Simon Jakobsen, målmand Peter Friis Jensen og Ibrahim Moro var tæt på at ryge ud af DBU Pokalen mod HIK.
Foto: Jens Dresling

Simon Jakobsen, målmand Peter Friis Jensen og Ibrahim Moro var tæt på at ryge ud af DBU Pokalen mod HIK.

Kuk i rækkefølgen: HIK har protesteret over forkerte straffespark

Fængslet har trukket sig som olympisk præsident i Brasilien, og 10 danske atleter får et sekscifret støttebeløb af IOC.

Sport

Fodbold: HIK har protesteret og dommer Peter Munck Larsen har i sin indberetning til DBU erkendt, at straffesparkskonkurrencen blev afviklet forkert, da Silkeborg i aftes vandt en pokalkamp på Gentofte Stadion, hvor det blev 3-3 efter forlænget spilletid. I stedet for at lade holdene skiftes til at sparke én gang hver, brugte dommeren en ny ikke procedure, der endnu ikke er taget i brug, hvor der efter første forsøg sparkes to gange af hvert hold. Det er nu op til DBU at afgøre, om Silkeborgs sejr - og kommende ottendedelsfinale ude mod Lyngby - skal stå ved magt.

Cykling: For tredje dag i træk blev Sam Bennett (Bora-hansgrohe) etapevinder i Tour of Turkey, der i dag nåede til Marmaris. Bennett besejrede lige som i går belgieren Edward Theuns, der blev nummer tre på første etape og i den samlede stilling på andenpladsen er 14 sekunder efter Sam Bennett.

Fodbold: Det blev heller ikke Gordon Strachan, der sikrede Skotland et comeback som slutrunde-deltager. Efter Skotland kiksede kvalifikationen til VM i Rusland med en tredjeplads efter England og Slovakiet blev den 60-årige skotte i dag fyret efter knapt fem år på posten med 40 landskampe, 19 sejre og 12 nederlag. Som aktiv nåede Strachan 50 landskampe og deltog ved VM 1982 og 1986, blev ikke udtaget til VM-truppen 1990 og stoppede på landsholdet inden deltagelsen ved EM i 1992.

Golf: Thorbjørn Olesen er er som nr. 47 i 2 slag under par bedste dansker efter første runde af Italian Open. Lucas Bjerregaard og Anders Hansen har brugt et slag mere, Lasse Jensen gik første runde i 1 over par og Thomas Bjørn er i 2 slag over par. De fem førende er i 7 slag under par. På Challenge Touren er Morten Ørum Madsen på en delt 12.-plads i Hainan Open efter 3 slag under par, mens Joachim B. Hansens første runde var i 1 slag under par.

Fodbold: Når FC Nordsjælland i 2018 får sit første pigehold er det med en ambition om at spille i 3F Ligaen sæsonen efter og deltage i Champions League i 2023. FC Nordsjælland har til formålet ansat Christian Taylor, der hidtil har været ansvarlig for kvindefodbolden i Brøndby IF og tidligere var i BSF. »Den største og mest ambitiøse satsning indenfor dansk pige- og kvindefodbold«, kalder Christian Taylor i en pressemeddelelse planerne i FC Nordsjælland, hvor det er planen at afvikle hjemmekampene på Right to Dream Park i forbindelse med klubbens Superligakampe.

Volleyball: Danmarks mandlige landshold skal møde Finland og Rumænien i kvalifikationen til EM 2019. »Finland er det absolut stærkeste hold fra 1. seedningslag«, fastslår landstræner Mikael Trolle i en pressemeddelse.

Ishockey: Når Danmark næste år skal spille VM på hjemmebane, vil 51-årige Heinz Ehlers optræde i rollen som ekstra assistent for landstræner Jan Karlsson. Ehlers, der til daglig er træner i den schweiziske klub SC Langnau, skal blandt andet tage sig af de danske angribere.

Fodbold: Cypern bliver lige som de to foregående år destinationen, når DBU sender U16-, U17 og U19-landsholdene på en fælles træningstur i den kommende vinter.

Om Rafael van der Vaart kan spille for FCM fredag aften er uvist.
Foto: Lars Poulsen

Om Rafael van der Vaart kan spille for FCM fredag aften er uvist.

Fodbold: Rafael van der Vaart måtte køres til lægetjek, da han under dagens FC Midtjylland-træning i Ikast fik en bold i hovedet og efterfølgende var svær at få kontakt til. »Vi tog ingen risiko. Derfor tilkaldte vi en ambulance og sendte Rafael ind for at blive tjekket for at være på den sikre side«, siger Jess Thorup. Episoden med den nu hovedskadede van der Vaart skete ugen efter, at Simon Kroon fik en hjernerystelse i en intern træningskamp. Han er ikke klar til at spille endnu. I FCM har de trods uheldene også noget at glæde sig over. Topscorer Alexander Sørloth er nemlig kåret til den bedste spiller i Superligaen i september, der kastede fire mål og to assist af sig.

Tennis: Caroline Wozniacki er udgået skadet i Hongkong.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Olympisk: 10 danske atleter med fokus rette på OL i Tokyo i 2020 er blevet tildelt olympiske stipendier på op til 146.000 kroner i perioden op til legene i Japan. Det er Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der står bag det internationale støtteprogram Olympic Solidarity. Pengene til atleterne falder på et tørt sted, vurderer Morten Rodtwitt, chef de mission for det danske OL-hold. »Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer«, siger han.

De 10 atleter der får støtte er:

  • Anna Emilie Møller, atletik
  • Janick Klausen, atletik
  • Maja Buskbjerg Jager, bueskydning
  • Amalie Dideriksen, cykling
  • Stine Nielsen, skydning
  • Cathrine Dufour, dressur
  • Fie Udby, roning
  • Lin Ea Cenholt Christensen, sejlsport
  • Viktor Bromer, svømning
  • Andreas Schilling Andersen, triatlon

Fodbold: Klublegenden og kamprekordholderen i AGF, John Stampe, hyldes nu med sin egen plads foran AGF-hjemmebane Ceres Park. AGF-spillerne vil endvidere være iført en særlig trøje inden superligakampen på mandag hjemme mod Lyngby. John Stampe døde i 2012 som 55-årig af kræft.

Carlos Nuzman - der her taler under afslutningsceremonien ved OL 2016 i Rio de Janeiro - har trukket sig som præsident for Brasiliens Olympiske Komité.
Foto: Leo Correa/AP

Carlos Nuzman - der her taler under afslutningsceremonien ved OL 2016 i Rio de Janeiro - har trukket sig som præsident for Brasiliens Olympiske Komité.

Olympisk: Den skandaliserede idrætspolitiker Carlos Nuzman har onsdag trukket sig tilbage fra hvervet som præsident i Brasiliens Olympiske Komité. Det sker, efter at han i sidste uge pågrebet under mistanke for at have stået bag korruption, da Rio de Janeiro i 2009 vandt OL-værtskabet på en kongres i København.

På den baggrund blev både Nuzman og Brasiliens Olympiske Komité suspenderet af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), og nu træder hovedpersonen altså et skridt tilbage: »I lyset af, at jeg skal være i stand til at forsvare mig selv i denne sag, trækker jeg mig som præsident«, lød det i det brev, som Nuzmans advokat, Sergio Mazzarillo, læste op på en ekstraordinær generalforsamling i Brasiliens Olympiske Komité.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ishockey og håndbold: To sportsgrene danner fælles front mod hjernerystelser. Det drejer sig om Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Danmarks Ishockey Union (DIU), der vil have kortlagt, hvor stort omfanget af hovedskader i eliteidræt er. Samtidig vil de to forbund vil forklare udøverne, hvordan de skal forholde sig, når hjernerystelser opstår. »Det er helt afgørende at få klarlagt, hvor stort et problem hjernerystelser er i eliteidræt. Kun sådan kan vi fremadrettet forbedre forholdene for de ramte eliteidrætsudøvere og hjælpe dem hurtigst muligt tilbage til fuld styrke igen, siger landsformand i Hjernerystelsesforeningen Ronni Lykke Bødker.

Håndbold: Selv om FCM Håndbold skiftede stort ud i spillertruppen, er holdet kommet stærkt fra start i den nye sæson af kvindernes bedste håndboldrække, HTH Go Ligaen. Efter onsdagens 24-21-sejr over vicemestrene fra København Håndbold overtog midtjyderne ligaens førsteplads, og ifølge cheftræner Kristian Kristensen går det da også lidt over forventning: »Jeg synes, vi er, hvor vi skal være efter vores store udskiftning i truppen. Vi følger vores plan, vi er måske endda lidt foran«, siger han til ritzau.

Ishockey: Det var næppe sjovt at være Frederik Andersen natten til torsdag, dansk tid. Danmarks bedste ishockey-målvogter lukkede seks mål ind, da han vogtede buret for Toronto Maple Leafs, der tabte 6-3 til New Jersey Devils. Det var Andersens første nederlag i sæsonen, som dog kun er tre-fire kampe gammel. Også Lars Eller tabte, da Washington Capitals så sig besejret med 3-2 af det forsvarende mesterhold, Pittsburgh Penguins. Danskere notrede sig for et oplæg i kampen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce