Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Christopher Juul Jensen: »Alle andre ryttere har været på højdetræningslejr, men jeg har bare ligget og kørt op og ned ad Strandvejen«

Han fyldte 30 i går, Christopher Juul Jensen, samme dag som han tog hul på sit andet Tour de France i rollen som højt skattet hjælperytter for det australske mandskab Mitchelton-Scott. Han har de seneste år nedskrevet tanker fra livet på landevejen, som han løbende har sendt til Daniel Dencik, der har sat materialet sammen til en usædvanlig film om en af verdens mest værdifulde hjælperyttere.

FOR ABONNENTER

Hvad er dit og holdets mål i år?

»Jeg skal hjælpe Adam Yates til at komme på podiet. Hvis Adam vinder, og Jakob Fuglsang bliver toer, er det selvfølgelig synd for danskerne, men fedt for mig. Og så vil vi vinde holdtidskørslen. Holdtidskørslen er cykling som holdsport på allerhøjeste plan. Sportsdirektørerne sidder og planlægger formation, kadence og aerodynamik bag kulissen. Men lige så snart vi træder os i gang, bliver vi bare opslugt af farten og smerten. Det er magisk. Så forsvinder det hele. Det bliver til en stille, smertefuld kunst. Klinisk eksekveret. Og så er de bare så gode til det, vores australiere, de tidligere baneryttere Luke Durbridge og Michael Hepburn. De to gutter var jo også med i din film ’Moon Rider’. Og nu er de bærende kræfter på mit hold«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden