I forberedelserne til sæsonen gav Mohamed Salah prøver på sine tekniske kvaliteter, da Liverpool i Hongkong mødte Leicester.
Foto: Kin Cheung/AP

I forberedelserne til sæsonen gav Mohamed Salah prøver på sine tekniske kvaliteter, da Liverpool i Hongkong mødte Leicester.

Sport

Liverpool har satset på en ydmyg fodboldbegavelse

Egypteren Mohamed Salah står over for sin anden periode i Premier League efter aldrig at have slået til i Chelsea, men i Roma fik han bevist sit værd – igen.

Sport
FOR ABONNENTER

Liverpool har i sommerens transfervindue brugt en rekordstor sum på egypteren Mohamed Salah. Allerede nu melder de første kritiske røster sig. Er de 36,9 millioner pund den rette prissætning? Er den 25-årige Salah virkelig så meget værd, og er han spilleren, der for alvor og definitivt kan bringe Liverpool tilbage i mesterskabskampen?

Det er nemlig ikke første gang, at Salah betræder det engelske fodboldkontinent. I 2014 var han en af ’the special ones’ – José Mourinhos succesfulde Chelsea-mandskab. Succesen forplantede sig bare aldrig til Salah. Han fik kun få kampe, og hvorfor skulle han så kunne slå til nu?

Spørgsmålene kan først bearbejdes, når sæsonen for alvor er blæst i gang. Men findes der et ræsonnement bag Liverpools investeringslyst? Hvilken type fodboldspiller er Mohamed Salah, og hvad er egypterens foldboldhistorie?

Faktisk var Salahs karriere tæt på at blive afblæst, inden den for alvor var begyndt. Ikke fordi han som så mange andre lovende unge spillere led af skader. En frygtelig og ubærlig tragedie ramte egyptisk fodbold med voldsom kraft i starten af Salahs professionelle fodboldliv. En hændelse, der satte egyptisk fodbold på standby.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce