Med sine tre scoringer i Armenien bidrog højdespringeren Thoms Delaney til, at Danmark er avanceret 20 pladser på verdensranglisten.
Foto: Lars Poulsen

Med sine tre scoringer i Armenien bidrog højdespringeren Thoms Delaney til, at Danmark er avanceret 20 pladser på verdensranglisten.

Sport

Danmark springer tættere på en seedning i VM-playoff

Danmark er avanceret 20 pladser på Fifa's verdensrangliste, der snart bliver vigtig.

Sport

Nogle mener, at verdensranglisten i fodbold er både misvisende og ligegyldig, men der er i allerhøjeste grad grund til at tage den alvorligt i de kommende måneder.

Når seedningen til de fire europæiske playoffkampe om de sidste billetter til VM-slutrunden i Rusland foretages, sker det på baggrund af netop verdensranglisten fra Fifa, Det Internationale Fodboldforbund.

Og derfor var det opmuntrende nyt, da den seneste liste i dag blev opgjort med et avancement til Danmark på 20 pladser, der gør Åge Hareides landshold til den klart bedste højdespringer i top-50.

Verdensranglisten revideres endnu en gang

Danmark er efter de seneste VM-sejre over Polen og Armenien nummer 26 i verden og i øvrigt nummer 17 i Europa.

Danmarks to resterende VM-kvalifikationskampe i oktober mod Montenegro ude og Rumænien hjemme handler i første omgang om at sikre den andenplads, der i det hele taget giver adgang til playoffkampene.

Politiken har tidligere dokumenteret, at to gange uafgjort kan vise sig at være nok til at bliver nummer 2 efter Polen, men på den anden side er der brug for flest mulige point for at styrke positionen på verdensranglisten, der efter de næste kvalifikationskampe bliver revideret yderligere en gang, inden lodtrækningen til playoffkampene foretages.

Der skal vindes nogle kampe - og spekuleres

Kigger man på den nuværende toerstilling, hvor Danmark faktisk slet ikke optræder, fordi Montenegro rangerer over Danmark i gruppe E, så er Danmark nemlig slet ikke helt i mål endnu.

Følgende ni nationer - hvor af de otte bedste kvalificerer sig til playoffkampene - indtager andenpladserne i de europæiske VM-kvalifikationsgrupper inden de sidste to spillerunder:

  • 3. Portugal
  • 13. Wales
  • 17. Italien
  • 19. Slovakiet
  • 20. Nordirland
  • 22. Island
  • 23. Sverige
  • 36. Bosnien
  • 37. Montenegro (26. Danmark)

Der er altså stadig masser af spekulationer, der skal gå Danmarks vej, hvis det skal lykkes dels at blive nummer 2 i gruppen, dels sikre en seedning i playoff-lodtrækningen, der foretages tirsdag 17. oktober, så man undgår risikoen for at møde eksempelvis Italien eller Portugal (eller Schweiz, der fører gruppe B og møder Portugal i sidste kamp).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce