0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg føler slet ikke, at jeg fandt de løsninger i andet og tredje sæt, jeg fandt i første sæt. Jeg fik bare kylet en kold spand vand i hovedet, og så stivner jeg bare fuldstændig, sagde Mia Blichfeldt til TV2 Sport om sit nederlag.

Danmark er hurtigt færdig i Uber Cup trods en god start

De seneste nyheder fra sportens verden.

Badminton. De danske kvinder fik kun tre kampe i Uber Cup-kvartfinalen mod Sydkorea på hjemmebane i Aarhus. Det startede ellers godt med et vundet sæt til Mia Blichfeldt, men det blev også det eneste Danmark vandt i holdkampen. An Se-Young vandt den første single 14-21, 21-8, 21-8, den første damedouble tog Lee Sohee/Shin Seungchan sig af med 21-17, 21-18 over Maiken Fruergaard/Sara Thygesen og så lukkede Kim Gauen holdmatchen med at besejre Line Christophersen 21-11, 21-17. Sydkorea skal i semifinalen møde Japan, der vandt 3-0 over Indien.

Fodbold. Sebastian Czajkowski scorede de to første og Daniel Norouzi det tredje mål direkte på hjørnespark, da topholdet FC Helsingør efter ét point i de to seneste kampe slog Esbjerg 3-0 i 1. division.

Alle resultater og stillingen i 1. division

Cykling. U23-verdens- og europamesteren i enkeltstart, 22-årige Johan Price-Pejtersen, har skrevet kontrakt med WorldTour-holdet Team Bahrain Victorious, hvor han bliver holdkjammerater med blandt andre spanieren Luis León Sánchez, der skifter fra Astana.

Cykling. Den komplette rute i 2022-udgaven af Tour de France er blevet præsenteret ved et stort show i Paris.

Når løbets første tre etaper er afviklet i Danmark – en enkeltstart i København fredag 1. juli efterfølges af etaperne Roskilde-Nyborg og Vejle-Sønderborg – rammer feltet efter en hviledag 4. juli fransk jord på 4. etape.

Her går starten i Dunkerque i Frankrigs nordvestlige hjørne, inden 5. etape byder på flere af de brostenspassager (19,4 km på de sidste ca. 80 km), man kender fra klassikeren Paris-Roubaix.

Feltet rammer bjergene i Vogeserne, hvor den første af fem afslutninger på en bjergtop er på menuen på 7. etape med mål i La super Planche des Belles Filles, og Alpe-klassikeren til Alpe d’Huez (12. etape) kan med afvikling på den franske nationaldag 14. juli nærmest kun blive et spektakel uden lige. Derefter venter der i tredje og sidste uge af Touren de store bjergetaper i Pyrenæerne med mål i Peyragudes og på Hautacam-stigningen top samt en 40 km enkeltstart, som meget vel kan få afgørende betydning.

2022 byder for første gang i nyere tid også på et Tour de France-etapeløb for kvinder. Der er 8 etaper med en samlet længde på 1.029 km. Kvindernes løb starter 24. juni i Paris. Det hele kulminerer med to ture op i højderne i den efterfølgende weekend.

Fodbold. FC Barcelona er blevet enig med den 18-årige Pedri om at forlænge kontrakten frem til sommeren 2026. Midtbanemanden er trods sin unge alder allerede særdeles veletableret og spillede 53 klubkampe i alt i sidste sæson, hvor han også var en nøglespiller ved EM og OL for Spanien.

Fodbold. Superligaklubben Viborg FF har forlænget kontrakten med den 18-årige midtbanespiller Sofus Berger frem til 2024.

Idrætspolitik. Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil invitere regeringen samt Play the Game, der arbejder for demokrati og gennemsigtighed i sport, og Amnesty og Transparency International til et møde omkring en fælles dansk slagplan, når det gælder kontroversielle sportsbegivenheder. Det sker i kølvandet på og på baggrund af fodboldlandsholdets kvalifikation til VM i Qatar i 2022, oplyser DIF-formand Hans Natorp ifølge Ritzau. »Lige nu er vi i gang med at sætte en ramme op, så vi kan være helt skarpe, når vi sætter os til bordet, så derfor har vi endnu ikke sat en dato på, men den kommer snart«, siger Hans Natorp.

Badminton. Danmarks landshold for mænd skal i kvartfinalen ved Thomas Cup i Aarhus møde Indien. Det står klart efter torsdagens lodtrækning. Kampen spilles fredag. I en eventuel semifinale venter enten Indonesien eller Malaysia. I de øvrige kvartfinaler mødes Thailand-Kina og Japan-Sydkorea.

Fodbold. Som 32-årig ser AGF-anføreren Niklas Backman sig nødt til at indstille karrieren. Det bratte stop sker som følge af flere hovedskader, som bliver ved med at plage svenskeren. »Jeg har lyttet til lægerne og sammen med min familie har jeg taget en beslutning om, at min krop ikke længere kan holde til at spille elitefodbold – jeg skal også tænke på