David Heinemeier Hansson er blevet frataget 3. pladsen i Le Mans.
Foto: Jan Sommer

David Heinemeier Hansson er blevet frataget 3. pladsen i Le Mans.

Sport

Dansk racerkører bliver frataget sin 3. plads i Le Mans

Esbjerg fyrer træner Lars Sørensen og ansætter hollænder i stedet for.

Sport

Motorsport: Den danske racerkører David Heinemeier Hansson er blevet frataget 3. pladsen ved weekendens Le Mans. Det skriver de internationale motorsportsmedier Autosport og Motorsport. Selv om danskeren og hans to teamkammerater hos Rebellion, Nelson Piquet Junior og Mathias Beche, stillede til start i den næstbedste række, LM P2, så lykkedes det trioen at slutte på tredjepladsen i kongeklassen LM P1. Det skyldes, at størstedelen af mandskaberne i LM P1 udgik af det franske 24-timers-løb. Det gik dog ikke helt reelt for sig, da Rebellion-teamet sikrede sig podiepladsen, skriver Autosport og Motorsport. Ifølge de to medier består forseelsen i, at teamets mekanikere lavede et hul i bilen for at komme ind til starteren. På den måde sparede Rebellion-kørerne uretmæssigt en hel del tid.

Fodbold: Bestyrelsen i EfB Elite A/S har besluttet at afbryde samarbejdet med cheftræner Lars Lungi Sørensen med øjeblikkelig virkning, skriver klubben i en pressemeddelelse. »Efter EfB’s nedrykning fra Superligaen har parterne været i dialog, og det har stået klart, at den sportslige ledelse og cheftræneren har forskellige opfattelser af den fremtidige, sportslige strategi«, står der i meddelelsen. Den nuværende assistenttræner, Jens Letort, forbliver på sin post. Ny træner er den 53-årige hollænder John Lammers. Han har de seneste tre år virket i talentsektoren i SBV Vitesse og har tidligere haft ansættelser i blandt andre De Graafschap, Willem II, Feyenoord, Excelsior og FC Eindhoven.

Motorsport: Frankrig og Tyskland vender tilbage på formel 1-kalenderen i 2018, hvorimod løbet i Malaysia, der har været afviklet siden 1999, udgår. Det har Den Internationale Bilunion (Fia) besluttet på et møde, hvor næste års VM-serie er blevet planlagt. Sæsonen starter med det australske grandprix i Melbourne 25. marts, og der skal køres i alt 21 løb mod 20 i år.

Fodbold: Nicklas Bendtner er blevet centrum i en ordstrid, hvor hans træner i Rosenborg bliver kritiseret hårdt for at komme sin stjerneangriber til undsætning. »Jeg hyggede mig egentlig bare med ham. Han gik bare rundt og klynkede i hele kampen og var virkelig overraskende svag«, sagde 20-årige Fredrik Pallesen Knudsen om Bendtner, da Haugesund havde slået topholdet 1-0. Bendtner havde ikke lyst til at tale med pressen efter kampen, men hans træner, Kåre Ingebrigtsen sender en bredside retur til Haugesundstopperen. »Pallesen ... Jeg er ligeglad med Pallesen. Hvad er han? 17 år? Og har spillet 10 eliteseriekampe. Vi har analyseret Haugesund, og Pallesen er involveret i halvdelen af målene, så han har en del at arbejde med selv«, sagde Ingebrigtsen til VG, hvilket får både kommentatorer og læsere til at kalde Rosenborgtrænerens udfald for »pinligt« og »under lavmålet«.

Fodbold: Spekulationerne om Cristiano Ronaldos fremtid er mange, efter at portugiseren ifølge medier i hjemlandet skulle have sagt, han vil forlade Real Madrid. Skulle dette blive tilfælde, er det i hvert fald ikke for at spille videre i Bayern München. Det siger den tyske storklubs administrerende direktør Karl-Heinz Rummenigge til Bayerns hjemmeside. »Vi er vant til, at der i transferperioden spekuleres i til- og afgange. Normalt kommenterer vi ikke rygter. Men i tilfældet Cristiano Ronaldo vil jeg dog en gang for alle slå fast, at dette rygte savner enhver bund i virkeligheden og kan henføres til fantasiens verden«, siger Rummenigge.

Håndbold: Danmarks herrer er seedet i andet lag, når der trækkes lod til EM-slutrunden i Kroatien. Lodtrækningen til slutrunde, der spilles i 2018, finder sted fredag i Zabgreb. De fire seedningslag ser således ud:

  • Øverste lag: Tyskland, Spanien, Kroatien, Frankrig.
  • Andet lag: Danmark, Hviderusland, Sverige, Makedonien
  • Tredje lag: Norge, Serbien, Montenegro, Tjekkiet
  • Fjerde lag: Ungarn, Slovenien, Østrig, Island

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Olympisk: Salling Fondene har doneret 50 mio. kr. til Team Danmark, og pengene er øremærkede til de danske forberedelser til OL i 2020 i Tokyo. Pengene skal gennem stipendier hjælpe olympiske atleter og trænere inden for for svømning, cykling, roning, kajak, brydning, sejlsport og skydning. Donationen fra Salling Fondene er den største nogen sinde, men i flere omgange støttede Salling Fondene forberedelserne til OL i 2012 med 20 mio. kr. og til OL i 2016 med 55 mio. kr.

For tredje år ii træk fik US Open en amerikansk vinder, da Brooks Koepka vandt den 117. udgave af turneringen.
Foto: Charlie Riedel/AP

For tredje år ii træk fik US Open en amerikansk vinder, da Brooks Koepka vandt den 117. udgave af turneringen.

Golf: For syvende gang i træk fik en major-turneringen en førstegangsvinder, da amerikaneren Brooks Koepka på suveræn vis sikrede sig US Open på den udfordrende Erin Hills i Wisconsin. Koepkas vinderscore på 16 slag under par var en tangering af Rory McIlroys rekordscore for US Open fra 2011, og den 27-årige amerikaner vandt førstepræmie på 2,16 mio. dollar (ca. 14 mio. kr.) efter tre birdies i træk på 14.-16. hul med fire slag foran amerikaneren Brian Harman, der førte turneringen inden sidste runde.

Fodbold: Florentino Pérez er blevet genvalgt som Real Madrids præsident. »Da ingen andre kandidater har meldt sig, og med hjemmel i artikel 40, paragraf E, stykke 2 i klubbens vedtægter er hr. Florentino Pérez valgt som præsident for Real Madrid«, skriver klubben på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Golf: Emily K. Pedersen blev efter runder i 67, 67, 67 og 70 slag nummer 22 i Meijer LPGA Classic i Michigan. Det indbragte den 21-årige dansker 18.452 dollar (ca. 123.000 kr.), mens Therese O'Hara fik 7.580 dollar (ca. 50.000 kr.) for at blive nummer 48 i turneringen, som canadieren Brooke M. Henderson vandt med en score på 21 slag under par. Præmiestørrelserne illustrerer forskellen på LPGA og den underliggende Symetra Tour, hvor Nanna Koerstz Madsen for sin  27.-delt får 1.092 dollar (ca. 7.200 kr.). Den danske OL-deltager er fortsat nummer 1 på Symetra Tourens pengeliste med en indtjening på 54.619 dollar (ca. 362.000 kr.) efter syv spillede turneringer.

Volleyball: Danmark vandt 2 af de 3 kampe i anden runde af kvalifikationen til European League. I Ungarn slog Danmark slog værtsnationen 3-0 og Israel 3-1, men tabte 3-1 til Ukraine. I første runde havde Danmark besejret både Ungarn og Ukraine med 3-0, men tabt 3-1 til Israel, og dermed blev Danmark nummer to i gruppen efter Ukraine. Danmark er vært for finalen i Gentofte 1.-2. juli, hvor fire nationer spiller om én plads i blandt de 32 deltagere i World League i 2018.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce