Kasper Schmeichel med sin hustru Stine Gyldenbrand på den røde løber i Horsens.
Foto: Lars Poulsen

Kasper Schmeichel med sin hustru Stine Gyldenbrand på den røde løber i Horsens.

Sport

Sportsdøgnet: Schmeichel scorer endnu en titel ved Dansk Fodbold Award

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Fodbold: Kasper Schmeichel - engelsk sensationsmester med Leicester - blev for andet år i træk kåret som årets spiller ved Dansk Fodbold Award. 11 priser blev der i alt uddelt ved Dansk Fodbold Award i Horsens. Brøndbys kun 19-årige angriber Nicoline Sørensen blev klappet op på podiet af de 2.000 publikummer og tog sig af prisen som årets kvindelige talent efter et 2016, der bød på debut på A-landsholdet og kampe i Champions League. Lige så stort bifald var der til 1992-europamesteren Morten Bruun, der for år tilbage fik stjålet sin vindermedalje, men fik en ny kopi i aftes – og modtog den med tårer i øjnene.

Øvrige priser

 • Årets kvindelige spiller: Nadia Nadim (Portland)
 • Årets mål: Christian Eriksen (mod Kasakhstan)
 • Årets spiller i Superligaen: Thomas Delaney (FC København)
 • Årets træner: Ståle Solbakken (FCK)
 • Årets talent: Kasper Dolberg (Ajax)
 • Årets klub: Spjald IF
 • Årets dommer: Jakob Kehlet
 • Hall of Fame: Susanne Augustesen (årgang 1956) og Lone Smidt Nielsen (1961)
 • Årets leder: Mette Jensen (Fjerritslev IF)
 • Årets 3F-Liga spiller: Florentina Olar (Fortuna)

Fodbold: Pål Alexander Kirkevold blev matchvinder  i 28. minut for Hobro, da holdet i topkampen i 1. division i Roskilde sejrede 2-1. Pål Alexander Kirkevold havde åbnet scoringen allerede i 6. minut, mens  Mikkel Nøhr fik udlignet på straffespark.

Fodbold: Trods skader i lysken er Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen dukket op i landsholdslejren. Jørgensen endda også med lidt feber. Alligevel satser landstræner Åge Hareide på de to målfarlige angribere til VM-kampen mod Rumænien. »Vi har taget dem med her, fordi vi tror på, vi kan få dem klar til på søndag. Der er en hel uge til, og vi skal ikke spille nogle kampe. Vi kan tilpasse træningen efter det. Jeg forstår godt, at Feyenoord og Ajax er bekymrede for deres målscorere, fordi de kæmper om mesterskabet i Holland«, siger Hareide ifølge Ritzau. »Vi har dem med, så længe de kan repareres, hvis man kan sige det sådan. De rejser begge med til Tyskland, så vi kan undersøge dem«, forklarer Hareide med henvisning til onsdag og torsdag, når landsholdet træner i München.

Fodbold: Vendsyssel og den nye træner Erik Rasmussen har som erklæret mål, at klubben skal rykke op i Superligaen senest i 2019. I år er måske lige tidligt nok, for klubben med base i Hjørring, har endnu den første sejr i foråret til gode. Mandag aften var Helsingør på besøg og kunne rejse hjem med en 2-1-sejr trods et solidt jysk pres i slutfasen. Den ekstremt tætte danske 1. division har haft 6 forskellige tophold i denne sæson. Helsingør er ikke et af dem, men uforudsigeligheden taget i betragtning, er nordsjællænderne med sejren i Hjørring i høj grad også med i spillet om den ene direkte oprykningsplads og de to playoffpladser.

Håndbold: Efter at have vundet henholdsvis 5 og 4 verdensmesterskaber, 3 europamesterskaber og 2 gange OL-guld stopper Thierry Omeyer og Daniel Narcisse til maj på det fransk landshold. 40-årige Omeyer og 37-årige Narcisse debuterede i henholdsvis 1999 og 2000, men Narcisse missede VM-slutrunden i 2011. De to Paris-spillere fortsætter på klubholdet, hvor de spiller sammen med danskerne Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard, der sidste år vandt OL-finalen over de to franskmænd.

Cykling: Som ventet blev 1. etape af Catalonien Rundt afgjort mellem sprinterne. Her var italieneren Davide Cimolai (FDJ) hurtigst i Callella foran Cofidis-sprinteren Nacer Bouhanni. 2. etape tirsdag er en 41 km holdtidskørsel.

Fodbold: Dansk Boldspil Union (DBU) udgiver sammen med Forlaget Carlsen nu en serie letlæsningsbøger møntet på 2.-3. klassetrin, der skal stimulere fodboldglade drenge og pigers lyst til at læse. Landholdsstjerner som Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Nadia Nadim medvirker. »Jeg har virkelig været glad for at kunne hjælpe med dette projekt. Det er fantastisk at vide, at jeg som fodboldspiller måske kan spille en lille rolle i at hjælpe andre drenge og piger i at lære at læse«, siger Christian Eriksen. Ifølge DBU’s hjemmeside er baggrunden for serien, at 15 % af de danske skoleelevers læsekompetencer ifølge PISA 12-undersøgelsen  anses for at være utilstrækkelige i forhold til læsekrav på en ungdomsuddannelse eller i erhvervslivet. 19,2 % af drengene har utilstrækkelige læsefærdigheder. Bøgerne udkommer tirsdag.

Fodbold: Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har sat den ghanesiske dommer Joseph Lamptey fra bestillingen på livstid. Årsagen er på overfladen noget så almindeligt som et forkert dømt straffespark, men det ligger i kortene, at det straffespark, Sydafrika fik tildelt og bragte dem på 1-0 i 2-1-sejren i VM-kvalifikationen i november mod Senegal, var købt og dikteret af matchfixere. »Fifa fortsætter kampen mod manipulation af kampe gennem en række initiativer, herunder overvågning af de internationale spilmarkeder«, lyder det fra Fifa.

Tennis: 35-årige Roger Federer satte to rekorder, da han sent søndag besejrede sin schweiziske landsmand Stanislas Wawrinka i Indian Wells-finalen 6-4, 7-5. Federer er nu den ældste vinder af en ATP Masters-turnering. Han snuppede rekorden far Andre Agassi, der var 34, da han vandt i Cincinnati i 2004. Sejren i  Indian Wells var tillige Federers femte i Californiens ørken, hvilket er en tangering af Novak Djokovic’ bedrifter. På verdensranglisten kastede sejren et avancement fra 10. til 6.-pladsen af sig.

Tennis: Caroline Wozniacki holder sine placeringer på de to WTA-ranglister. På verdensranglisten, der regner resultater fra de seneste 52 uger med, er hun nr. 14. På den såkaldte Race-liste, der kun medregner resultater opnået i 2017, er Wozniacki nr. 5. Top-8 på Race-listen i midten af oktober kvalificerer sig til den prestigefyldte sæsonfinale, som danskeren i 2014 senest var deltager i. Caroline Wozniacki deltager senere i denne uge i den store Miami Open-turnering, der er i øverste kategori. Næsten 7 mio. dollar i samlet præmiesum og 1.000 ranglistepoint til vinderen.

Fodbold: Dortmund-træneren Thomas Tuchel som ny manager i Arsenal? Ikke tale om, lyder det fra Arsenal, der har følt sig nødsaget til at gå til pressen for at dementere  den tyske avis Bilds oplysninger om, at Arsenal formelt har forhørt sig i Dortmund om et muligt skifte. Arsenals nuværende manager, Arsene Wenger, har været i klubben siden 1996.

Fodbold: Dagen efter at have ført Derry City F.C. til den fjerde sejr i lige så mange kampe, er klubbens anfører, Ryan McBride pludselig død i en alder af 27 år. McBride blev søndag aften fundet død i sin seng i hjemmet. Dødsårsagen er ukendt. Ryan McBride var født i Derry og havde spillet hele sin karriere i den nordirske klub, der siden 1985 har spillet i den irske række, League of Ireland, på dispensation.

Golf: The Kasumigaseki Country Club har efter pres fra IOC, Den Internationale Olympiske Komité, valgt at give kvinder muligheden for at blive medlemmer. IOC havde truet med at droppe klubben som vært for de olympiske turneringer i 2020, hvis den ikke ændrede den utidssvarende kønspolitik.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Hannover 96 med Uffe Bech i spillerstaben har fyret træneren Daniel Stendel efter en periode med én sejr i fire kampe, der har kostet klubben pladsen i top-3 i den tyske 2. Bundesliga. Klubben har i stedet ansat André Breitenreiter.

Fodbold: Thomas Delaney gjorde det så fint i sin tilbagevenden til startopstillingen hos Werder Bremen, at han efter 3-0-sejren over RB Leipzig for anden gang i sæsonen optræder på Ugens Hold i sportsmagasinet Kicker.

Fodbold: Tyskland må i de kommende VM-kvalifikationskampe mod England og Aserbajdsjan klare sig uden målmanden Manuel Neuer. Tysklands trup tæller Bernd Leno fra Bayer Leverkusen og Marc-André ter Stegen fra FC Barcelona som målmænd, og de suppleres af 26-årige Kevin Trapp fra Paris SG, der flere gange har været i den tyske trup uden af have fået debut.

Med sine 2 mål mod Valencia - her til 3-2 - er Lionel Messi på 41 i denne sæson fordelt med 25 i ligaen, 11 i Champions League og 5 i pokal- og andre kampe.
Foto: Manu Fernandez/AP

Med sine 2 mål mod Valencia - her til 3-2 - er Lionel Messi på 41 i denne sæson fordelt med 25 i ligaen, 11 i Champions League og 5 i pokal- og andre kampe.

Fodbold: Med 2 mål i Barcelonas 4-2-sejr i en begivenhedsrig hjemmesejr over Valencia, nåede Lionel Messi endnu et milepæl i sin enestående karriere. Den 29-årige argentiner udlignede til 1-1 på et straffespark begået mod Luis Suarez, der kostede Eliaquim Mangala et direkte rødt kort, og Messi scorede til 3-2 i starten af anden halvleg. Messi er topscorer i Primera Division med 25 mål (foran Luis Suarez med 21 og Cristiano Ronaldo med 19) og har for ottende sæson i træk scoret mindst 40 i en sæson for FC Barcelona. »Det er fantastisk. Han har brudt alle rekorder og vil fortsætte med at gøre det. Det er pragtfuldt at nyde Messi, ingen kommer i nærheden af hans rekorder, det er umuligt for nogen at opnå, hvad han har opnået«, sagde Barcelonatræner Luis Enrique om Messi.

Primera Division: Resultater, stilling og topscorerliste

Curling: Halvvejs gennem VM-kampen mod Sydkorea førte Danmark 7-2, men det endte alligevel med et nederlag på 8-7 for Lene Nielsen og hendes hold. Danmark tabte de fire følgende ender 1-0 og den tiende ende med 2-0, hvilket resulterede i det fjerde nederlag i lige så mange kampe ved VM i Kina. Senere samme dag blev det også et nederlag på 7-2 mod Skotland. Til den kamp var Lene Nielsen, der har været skadet op til VM, erstattet som skipper af Madeleine Dupont, og reserven Charlotte Clemmensen indlemmet på holdet.

Fodbold: Der var tumulter i spillertunnelen efter Manchester United havde besejret Middlesbrough 3-1 i Premier League, hvor Middlesbrough nu er uden sejr i 11 kampe. Ifølge The Guardian var Middlesbroughs Rudy Gestede og Manchesters Eric Bailly centrum for håndgemænget, der fortsatte med verbal armlægning, da United-manager Jose Mourinho på pressemødet kritiserede, at Middlesbrough har fyret manager Aitor Karanka. »Var det her retfærdigt over for Karanka? Han tog klubben fra grænsen af League One til Premier League. Han kunne være taget til en større klub, men han blev her bare for at blive fyret«, fremhævede Mourinho.

Premier League: Resultater, stilling og topscorerliste

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tennis: Roger Federer blev efter Novak Djokovic den anden, der vinder herresinglefinalen i Indian Wells for femte gang. Den 35-årige schweizer slog sin landsmand Stanislav Wawrinka 6-4, 7-5 i et opgør, hvor Wawrinka bragte sig foran 2-0 i andet sæt ved som den første i turneringen af vinde et af Federers servepartier. Federer fører nu 20-3 i indbyrdes opgør, og finalesejren sender ham op som nummer 6 på verdensranglisten.

Fodbold: Stillingen i toppen af Serie A er status quo, efter Juventus i søndagens sene kamp vandt 1-0 på udebane over Sampdoria. Colombianeren Juan Cuadrado blev matchvinder efter 6 minutter, da han scorede med et flyvende hovedstød.

Serie A: Resultater, stilling og topscorerliste

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce