MEDALJEREGN. EM sluttede med Danmarks medalje nummer 12, da Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Kristina Thomsen vandt 4x50 meter medley.
Foto: Thibault Camus/AP

MEDALJEREGN. EM sluttede med Danmarks medalje nummer 12, da Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Kristina Thomsen vandt 4x50 meter medley.

Sport

Europarekord giver Rikke Møller hemmelig drøm

Brystsvømmeren er forud for sæsonplanen, der er blevet revideret.

Sport

For første gang i tre år forberede Rikke Møller Pedersen en af sine bedstetider i brystsvømning, da hun i går blev europamester med en europarekord i 100 meter brystsvømning.

Et af kortbanesæsonens mål var godt nok at forbedre en af hendes europarekorder, men det skulle først være sket til VM i Istanbul om tre uger.

Tolv medaljer til Danmark Med 1.04,12 min. kappede Rikke Møller Pedersen ni hundrededele sekund af sin rekord fra 2009, hvilket gav Danmark en af seks guldmedaljer og tolv medaljer i alt ved EM-stævnet i nordfranske Chartres.

LÆS ARTIKEL

»Vi konkurrencemennesker vil gerne have mere, så nu kan jeg tillade mig at drømme lidt«, siger Rikke Møller Pedersen efter for første gang at have vundet fire medaljer ved et internationalt mesterskab.

»Jeg holder drømmene for mig selv, indtil vi kommer lidt tættere på. Der er sket så mange ting de seneste måneder, og der kan ske så meget endnu« siger Rikke Møller Pedersen, der blandt sine nu 11 internationale medaljer kun har én fra et VM, en bronzemedalje i 200 meter bryst fra 2010.

Japan, Italien, Spanien, Frankrig, Danmark, Tyrkiet

Nok er heftig rejseaktivitet normalt for svømmerne, men Rikke Møller Pedersen har været ualmindelig flyvsk i den seneste måned.

Et træningsophold i Japan gav nye tekniske input, så fulgte et stævne i Italien, en træningsperiode i Spanien, hvor kæresten Olaf Wildeboer er flyttet til, og så stævnet i Frankrig.

LÆS ARTIKEL

»Det er dejligt at mærke, at jeg har været i stand til at træne for mig selv med programmer tilsendt hjemmefra. Jeg kan stole på mig selv, og at jeg er god nok til at klare mig selv«, siger Rikke Møller Pedersen, der kan imødese mere hyldest når EM-holdet lander i Kastrup i dag ved 13-tiden.

Fra torsdag er der DM på træningshjemmebanen i Bellahøj, hvor de elleve VM-kvalificerede svømmere kun bliver sporadiske deltagere.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce