ENTRE. Gianluigi Buffon kan det med at optræde offentligt, og her var han af landstræner Giampiero Ventura (tv.) inviteret med til pressemøde forud for VM-kvalkampen mod Makedonien.
Foto: Boris Grdanosk (arkiv)i/AP

ENTRE. Gianluigi Buffon kan det med at optræde offentligt, og her var han af landstræner Giampiero Ventura (tv.) inviteret med til pressemøde forud for VM-kvalkampen mod Makedonien.

Sport

Sportsdøgnet: Målmandslegende sigter efter landstrænerpost

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Håndbold: Skanderborgs håndboldmænd optrådte torsdag aften for sidste gang i holdets intime hjemmebane Morten Børup Hallen. Den slidte håndboldhal med tilnavnet 'cigaræsken' med plads til 600 tilskuere var fyldt til bristepunktet i afskedskampen, hvor Skjern blev budt indenfor. Skanderborg kæmpede hårdt for at sikre sejren, men det endte med et snævert nederlag på 30-31. Skjern indtager med sejren andenpladsen i mændenes bedste håndboldliga med 12 point efter 7 spillerunder. Skanderborg er næstsidst med 3 point. Skanderborgs håndboldspillere skal i fremtiden optræde på en ny hjemmebane med plads til fire gange så mange tilskuere.

Fodbold: 38-årige Gianluigi Buffon kan så småt se enden på den aktive karriere som fodboldmålmand nærme sig. Den ikoniske målvogter er blevet far for tredje gang, og han fortæller i et interview med en italiensk avis, at en fremtid som klubtræner ikke appellerer til ham. Et job som landstræner er derimod en interessant tanke. »En trænerrolle og alt, den kræver på daglig basis, ville ikke appellere til mig. Men jeg ville ikke udelukke en rolle som træner på et landshold: Jeg ville stadig være involveret i spillet, men også have frihed til at dedikere mig til andre ting«, siger Gianluigi Buffon til Corriere della Serra, skriver nyhedsbureauet AFP. Gianluigi Buffon er under pres på posten som landsholdsmålmand fra 17-årige Gianluigi Donnarumma. Italiens nuværende landstræner er 68-årige Giampiero Ventura, der af en del kommentatorer ses som en overgangsfigur.

Bordtennis: Jonathan Groth er videre til 2. runde ved EM i Budapest efter en regulær gyser. Den kroatiske kvalifikationsspiller Tomislav Pucar pressede den danske favorit hele vejen i en dansk sejr på 4-3 i sæt. Bagud 9-10 i syvende og afgørende sæt overlevede Groth en matchbold. Det lykkedes også danskeren at vinde de to næste dueller og afgøre sættet og kampen med 12-10. Det er endnu ikke afgjort, hvem Jonathan Groth skal møde i 2. runde. Danskeren er seedet som nr. 12 ved EM i Ungarn, men danskeren har slidt med formen siden sommerens OL i Rio.

  • LÆS:

Tennis: Den tidligere verdensetter Rafael Nadal indstiller 2016-sæsonen med øjeblikkelig virkning for at komme sig over en skade i håndleddet. Den 30-årige spanier har været plaget af problemer siden French Open i maj. Nadal har i løbet af tenniskarrieren vundet 14 grand slam-turneringer.

Foto: Alessandro Trovati/AP

Alpint: Den slovenske skistjerne Tina Maze indstiller karrieren. 33-årige Maze stiller dog op i et enkelt løb mere, når World Cuppen til januar kommer forbi Maribor i hjemlandet. »Jeg vil gerne give mine venner og familie mulighed for at se mig en sidste gang«, siger Tina Maze torsdag i østrigske Sölden. I 2014 vandt sloveneren OL-guld i styrtløb og storslalom i russiske Sotji. Det er også blevet til fire VM-medaljer og 26 World Cup-sejre i løbet af karrieren.

Antidoping: Brasilien, Grækenland og Indonesien er blandt fem nationer, der nu risikerer at havne på Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) liste over lande, der ikke opfylder kravene i antidopingarbejdet. Aserbajdjan og Guatemala er de to andre nationer, der har problemer med at klare kravene. De fem lande skal inden 19. november kunne dokumentere, at de opfylder kravene. Kan de ikke det, kan Wada på et møde samme dato erklære dem for 'non-compliant', som det kaldes, og så får det store konsekvenser for deres muligheder for at sende idrætsfolk til internationale konkurrencer.

Ishockey: Der var dramatik for alle pengene, da Winnipeg Jets og Nikolaj Ehlers natten til torsdag dansk tid præsterede et mindeværdigt comeback i NHL-kampen mod Toronto Maple Leafs og målmand Frederik Andersen. Ehlers og Jets var bagud med hele 0-4 i midten af 2. periode, og det lignede en afgørelse på kampen, men hjemmeholdet vendte på forbløffende vis det truende nederlag til 5-4-sejr. Det sidste af de 5 Winnipeg-mål i træk blev sat ind i overtiden. Inden da stod Ehlers for assisten til den vigtige 4-4-udligning, blot et minut før den ordinære spilletid udløb. Danskeren fandt med en smart tværpasning Winnipeg-holdkammeraten Patrik Laine, der kunne afslutte fra en bedre vinkel. Samme Laine scorede også målet i overtiden, da han fik en friløber og sendte pucken forbi Andersen. Laine lavede tre mål i alt og var en af kampens bedste spillere. Frederik Andersen leverede 29 redninger, men den danske landsholdsmålmand kunne ikke forhindre Toronto-nederlaget.

Foto: Kenzo Tribouillard/AP

Cykling: 36 år er ingen alder i professionel cykling. I hvert fald har den aldrende spanske stjerne Alejandro Valverde forlænget sin kontrakt med Movistar-holdet, så den løber til og med 2019. Den snu Valverde deler rollen som kaptajn på holdet med den colombianske klatrer Nairo Quintana, som også har forlænget sin kontrakt, så den gælder 2019-sæsonen med. 36-årige Valverde har kørt for det spanske hold siden 2005. Dengang hed det Illes Balears – Caisse d'Epargne. Som den eneste af toprytterne deltog Valverde i denne sæson i alle de tre største rundture, Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España, og han var med en flot afslutning i sæsonens sidste klassiker Il Lombardia med til at sikre Movistar førstepadsen i den gennemgående holdkonkurrence.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: I følge både italienske og kinesiske medier er den 68-årige succestræner Marcelo Lippi favorit til at overtage jobbet som landstræner for Kina i nær fremtid. Italieneren, der har vundet VM som chef for det italienske landshold (2006), har i tre sæsoner trænet klubber i den økonomisk vildt ekspanderende kinesiske liga. Det kinesiske fodboldforbund oplyser, at man er ved at finde en afløser for Goa Hongbo, og at den nye leder skal være på plads 1. november. Lippi kan komme på en hård opgave, for Kina har skuffet stort i VM-kvalifikationen frem mod slutrunden i Rusland 2018.

Fodbold: Nederlagene til Polen og Montenegro gjorde ondt på de danske muligheder for at komme med til fodbold-VM i Rusland i 2018. Resultaterne kan også ses på den seneste verdensrangliste, som Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har opdateret torsdag. Her er Danmark røget fire pladser ned som nr. 50, og det er den laveste placering, siden Fifa i 1993 oprettede listen. Argentina er fortsat nr. 1 på listen foran Tyskland og Brasilien.

Foto: Mike Groll/AP

Tennis: Den tidligere storspiller Jimmy Connors rækker nu hånden ud til det australske problembarn Nick Kygios, der har stort talent, men som opfører sig på en måde, der støder omgivelserne og netop har indbragt ham en karantæne. På Twitter skriver Connors: »Kyrgios - du vil være den bedste. Kom og besøg mig, og du vil lære at spille, at underholde og at vinde! Det er dit valg - eller du kan bare blive middelmådig«. Connors havde for snart 10 år siden succes som træner for Andy Roddick, men det gik slet ikke, da han skulle samarbejde med Maria Sharapova i 2013. Afatalen blev opsagt efter blot en kamp.

Fodbold: Den tidligere topdommer Howard Webb, som i 2010 dømte både Champions League-finalen og VM-finalen, holdt i hele karrieren skjult, at han lider af tvangstanker. I en selvbiografi fortæller Webb om sin OCD-lidelse, og hvordan den påvirker ham. Et eksempel var Webbs forsøg på at tage dommertrøjen på før VM-finalen i 2010 mellem Spanien og Holland. Han tog den på, tog den af, tog den på igen, men var ikke tilfreds. Hele seks gange tog han trøjen på, før han omsider kunne lade den være på. »Hvis en negativ tanke sneg sig ind i hovedet, mens jeg tog den på, følte jeg angsten komme, og jeg måtte tage trøjen af for at fjerne den følelse«, forklarer Webb. Han turde aldrig at fortælle andre om lidelsen, fordi han frygtede, at det ikke ville blive accepteret: »Som dommer skal man give indtryk af at være bestemt og selvsikker«.

  • LÆS:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Et rødt kort til målmand Claudio Bravo dræbte Manchester Citys mulighed for point i udekampen mod Barcelona i Champions League onsdag aften. Det mener Manchester City-manager Josep Guardiola, efter hans engelske mandskab fik en snitter på 0-4 på Camp Nou. »Det er hårdt på dette niveau. Indtil vi blev 10 mod 11, var det en åben kamp. Efter udvisningen var det overstået«, siger Guardiola ifølge uefa.com. Bravo blev smidt ud ved stillingen 1-0 kort inde i 2. halvleg efter en slem fadæse, hvor han først smed bolden væk og siden reddede den med hænderne uden for feltet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce