Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Måske vil det ske igen? Mikkel Hansen pakket ind i Dannebrog efter VM i Frankrig - ganske som efter den olympiske finale i Rio

Måske vil det ske igen? Mikkel Hansen pakket ind i Dannebrog efter VM i Frankrig - ganske som efter den olympiske finale i Rio

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Interview: Mikkel Hansen vil gøre danskerne til verdens bedste

VM-titlen er den eneste, som Mikkel Hansen & Co. mangler til samlingen. Nu mødes de danske OL-vindere.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdens bedste håndboldspiller er klar til den kampagne, der også skal gøre hans holdkammerater til verdens bedste.

Men om det lykkes senere i denne måned, er en helt, helt anden sag.

For selv om det mandlige danske landshold har en slags status som øjeblikkets stærkeste hold i verden efter den fuldbyrdede olympiske triumf i Rio de Janeiro i sommer, så er det noget ganske andet at spille om den officielle titel på den sværeste konkurrents hjemmebane.

»Vi vil virkelig prøve, men andet kan jeg heller ikke love dig«, siger Mikkel Hansen i denne nytårssamtale med Politiken.

I morgen samles den 29-årige Mikkel Hansen og de øvrige spillere i den danske VM-bruttotrup i Århus til VM-træningslejren, som bl.a. byder på tre testkampe mod Ungarn, Egypten og Island.

Træningslejr uden zombier

Egentlig var det landstræner Gudmundur Gudmundssons hensigt at møde spillerne mellem jul og nytår, men under indtryk af det hårde ligaprogram, som ikke mindst landsholdsspillerne i den tyske Bundesliga var ramt af, sløjfede landstræneren julelejren.

»Det har været pragtfuldt med nogle ekstra og uventede fridage, hvor man har kunnet gør lige det, man havde lyst til og brug for«, fortæller Mikkel Hansen – der dog har trænet nogle timer hver dag under sit juleophold i København.

»Fridagene betyder også – og det gælder især spillerne fra Tyskland – at det er en flok friske fyre, der mødes i Århus, og ikke et hold af zombier, som er helt rundt på gulvet«.

VM-slutrunden i Frankrig – og altså spillet om den eneste titel, det mandlige landshold aldrig har vundet trods tre finaleforsøg – finder sted fem måneder efter den olympiske triumf, netop gennem en finalesejr over den nu franske værtsnation.

De mætte skal stoppe

Kan du frygte, Mikkel, at OL-guldet – det mest eftertragtede trofæ af alle de store – kan have udløst en slags mæthed i truppen? At det måske ikke længere er så vigtigt at vinde VM, slet ikke så tæt på OL?

»Det håber jeg ikke er tilfældet. Tværtimod håber jeg, at alle er topmotiverede og glæder sig til træningslejren – men også, at man ærligt melder fra, hvis man er i tvivl om sine ambitioner«, svarer Mikkel Hansen, der officielt blev kåret som ’verdens bedste spiller’ i 2011 og 2015.

»Turneringen i Frankrig bliver meget hård, og den kommer i en sæson, hvor vi spillere nærmest ikke har haft nogen ferie. Derfor får vi brug for alle spillere for at nå målet. Af samme grund er det vigtigt, at hver mand er topmotiveret. Det skylder man holdkammeraterne«.

Kan du føle et særligt pres, fordi I nu stiller op som olympiske mestre?

»At komme til VM som olympisk mesterhold giver nok et specielt ansvar. Vi har en status at forsvare. Det føler jeg«.

OL i Rio 2016 - Håndboldpressemøde ved den olympiske by. Mikkel Hansen og Landstræner Gudmundur Gudmundsson.
Foto: DRESLING JENS

OL i Rio 2016 - Håndboldpressemøde ved den olympiske by. Mikkel Hansen og Landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Den røde tråd er tempo

Men I møder vel også op med en skærpet selvtillid efter triumfen i Rio?

»En semifinale og finale, hvor tingene lykkes, giver selvtillid, så ja. Men jeg synes også, at OL-turneringen viste – og det må tv-seerne også kunne huske – at er man ikke helt klar, så kan det hurtigt komme til at koste. Det kunne været gået galt«.

Nu har holdet erfaring fra en succesrig olympisk finale mod et ’uovervindeligt’ fransk hold. Hvad vil du betegne som jeres styrke?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det er vel en blanding af det hele. Men den røde tråd i alt, hvad vi foretager os, er tempo. Vi kan ikke spille langsomt som franskmændene; prøver vi på det, får vi problemer. Det har vi en masse dårlige eksempler på. Jeg har sagt det her mange gange før: Vi er aldeles afhængige af at kunne holde et højt tempo i alle spillets dele. Og kan vi kombinere det med en kompromisløs fight i forsvaret, som vi så det i OL-finalen, er vi godt på vej«, lyder det fra Mikkel Hansen, der til daglig spiller for Paris S-G.

Frankrig kan besejres

Hvordan vil du vurdere jeres muligheder for ’omsider’ at vinde VM-titlen?

»Det vil jeg slet ikke spå om. For selv om vi har vundet den seneste turnering, vil Frankrig nærmest altid have favoritrollen – og ikke mindst nu på hjemmebane, hvor de virkelig skal revanchere sig for det mistede OL-guld«.

Men de kan besejres, franskmændene, endda i en stor finale . . .

»Ja, de kan slåes. Vi fik vist det. Men denne gang har de hjemmebane. Dog er det ikke franskmændene, vi skal spekulere på nu og i den indledende fase af VM-slutrunden. For selv om det lyder dødkedeligt, så skal vi – og hvis man fulgte OL-turneringen, vil man være enig med mig – ja, så skal vi tage én kamp ad gangen. Vi må aldrig miste fokus på den enkelte opgave«.

Håber på danske tilskuere

I mødes i morgen og 11. januar rejser I til Paris. Hvad skal I bruge den korte træningssamling til?

»Vi skal genfinde timingen i vores spil, vi skal finde rytmen – men også sammenholdet og humøret. Og så skal de tre testkampe give os kampfølelsen tilbage. Det skal vi bruge tiden på«.

Er du nervøs, lidt spændt?

»Jeg glæder mig. Virkelig. Desuden håber jeg, vi får en rigtig stor dansk opbakning gennem hele vores indledende runde i Paris. Det vil være skønt, hvis mange håndbolddanskere kommer til byen – Paris har jo meget at byde på¨, der er virkelig meget at komme efter som turist og kulturbruger. Og så kan man slutte af med håndbold om aftenen«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

De siger: I vandt, vi tabte

Har du talt med dine franske klubkammerater om det kommende VM?

»Ikke meget. Men jeg kan sige, at de er sindssygt motiverede for at få succes. Men det er vi da også«.

Ved du, om de reelt har accepteret nederlaget i OL-finalen? Om de føler, at de den dag i Rio tabte til en bedre modstander?

»Det ved jeg ikke. De siger blot: »I vandt, vi tabte«. Og så er den ikke længere. Sådan noget graver man ikke i. Vi danskere taler jo heller ikke om vores nederlag til franskmændene i EM-finalen i Herning«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden