AMBITIØS. Gianni Infantino vil lede fodboldverdenen, efter han i mange år bl.a. har ledet tv-lodtrækningerne fra Uefa's hovedkvarter.
Foto: Matt Dunham (arkiv)/AP

AMBITIØS. Gianni Infantino vil lede fodboldverdenen, efter han i mange år bl.a. har ledet tv-lodtrækningerne fra Uefa's hovedkvarter.

Sportsdøgnet: Uefa-leder får nordisk støtte til at blive Kong Fodbold

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Fodbold: Uefa's generalsekretær Gianni Infantino har tirsdag sikret sig opbakning fra endnu flere lande i forsøget på at blive valgt som præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Den schweizisk-italienske leder får nu også støtte fra Norge, Sverige og Italien. Dansk Boldspil-Union (DBU) kommer efter al sandsynlighed også til at give sin stemme til Infantino, når præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bliver afholdt 26. februar. Det fortæller DBU-formand Jesper Møller. »Jeg kan bekræfte, at jeg har fået mandat af DBU's bestyrelse til at støtte Infantino«, siger Jesper Møller til Ritzau. Jesper Møller pointerer dog, at han vil følge udviklingen, belært af tidligere oplevelser i skandaleramte Fifa.

Fodbold: Fodboldklubben Viborg har købt den amerikanske midtbanespiller George Fochive, som i foråret skal være med til at holde klubben oppe i Alka Superligaen. Den 23-årige amerikaner har fået en kontrakt frem til udgangen af 2018, meddeler Viborg på klubbens hjemmeside. Fochive var sidste år med til at vinde den amerikanske Major League Soccer med Portland Timbers. Midtbanespilleren ankommer til Danmark senere i denne uge.

Fodbold: AaB formåede at holde på topscorer Lukas Spalvis og talentfulde Nicolaj Thomsen i vinterens transfervindue trods konkrete tilbud fra udenlandske klubber. Det glæder AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde, at klubben havde råd til at sige nej til at sælge profilerne i håbet om at bevare eller forbedre den andenplads, som klubben overvintrer på i Alka Superligaen. Men sportsdirektøren forventer, at Lukas Spalvis og Nicolaj Thomsen bliver solgt til udlandet i sommerpausen, siger han til Ritzau.

Fodbold: Frygten for at rykke ned og dermed gå glip af den historisk store tv-aftale, Premier League har indgået fra næste sæson, fik de engelske bundklubberne til at spendere store beløb på transfervinduets sidste dage. Også de øverste klubber i den næstbedste engelske fodboldrække brugte store summer på spillere, som de håber kan føre deres klubber til oprykning.

  • Læs også

Konsulentvirksomheden Deloitte har lavet en analyse, der viser, at de seks nederste klubber i Premier League-tabellen tilsammen brugte mere end halvdelen af det samlede beløb for spillerindkøb i januar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Håndbold: Håndboldklubben Skanderborgs unge målsluger Tim Sørensen skifter til den skånske klub IFK Kristianstad i den kommende sæson. Det oplyser den svenske Champions League-klub tirsdag på sin hjemmeside.

Cykling: Den dobbelte Tour de France-vinder Chris Froome siger tirsdag, at han har advaret Den Internationale Cykelunion, UCI, mod såkaldt mekanisk doping, hvor cyklerne bliver udstyret med snydemekanismer som eksempelvis en lille motor.

  • Læs også

»Det er en bekymring, jeg har haft og noget, jeg har taget op med UCI, da jeg satte mig ned med dem. Jeg sagde, at fra mit synspunkt skal UCI tjekke cykler meget oftere, end det er tilfældet nu«, siger Chris Froome ifølge Reuters.

Håndbold: HC Midtjylland har skrevet kontrakt med den tidligere tyske verdensmester Pascal Hens. Pascal Hens har været klubløs, siden HSV Handball gik konkurs i januar. Han havde spillet i den nordtyske klub siden 2003.

Fodbold: Pep Guardiola skifter til sommer til trænerjobbet i Manchester City. Og der møder han en spiller, han tidligere har trænet i Barcelona. Men Yaya Toure forlod i 2010 Barcelona, da Guardiola ikke kunne bruge ivorianeren på midtbanen. Siden blev Toure en dominerende figur i City. Men Yaya Toures agent regner ikke med, at City-stjernen bliver hængende i klubben, når Pep Guardiola ankommer til Manchester.

  • Analyse

»Jeg tror, Yaya forlader klubben. Men inden han gør, håber jeg, han vinder ligaen og alle pokalerne. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt Pep kan lide ham eller ej. Sådan er livet bare«, siger agenten Dimitri Seluk til goal.com.

Tennis: Tennisspilleren Rafael Nadal vil forsøge at finde tilbage til sin styrke med et wild card til næste uges grusturnering i den argentinske hovedstad Buenos Aires. Det skriver nyhedsbureauet dpa. Spanieren havde svigtende resultater i efteråret, og han røg ud af Australian Open allerede i første runde. Derfor kniber det øjensynligt for den tidligere så suveræne spillers selvtillid, og nu har han søgt og modtaget wild card til Buenos Aires for at rette op på sagen.

Fodbold: Arsenals spillere har et regnskab, som skal gøres op, når holdet tirsdag aften møder Southampton. Det mener Arsenals franske manager, Arsène Wenger, og han har ikke lagt skjul på det over for sin trup.

  • Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Arsenal fik gevaldige prygl i 4-0-nederlaget til Southampton, da de to hold senest mødte hinanden 2. juledag. Men Londonholdets forhåbninger bliver styrket af, at Alexis Sánchez er vendt tilbage. Den chilenske angriber kan tirsdag aften være med fra start i Premier League for første gang i to måneder.

Fodbold: Den argentinske verdensstjerne Lionel Messi kommer ikke til at stille op for sit hjemland, når der skal spilles fodbold ved OL i Brasilien til sommer. Det er meldingen fra Gerardo Martino, der er landstræner for Argentina. Han har ellers mulighed for at udtage tre spillere over 23 år til legene i Rio, men 28-årige Messi bliver altså ikke en af dem.

  • Læs også

»Messi tager ikke til de olympiske lege, fordi der er mange kampe for landsholdet i år. Realiteten er, at Barcelonas sæson bliver lang. Jeg vil meget gerne vinde, men ikke for enhver pris eller ved at sende spillere på banen og lade dem brænde helt ud «, siger Martino.

Cykling: Den Internationale Cykelunion, UCI, vil intensivere jagten på mekanisk doping – snyd med en motor i cyklen. Det siger UCI-præsident Brian Cookson, efter at en 19-årig kvindelig belgisk cykelrytter i søndags blev taget med motor i cyklen ved VM i cykelcross.

  • Læs også

Cykelrytteren Femke Van Den Driessche sagde til sit forsvar, at det var en cykel, hun havde lånt, og det er endnu ikke kommet frem, om hun brugte cyklen i VM-løbet eller den blot stod i det belgiske landsholds depot. UCI-præsidenten slog mandag fast, at cykelunionen har fundet nye metoder til at teste for motorer i cyklerne, men han vil dog ikke afsløre, hvad disse metoder går ud på.

NFL: Quarterbacken Peyton Manning fra Denver Broncos er blevet kaldt en af NFL's største stjerner. Han er også blevet kaldt den bedste quarterback i NFL nogensinde.Derfor trækker det stor opmærksomhed, om den 39-årige Denver Broncos-spiller stopper karrieren, når sæsonen er ovre efter Super Bowl mellem Denver Broncos og Caroline Panthers på søndag, hvilket han har antydet i et tv-klip, hvor han talte med træneren.

  • Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Peyton Manning indledte sin NFL-karriere i 1998, og han har fem gange været kåret som ligaens mest værdifulde spiller. Denne sæson har imidlertid ikke været som de andre for den 39-årige spiller. Han har kæmpet med skader og smådårlig form. Det har virket som om, at han havde mistet noget af sin styrke. Samtidig må han kæmpe med anklager om doping efter en afsløring i en dokumentarudsendelse på amerikansk tv i december.

Håndbold: Landsholdsbacken Louise Burgaard er blevet overbelastet både fysisk og mentalt, og derfor har hun i øjeblikket fået fri i FCM Håndbold. Det skal gøre hende klar til den afgørende del af sæsonen, når topholdet skal kæmpe om guldet i Primo Tours Ligaen, siger FCM's cheftræner, Helle Thomsen, til TV3 Sport.

Ishockey: Aalborg Pirates jagter en slutspilsplads i Metal Ligaen, og mandag aften tog holdet et vigtigt skridt på vejen. Hjemme i egen hal vendte holdet et truende nederlag, og efter straffeslag vandt nordjyderne 5-4 over Rødovre Mighty Bulls. Dermed har Aalborg på den yderste slutspilsplads – ottendepladsen – to point ned til Gentofte.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce