Ban Ki-moon er torsdag blevet valgt som leder for IOC's etiske kommission. Sydkoreaneren skal styre korruptionssag.
Foto: Steven Senne/AP

Ban Ki-moon er torsdag blevet valgt som leder for IOC's etiske kommission. Sydkoreaneren skal styre korruptionssag.

Sport

Tidligere FN-generalsekretær undersøger korruption for IOC

Justistminister vil give maskerede fodboldbøller lang karantæne.

Sport

Olympisk: FN's tidligere generalsekretær, sydkoreaneren Ban Ki-moon, blev torsdag valgt som ny leder for Den Internationale Olympiske Komités (IOC) etiske kommission. Ki-moon erstatter senegaleseren Youssoupha Ndiaye. En af sydkoreanerens første opgaver bliver at se på en korruptionssag fra 2009 i forbindelse med tildelingen af OL til Rio de Janeiro, der var OL-vært sidste år. Ban Ki-moon var generalsekretær i FN fra 2007 til 2016.

Håndbold: Odense Håndbold fik torsdag et af de gok i nødden, der kan mærkes i flere dage, og som gør en træner et par år ældre på 60 minutter. På hjemmebane blev Jan Pytlicks tropper kørt fuldstændig over af København Håndbold, der i HTH GO Ligaen vandt med 35-18. Odense gik til pausen bagud med de helt uhørte cifre 7-19, og det blev aldrig nævneværdigt bedre efter pausen.

Fodbold: Atalanta åbnede torsdag gruppespillet i Europa League på fornem vis. Med Andreas Cornelius på banen i det sidste kvarter slog Atalanta på hjemmebane engelske Everton med 3-0. Den danske angriber kom aldrig til at spille nogen større rolle i opgøret, der for længst var afgjort, da han byttede med sin direkte angrebskonkurrent Andrea Petagne. Petagne scorede heller ikke, men han leverede oplægget til den ene scoring, da Atlanta nærmest gik målamok i de sidste 20 minutter af første halvleg med tre scoringer.

Cykling: Den danske mester Mads Pedersen (Trek) vinder 3. etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt foran Michael Valgren og erobrer løbets førertrøje fra Casper Pedersen.

Håndbold: Sæsonens første tre kampe har givet fuldt udbytte hos HC Midtjylland, og derfor topper de midtjyske håndboldherrer 888 Ligaen. Torsdag aften var Skanderborg Håndbold på besøg, men trods en hæderlig indsats lykkedes det ikke at tage point fra HC Midtjylland, der vandt opgøret 26-21.

Fodbold: Midtbanespilleren Isco har forlænget sin kontrakt med Real Madrid, så den nu løber til sommeren 2022. Det oplyser klubben på sin hjemmeside. Den spanske landsholdsspiller kom til hovedstaden fra Málaga i 2013 og har spillet næsten 200 kampe for Real Madrid. Hans hidtidige kontrakt stod til at udløbe ved udgangen af denne sæson.

Bordtennis: Selv om Jonathan Groth led sit første nederlag, blev det til den tredje sejr på stribe for Danmark ved EM for hold i Luxembourg, da det blev 3-1 over Holland. Groth tabte 3-1 til Ewout Oostwouder, der sidste sæson blev dansk mester for hold med Roskilde, men siden er skiftet til Næstved. Anders Lind og Tobias Rasmussen vandt deres kampe, inden Groth alligevel blev matchvinder ved at besejre Laurent Tromer, der er den nye mand på Roskildes hold i Elutedivisionen. Danmark skal fredag og lørdag spille videre om placeringerne 17-24.

Fodbold: Når det rumænske landshold kommer til København for at møde Danmark i VM-kvalifikationen 8. oktober, bliver det med en ny mand på trænerbænken. Rumæniens Fodboldforbund (FRF) har nemlig besluttet at ophæve kontrakten med landstræner Christoph Daum, efter at det står klart, at rumænerne er uden chance for at komme til VM i Rusland. 63-årige Daum blev indsat i stillingen efter EM sidste sommer, og tyskeren fik til opgave at føre Rumænien til VM i 2018.

Badminton: Hans-Kristian Vittinghus er kendt som en stor fighter, men det comeback, han torsdag leverede i Super Series-turneringen Korea Open, var alligevel ekstraordinært. Vittinghus var bagud med 14-20 i 3. sæt af kampen mod Thailands Pannawit Thongnuam, men med en imponerende slutspurt afværgede han de seks matchbolde og tog sejren med 22-20. Danskeren havde tabt 1. sæt med 16-21, men han kom godt igen i 2. sæt, som han vandt med 21-16.

Jan Pytlick og Odense er blevet smidt ud af pokalturneringen.
Foto: Kildeborg Jensen Tim

Jan Pytlick og Odense er blevet smidt ud af pokalturneringen.

Håndbold: Odense Håndbold er blevet smidt ud af pokalturneringen efter at holdet er blevet dømt som taber af ottendedelsfinalen mod Århus United. Odense vandt ellers kampen, men på holdkortet figurerede Mie Højlund, der endnu ikke var spilleberettiget på det tidspunkt. I en pressemeddelelse skriver Dansk Håndbold Forbund: »I Ligareglementet § 11, stk. 2 fremgår det, at det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettiget, medfører bøde samt tab af kamp. Der er således tale om en objektiv regel, der ikke giver mulighed for at sanktionere anderledes. Derfor sanktionerer DHF’s disciplinærinstans at Odense Håndbold dømmes som taber af kampen mod Aarhus United 30. august 2017 samt at Odense Håndbold idømmes en bøde på kr. 5.000. Som en konsekvens af afgørelsen genindtræder Aarhus United i Santander Cup og møder Viborg HK i kvartfinalen«.

Cykling: Giro d’Italia skal næste år starte i Israel, og det er første gang i løbets 101-årige historie, der startes uden for Europa. Detaljer om ruten for det tre dage lange ophold i Israel vil blive offentliggjort i næste uge af en minister fra hver nation og netop pensionerede Alberto Contador. Med tanke på, at flere hundrede millioner seere normalt følger med i Giroen, bliver etaperne den største sportsbegivenhed i Israels historie.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Sejrene i VM-kvalifikationskampene over Polen og Armenien giver sig nu udslag i et solidt dansk avancement på verdensranglisten. Det danske landshold hopper 20 placeringer op fra nr. 46 til nr. 26 og puster nu Islan (22) og Sverige (23) i nakken som Nordens bedste hold. Tysklands verdensmestre overtager 1. pladsen fra Brasilien, der nu er nr. 2.

Fodbold: Maskerede fodboldbøller skal have to års karantæne. Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forud for et åbent samråd torsdag eftermiddag om konsekvenser ved optøjer til fodboldkampe. »Hvis du er maskeret på stadion, skal du regne med at få en karantæne på to år«, siger han til DR Nyheder. Socialdemokratiet ønsker endnu strammere tiltag. Fodboldbøller, der begår vold, skal have livsvarig karantæne. Og de skal stilles økonomisk ansvarlige for deres ødelæggelser, mener partiet.

Fodbold: Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen har forlænget sin kontrakt med bundesligaklubben RB Leipzig, så den nu løber til 2021. Yussuf Poulsen kom til den tyske klub fra Lyngby i 2013 og har været med hele vejen fra 2. Bundesliga til Champions League.

Ishockey: Aalborg Pirates har hentet forstærkning i skikkelse af russeren Kiril Kabanov, der dækker positionen som wing. Han blev i 2010 draftet af New York Islanders, men slog dog aldrig til i NHL. I stedet har han blandt andet spillet i AHL og KHL.

Motorsport: Valtteri Bottas skal også køre for Mercedes i 2019. Finnen blev hentet ind på det tyske storhold, da verdensmesteren i formel 1, Nico Rosberg, med kort varsel stoppede sin karriere. Nu har han fået yderligere et år hos de seneste års dominerende hold i kongeklassen.

Håndbold: Sønderjyske har hentet veteranen Christian Lynggaard, der skal erstatte den skadede Kristian Dahl Pedersen. Sidstnævnte er før sæsonstart skiftet fra FC Nordsjælland, men en albueskade gør ham for øjeblikket ukampdygtig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Badminton: Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen topper verdensranglisten, og ved Super Series-turneringen Korea Open lever de fortsat fint op til parrets topseedning. Tidligt torsdag morgen dansk tid spillede den danske duo sig i kvartfinalen efter en sikker sejr på 21-16, 21-14 over tyskerne Jones Ralfy Jansen og Josche Zurwonne. I kvartfinalen venter Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding.

Fodbold: Når Australien og Syrien tørner sammen i den første af to playoffkampe til VM, så spilles opgøret i Malaysia. Det oplyser det australske fodboldforbund ifølge nyhedsbureauet AP. Opgøret finder sted på Hang Jebat Stadium i Malacca. Det krigshærgede land Syrien har været tvunget til at spille deres kvalifikationsopgør i Malaysia, hvor det asiatiske fodboldforbund har hjemme, på grund af uro i deres hjemland. Returopgøret finder sted i Australiens største by Sydney fem dage senere.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce