DRENGETUR. Efter seks medaljer til de kvindelige danske svømmere er der nu dukket et mandligt navn ud af anonymiteten i Chartres.
Foto: Christophe Ena/AP

DRENGETUR. Efter seks medaljer til de kvindelige danske svømmere er der nu dukket et mandligt navn ud af anonymiteten i Chartres.

Sport

Nyt talent blander sig i EM-succes med stor rekord

Viktor Bromer svømmede under VM-kravet med næsthurtigste tid i indledende.

Sport

Der kommer helt sikkert flere medaljer, end de seks Danmark allerede har vundet ved kortbane-EM i Chartres, men måske blander en overraskelse sig blandt de etablerede svømmestjerner.

I hvert fald leverede 19-årige Viktor Bromer en opsigtsvækkende præstation i dagens indledende heat i 200 meter butterfly, da han med en klækkelig dansk rekord svømmede sig i finalen i 200 meter butterfly med næstbedste tid.

Dansk rekord med halvandet sekund Med 1.53,99 min. var Viktor Bromer halvandet sekund under Chris Christensens 'plastikrekord' fra EKM i 2009, to sekunder under sin egen pesonlige rekord fra sidste måned og en tiendedel under kvalifikationskravet til VM i næste måned.

VM-kravtider skal dog opnås ved finaleafsnit, så Viktor Bromer skal gentage præstationen i aften, når han nok får svært ved at blande sig i medaljestriden med mere rutinerede svømmere, der næppe har givet sig fuldt ud i indledende heat.

Viktor Bromer har de seneste to år svømmet på Det Nationale Træningscenter i Bellahøj, men skiftede i maj til Aalborg Svømmeklub.

Et OL-emne til 2013
»Han er faldet godt ind på holdet, træner godt, er glad og nyder det. Han havde brug for noget andet, og befinder sig nok bedre i det nordjyske, hvor hans bedsteforældre også bor«, siger Aalborgtræneren Eyleifur Jóhannesson om Viktor Bromer, der tidligere har repræsenteret AGF.

Den islandske træner betegner Viktor Bromer som en kæmpetalent med en god fysik og fin mentalitet, som han godt kan se som en OL-deltagere i 2016.

»Han lavede godt resultater som årgangssvømmer og junior, men stod så lidt stille. Jeg håber det her er starten på en international karriere«, siger Eyleifur Jóhannesson.

Tre danske finaler i aften

Viktor Bromer er et af tre danske medaljemuligheder i aften, når Lotte Friis svømmer finale i 400 meter fri med den franske OL-guldvinder og nye træningskammerat i Nice, Camilla Muffat, som en af modstanderne, og Danmark desuden er i finalen i den ny EM-disciplin, 4x50 meter fri for miksede hold.

Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen skal svømme semifinaler i 100-meterløbene i butterfly og brystsvømning, hvor det gælder en finaleplads til morgen, når der også er 50 meter fri og 4x50 meter medley med danske medaljechancer på programmet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce