Efter Heung-Min Son (tv.) havde scoret det første mål, scorede Harry Kane (th.) de to sidste for Tottenham - det andet på oplæg fra Christian Eriksen (i midten).
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Efter Heung-Min Son (tv.) havde scoret det første mål, scorede Harry Kane (th.) de to sidste for Tottenham - det andet på oplæg fra Christian Eriksen (i midten).

Sport

Ronaldo og de engelske klubber har tordnet CL i gang

18-3: Premier League har hentet 13 af 15 mulige point i de første europæiske kampe.

Sport

Premier League betragtes af de fleste som verdens bedste liga, men det kniber med at bevise det i de europæiske klubturneringer.

I de seneste tre sæsoner har der været to engelske kvartfinalister i Champions League: Leicester i sidste sæson og Manchester City i 2016.

Hvordan det lander i den netop indledte sæson, afgøres først om flere måneder, men starten har i hvert fald været lovende for de fem deltagere fra Premier League.

6-0 til Chelsea og 3-0 til Manchester United i går blev til aften fulgt op med 4-0 til Manchester City, 3-1 til Tottenham og 2-2 til ellers dominerende Liverpool.

18-3 - og tilbage til de indbyrdes kampe i Premier League.

Liverpool var foran - og tæt på at tabe

Undtagelsen blev altså Liverpool, der hjemme på Anfield var foran 2-1 mod FC Sevilla, da Firmino i første halvleg sparkede et straffespark på stolpen, og det endte med at koste dyrt, da Correra på et sporadisk spansk angreb sparkede udligningen i kassen.

Uefa's statistik siger 24-7 i afslutninger til hjemmeholdet, men i overtiden var Sevilla ikke desto mindre snublende tæt på at snuppe sejren i gentagelsen af Europa League-finalen fra 2016.

Liverpool kom bagud efter 5 minutter, da Ben Yedder scorede, men derpå var totalt dominerende. Firmino ekspederede bolden over stregen på Alberto Morenos oplæg, og Mohamed Salahs afslutning ramte Simon Kjær og sejlede over en chanceløs Sergio Rico til Sevillas mål, da Liverpool var foran efter 37 minutter.

Tre mål på 25 minutter af Manchester City

På det tidspunkt havde Manchester City længe ført 3-0 i Rotterdam, hvor Feyenoord leverede forfærdeligt forsvarsspil på De Kuip, da den hollandske mesterklub gjorde comeback i Champions League-gruppespillet efter 15 års fravær.

Et hovedstød fra John Stones smuttede mellem benene på Tonny Vilhena på mållinien, Sergio Aguero kom først på et indlæg fra Kyle Walker til 2-0 og scorede Gabriel Jesus til 3-0, mens Feyenoord-forsvaret stod og viftede offside efter en afslutning, som Bradley Jones parerede lige ud i fødderne på målscoreren - der ikke var offside.

John Stones scorede endnu et hovedstødsmål, der cementerede den første sejr i seks udekampe i Champions League for Manchester City .

Underholdende kamp på Wembley

Målscoringen kom også tidligt i gang på Wembley, hvor Tottenham sidste sæson tabte to af tre kampe i Champions League, men det lykkedes med bravour og 3-1 mod Borussia Dortmund, der kunne være blevet straffet yderligere i anden halvleg.

Sydkoreaneren Heung-Min Son scorede afsluttede et kvikt kontraangreb med at score fra en vinkel, der var så spids, at Romon Buerki i Dortmund-målet burde have gjort det bedre, men Hugo Lloris var til gengæld prisgivet, da den højrebenede Andriy Yarmolenko med et fremragende venstrebensspark drejede bolden højt op i det lange hjørne efter 11 minutter.

Harry Kane tordnede Tottenham foran igen med venstrebenet i det korte hjørne, og englænderen blev dobbelt målscorer i anden halvleg, da han på Christian Eriksens aflevering med højrebenet sparkede bolden fladt i mål via en Dortmund-fod.

To mål af Messi - og to af Ronaldo

Lionel Messi indledte tirsdag med to scoringer, da FC Barcelona vandt den første kamp 3-0 over Juventus, og så måtte Cristiano Ronaldo jo svare igen.

Det gjorde portugiseren med to scoringer, da Real Madrid tog hul på forsøget på at vinde turneringen for tredje år i træk med - en 3-0-sejr over APOEL Nicosia.

Ud over sine to scoringer havde Cristiano Ronaldo adskillige gode muligheder.
Foto: White Paul/AP

Ud over sine to scoringer havde Cristiano Ronaldo adskillige gode muligheder.

12 minutter tog det, før Ronaldo havde indledt målscoringen ved at ekspedere en aflevering fra Gareth Bale over stregen, så Real Madrid nu har scoret i 37 hjemmekampe i træk i Champions League.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I anden halvleg var det efter adskillige afslutninger et straffespark for hands, Ronaldo scorede sit Champions League-mål nummer 107 på.

Sergio Ramos scorede det tredje mål ved tæt under mål akrobatisk at sparke bolden over hovedet på sig selv.

Dermed er også de fem spanske hold startet uden nederlag, men Sevilla og Atletico Madrid måtte 'nøjes' med uafgjort i svære udekampe mod henholdsvis Liverpool og Roma.

To gange 1-1 og en tyrkisk sejr i Portugal

Hvor der i tirsdagens otte kampe kun var to, hvor begge hold scorede, var der på en onsdag aften med 26 mål kun to hold, Feyenoord og APOEL Nicosia, der ikke fik scoret.

Begge hold scorede én gang, da RB Leipzig spillede uafgjort mod Monaco, og det samme var tilfældet i kampen mellem Maribor og Spartak Moskva, hvor det slovenske hjemmehold udlignede i 85. minut.

FC Porto, der sidste sæson nåede ottendedelsfinalerne, led et lidt overraskende nederlag hjemme mod tyrkiske Besiktas, der vandt 3-1.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce