9 gange scorede Anders Eggert, da Skjern vandt over Mors/Thy.
Foto: Christer Holte

9 gange scorede Anders Eggert, da Skjern vandt over Mors/Thy.

Sport

'Gamle' Eggerts straffekast giver Skjern den første sejr

IOC har som ventet gjort Paris og Los Angeles til OL-værtsbyer i 2024 og 2028.

Sport

Håndbold: Efter en sæsonstart med to gange uafgjort var Anders Eggert en afgørende faktor, da Skjern med 30-26 over Mors-Thy fik den første sejr. Den 35-årige fløjspiller scorede 9 gange, men 7 af målene blev sat ind på hans 8 straffekast. Marcus Dahlin scorede 8 gange for udeholdet, blandt andet med en reducering til 21-20, men derfra trak Skjern fra til 26-22.

Bordtennis: Jonathan Groth både missede en sikker føring og overlevede et matchbold efter et imponerende comeback, da Danmark også vandt den anden kamp med EM for hold i Luxembourg. Danmark indledte med en sejr på 3-0 over Irland og førte 2-1 over England, da Groth i sin tredje kamp ved stævnet mødte Samuel Walker. Groth tabte første sæt, men vandt dernæst 11-7, 11-1, inden han helt mistede grebet. Walker vandt fjerde sæt 11-5 og førte 7-2 i femte, da Groth endelig kom i gang igen og bragte sig på 9-7, men med tre bolde i træk fik Walker matchbold - inden Groth vandt dramaet 12-10 og Danmark dermed kampen i anden kategori, hvor det gælder placeringerne 17-34. De danske kvinder tabte derimod 3-1 til Belgien med Stefanie Christensen som eneste vinder.

Fodbold: Viborg vandt for tredje gang i træk, da topholdet Vejle med 2-0 blev tilføjet sæsonens første nederlag i 1. division. George Fochive og Pierre Larsen scorede målene i anden halvleg, hvor Viborg fik Mikkel Kallesøe udvist til sidst. Skive fik sæsonens tredje point med endnu en uafgjort, da det blev 2-2 på hjemmebane mod FC Fredericia.

Olympisk: Helt som ventet har Den Internationale Olympiske Komite i dag på en kongres i Peru officielt gjort Paris til OL-vært i 2024 og Los Angeles i 2028. Dermed kan Paris markere 100-året for legene i 1924. Paris var desuden vært for legene i 1900. Også Los Angeles blev OL-vært for tredje gang efter at have huset arrangementet i 1932 og 1984. Hidtil har kun London i 1908, 1948 og 2012 været OL-vært tre gange. I 2020 er Tokyo vært for sommerlegene for anden gang.

Håndbold: Team Esbjerg og TTH Holstebro vandt sikre sejre i kvindernes liga. Esbjerg trak i anden halvleg fra Randers HK, så 11-11 blev til 23-18 blandt andet takket være en storspillende Sandra Toft i Esbjergs mål. 24-15 betød, at TTH Holstebro har vundet sæsonens første tre kampe, mens Ajax har det første point til gode.

Det startede med regnvejr i Svendborg, og det gik bare fra ondt til værre i løbet onsdagen, før 2. etape til sidst helt måtte aflyses.
Foto: Mikael Larsen

Det startede med regnvejr i Svendborg, og det gik bare fra ondt til værre i løbet onsdagen, før 2. etape til sidst helt måtte aflyses.

Cykling: Det danske efterårsvejr har vist sig som en stor udfordring for arrangørerne af etapeløbet PostNord Danmark Rundt. Onsdag måtte arrangørerne aflyse 2. etape efter omkring 100 kilometers kørsel i kraftig blæst og massiv regn. Forinden havde løbsdirektør Jesper Worre forsøgt at løse situationen ved at droppe den planlagte tur over Svendborgsundbroen til Tåsinge og neutralisere yderligere 30 kilometer af ruten.

Fodbold: Barcelonas Lionel Messi var involveret i alle tre scoringer, da spanierne besejrede sidste sæsons finalister fra Juventus med 3-0 tirsdag aften i Champions League. Og det var noget, der fik smilet frem hos holdets cheftræner, Ernesto Valverde. Han stod for første gang i spidsen for Barcelona i en Champions League-kamp.

»Vi ved, at når han modtager bolden, kan alt ske«, siger Valverde ifølge nyhedsbureauet AFP. Som træner for flere hold i den spanske liga har han ofte før stået over for den lille argentiner. Han glæder sig over, at Messi nu er på hans hold. »Jeg har flere gange måttet lide, når mine hold har spillet mod Messi. Nu er jeg heldig nok til, at han er på mit hold«, siger Valverde, der tidligere blandt andet har trænet Valencia og Athletic Bilbao.

Badminton: Hans-Kristian Vittinghus er klar til 2. runde ved Super Series-turneringen Korea Open i Seoul. Han besejrede onsdag Malaysias Chong Wei Feng 17-21, 21-11, 21-15. Vittinghus havde før kampen tabt to af tre indbyrdes kampe mod malaysieren, om end det seneste møde var i 2014. I damedouble måtte de andenseedede Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen også ud i tre sæt for at komme videre. VM-bronzevinderne sejrede 21-11, 19-21, 21-16 over Poon Lok Yan og Tse Ying Suet fra Hongkong. Maiken Fruergaard og Sara Thygesen røg til gengæld ud efter et nederlag i to sæt til et par fra Kina.

Cykling: Allerede på 2. etape har cykelløbet PostNord Danmark Rundt mistet et af dets største navne. Den franske topsprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) valgte efter få kilometers regnvejrskørsel på Sydfyn at stå af cyklen og trække sig ud af løbet. Det er foreløbig ikke oplyst, hvad der er årsagen til, at Cofidis-rytteren har valgt at forlade det danske etapeløb. Bouhanni var på forhånd anset som en af de store attraktioner i årets udgave af Danmark Rundt og var sammen med John Degenkolb (Trek) formentlig det største udenlandske navn på startlisten.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Atletik: Den britiske langdistancestjerne Mo Farah, der tog den store afsked med baneløb ved VM i London i sidste måned, skal i sin nye karriere som maratonløber deltage ved London Marathon i foråret. »Jeg kan næsten ikke vente, til det bliver 22. april«, siger Mo Farah, der i weekenden vandt det britiske Great North Run.

Fodbold: En tidligere Fifa-medarbejder siger, at forbundets nuværende præsident, Gianni Infantino, var imod at bremse russiske Vitalij Mutkos mulighed for at holde sin plads i Fifa’s ledelse, Council. Mutko, der har været sportsminister og nu er russisk vicepremierminister, er chef for Ruslands VM-organisationskomite op til slutunden 2018, men han blev udelukket af Fifa på grund af politisk indblanding i Ruslands massive dopingproblemer. Beslutningen blev taget af Miguel Maduro, der var leder af Fifa’s ledelseskomite indtil maj, hvor han blev fjernet efter mindre end et år på posten. Maduro har til britiske lovgivere sagt, at »der var et forsøg fra Infantino på at påvirke afgørelsen, fordi præsidenten var bange for, at den ville påvirke VM-slutrunden«.

Tennis: Kristina Mladenovic, der var i meget fin form tidligere på sæsonen, spiller for lavere blus i øjeblikket. Det kiksede ved US Open, og onsdag gik det galt i 2. runde for den topseedede franskmand ved Japan Open, da den 20-årige kroatiske kvalifikationsspiller Jana Fett besejrede hende 6-4, 6-3. Skævt gik det også den rutinerede australier Samantha Stosur (seedet 5), der i tre sæt måtte bøje sig for spanske Sara Sorribes Tormo.

Fodbold: Der er næppe mange fodboldspillere, der bryder sig om at blive skiftet ud under en kamp. Og Franck Ribéry er helt klart ikke en af dem. Det viste franskmanden med al tydelighed, da han tirsdag aften blev skiftet ud med Thomas Müller 12 minutter før tid i Bayern Münchens 3-0-sejr hjemme over Anderlecht i Champions League. Franck Ribéry tog sin trøje af og kylede den i jorden lige ved udskiftningsbænken.

»Det må ikke ske i Bayern München. Det er ikke okay. Det kommer vi til at tale om«, siger Bayern-sportschef Hasan Salihamidzic ifølge nyhedsbureauet dpa.

Badminton: Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede sig onsdag videre fra 1. runde ved Super Series-turneringen Korea Open i Seoul. De topseedede danskere vandt 21-17, 21-17 over Berry Angriawan og Hardianto Hardianto. Mathias Boe og Carsten Mogensen, der topper verdensranglisten, havde en enkelt gang tidligere mødt indoneserne. Det var ved Indonesia Open i juni, hvor danskerne vandt i tre sæt.

Fodbold: Manchester United var tirsdag aften tilbage i Champions League efter et års fravær. Og det var med succes, da United vandt 3-0 hjemme over schweiziske Basel i den første kamp i gruppespillet. United-manager José Mourinho blev straks spurgt til muligheden for at vinde turneringen i denne sæson. Og her manede portugiseren til besindighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Vi er langt væk fra at være en titelbejler. For at vinde Champions League skal vi spille 13 kampe, og vi har nu spillet en enkelt. Vi er ved at bygge et hold op, og der er lang vej endnu. Der er en gruppe på fire-fem hold i Europa, som er foran os«, siger Mourinho til TV3+ og nævner FC Barcelona, Bayern München, PSG, Real Madrid og Juventus.

Tennis: Fransk tennis, der havde en hård nedtur ved US Open for nylig, øjner en chance for succes, når der i den kommende weekend spilles Davis Cup-semifinaler. Frankrig tager imod Serbien, der er uden den skadede stjerne Novak Djokovic. »Vi har haft en dårlig sæson, men det behøver vi ikke at blive mindet om hver dag, for det er ikke konstruktivt«, siger Davis Cup-kaptajn Yannick Noah i følge AP. »Og når Djokovic ikke er med i weekenden, så er vores chance for en stor finale steget markant«. De to franske singler skal spilles af Jo-Wilfried Tsonga og Lucas Pouille, mens holdet må undvære profiler som Richard Gasquet, Gilles Simon og Gaël Monfils. I den anden semifinale mødes Belgien og Australien.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce