De danske kvinder dominerede den første time mod Belgien, men til sidst var der gedigen spænding.
Foto: Erik Pasman

De danske kvinder dominerede den første time mod Belgien, men til sidst var der gedigen spænding.

Sport

EM-kvinderne er et tv-hit

Sydkorea dominerer kraftigt i kvindegolf, og supersprinteren Kittel kører masser af penge ind.

Sport

Tv: 417.000 tv-seere (DR1) fulgte ifølge de officielle målinger fra Kantar Gallup landsholdets 1-0-sejr over Belgien ved EM for kvinder søndag aften.  Kun seks udsendelser trak i sidste uge flere seere end den danske 1-0-sejr. De 417.000 seere er 40.000 flere end det mandlige A-landshold kunne trække til skærmene, da mandskabet  spillede VM-kvalifikation (på Kanal 5) i Kasakhstan i juni.

Tennis: Selv om Caroline Wozniacki viste fint spil ved den store Wimbledon-turnering og nåede til ottendedelsfinalen - tre runder bedre end sidste år - ryger den danske tennisstjerne ned på verdensranglisten. Med sin præstation høstede den formstærke dansker masser af point til rangeringen, men andre spillere hentede endnu flere, så hun må acceptere et fald på en enkelt plads fra seks til syv. Det største spring i toppen står Wimbledon-vinder Garbiñe Muguruza for, da hun avancerer 10 pladser til nummer fem. Karolina Pliskova er  trods sin exit i Wimbledons 2. runde ny etter.  Top-10 ser således ud med deres seneste placering i parentes:

  1. Karolina Pliskova, Tjekkiet (3)
  2. Simona Halep, Rumænien (2)
  3. Angelique Kerber, Tyskland (1)
  4. Johanna Konta, Storbritannien (7)
  5. Garbiñe Muguruza, Spanien (15)
  6. Elina Svitolina, Ukraine (5)
  7. Caroline Wozniacki, Danmark (6)
  8. Svetlana Kuznetsova, Rusland (8)
  9. Venus Williams, USA (11)
  10. Agnieszka Radwanska, Polen (10)

Fodbold: Den brasilianske kantspiller Douglas Costa fra Bayern Munchen har indgået en et år lang lejeaftale med Juventus. Italienerne har endvidere sikret sig en købsoption på den 26-årige, der kan erhverves på permanent basis for små 300 millioner kroner.

Korruption: Fire måneder efter den franske avis Le Monde rettede anklager om urent trav mod ham, er den tidligere firedobbelte OL-sølvvinder i 100- og 200-meter-løb Frankie Fredericks fra Namibia blevet suspenderet fra Det Internationale Atletikforbunds (IAAF) bestyrelse. Det sker på baggrund af, at Fredericks i forbindelse med tildelingen af OL-værtskabet til Rio de Janeiro ikke har kunnet redegøre for en indbetaling på hans konto på 2,1 millioner kroner. Beløbet blev sat ind dagen før, Fredericks som medlem Den Internationale Olympiske Komité (IOC) skulle stemme om OL-værtskabet.

Fodbold: Kvartfinalerne ved Gold Cuppen i USA ser således ud: Coata Rica-Panama, USA-El Salvador, Jamaica-Canada, Mexico-Honduras.

Svømning: Kortbane-VM i 2022 bliver afviklet i russiske Kazan, mens VM i 2024 kommer forbi  Budapest.

Cykling: Den 40-årige Tour-rytter Haimar Zubeldia (Trek) stopper  karrieren om 12 dage, når han har deltaget i  Clasica de San Sebastian.

Golf: Søren Kjeldsen slår torsdag i The Open ud med 2016-vinderen af US Masters, Danny Willett, og Billy Horschel. Thorbjørn Olesen følges med Jimmy Walker og Hideto Tanihara.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Golf: Den absolutte stormagt i kvindegolf er Sydkorea. Det satte 23-årige Park Sung-Hyun en tyk streg under, da hun sent søndag vandt den største turnering, US Women's Open, og sikrede sig førstepræmien på 900.000 dollar eller godt 5,8 millioner kroner. Det var samtidig hendes første majortitel. Blandt de 10 øverste i turneringen var der otte spillere fra Sydkorea, mens den eneste europæer i toppen var spanske Carlota Ciganda på en delt femteplads. Den eneste danske deltager, Nanna Koerstz Madsen, klarede ikke cuttet.

Fodbold: AC Horsens henter fra årsskiftet Bjarke Jacobsen fra Vendsyssel på en kontrakt frem til sommeren 2020. Siden han skiftede fra AB til Hjørring-klubben for et par år siden, har han etableret sig som en af de bedste midtbanespillere i den næstbedste række. Derfor ser Horsens-manager Bo Henriksen det som et »scoop«.

Cykling: Supersprinteren Marcel Kittel har med fem etapesejre indtil videre sikret sit hold, Quick-Step, flest præmiepenge i Tour de France. Tyskeren er den primære årsag til, at Brian Holms mandskab har høstet 628.000 kroner, mens Sunweb følger efter med 436.000 kroner foran Sky med 407.000 kroner. Det viser en opgørelse fra løbsarrangøren, ASO. Færrest penge har Bahrain-Merida hentet - bare 23.000 kroner er det blevet til. Det økonomiske regnskab kan dog stadig nå at forrykke sig en hel del, da den samlede sejr giver godt 3,7 millioner kroner.

Fodbold: De færreste danskere har nok hørt om William Tchuameni, men det får de lejlighed til nu. SønderjyskE har skrevet en fireårig kontrakt med den 20-årige angriber fra Cameroun efter en succesrig prøvetræning. Så sent som i sidste uge tilknyttede klubben hans landsmand, midtbanespilleren Victor Ekani, og det er ikke tilfældigt: »Det er absolut et plus, at vi nu har to fra Cameroun i truppen, men de skal begge først i form. De kommer lige fra ferie og er to-tre uger bagefter de andre rent træningsmæssigt«, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til klubbens hjemmeside og uddyber, at han ser Tchuameni som en spiller til fremtiden.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce