x 50 meter fri vandt EM-medalje. Ros til 15-årig.

Sport

På trods af, at Danmark stillede med to unge og meget uerfarne kort på kvindernes 4 x 50 meter fri lykkedes det alligevel at svømme en guldmedalje hjem i torsdagens finale.

En medalje, der dog ikke kommer helt bag på sportschef Mikkel von Seelen:

»En medalje havde vi nok regnet med. Men at de skulle vinde var svært at forudse«, siger sportschefen.

Han måtte ved denne lejlighed undvære Mie Østergaard Nielsen, der ellers var med til at vinde sølv ved sidste års europæiske kortbanemesterskaber. I stedet hoppede Julie Levisen på bare 15 år ind på holdet.

»Det er ekstra flot, at man kan skifte en person ud og alligevel være de bedste. Men de stepper også alle fire op til finalen og svømmer alle sammen under 25 sekunder, og det viser højt niveau«, siger han.

Om den unge Levisen, der forbedrede sig hele seks tiendedele i forhold til indledende heat, siger han:

»Hun er et kæmpestort talent, som ikke har stor rutine i at lave holdkapskift, og derfor har hun kunnet forbedre sig så meget«.

»Og så var hun jo helt kørt op til finalen, efter at Jeanette Ottesen stod og råbte hende ind i hovedet, inden hun gik op på skamlen. Det plejer at virke, og det gjorde det også i dag«, siger Mikkel von Seelen.

Danmark har efter førstedagen af EM-stævnet hentet én guldmedalje og én af sølv. Sidste år i Szczecin blev danskerne næstbedste nation med fem guld-, syv sølv- og to bronzemedaljer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce