Kølig. Lasse Norman har afvist et tilbud fra et landevejshold, men satser på at prøve kræfter med asfalten i 2014.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Kølig. Lasse Norman har afvist et tilbud fra et landevejshold, men satser på at prøve kræfter med asfalten i 2014.

Cykling

Lange pauser gør OL-helten alt for irritabel

20-årige Lasse Norman glæder sig til at komme i konkurrence igen i denne uges World Cup.

Cykling

Endnu et år har Danmarks Cykle Union fuld råderet over sin olympiske guldvinder i omnium, Lasse Norman, men så ændrer betingelserne sig.

I hvert fald hvis det står til den 20-årige alsidige pedalatlet selv.

»I 2014 håber jeg at være professionel på et landevejshold. Jeg havde mulighed for at få en kontrakt i den kommende sæson, men jeg synes ikke, jeg er klar til at tage skridtet endnu«, siger Lasse Norman, der i slutningen af denne uge ved World Cup-afdelingen på den ny velodrom i Glasgow sammen med kollegerne på banelandsholdet tager hul på de internationale aktiviteter, som i første omgang sigter på at kulminere ved verdensmesterskaberne i Minsk fra 20. til 24. februar.

»Jeg har stadig brug for at udvikle mig ikke mindst på landevejen, og det skulle gerne ske næste år, hvor jeg ikke vil have opgaver på banen i tilnærmelsesvis samme omfang som her i 2012«.

LÆS OGSÅ »Dels afvikles VM over en måned tidligere, dels har vi jo heller ikke OL, så det giver helt andre vilkår«, fastslår Lasse Norman, der sluttede den forgangne landevejssæson på fornem vis med en fjerdeplads på U23-enkeltstarten ved VM og i 2013 fortsat vil være at finde på det danske Continental Team Blue Water Cycling. »Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at komme i konkurrence igen. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg går rundt og bliver irriteret, hvis pauserne bliver for lange. I Glasgow kommer det i første omgang til at handle om 4 km-holdet, fordi omnium afvikles samtidig. Det giver mig til gengæld chancen for at prøve mig selv af på 4 km individuelt, og jeg går efter at slå min danske rekord på 4.20.674 minutter, som jeg satte i omnium ved OL«. »Ved VM satser jeg både på holdet og omnium, for det vil være fedt med en regnbuestribet trikot i tilgift til den olympiske guldmedalje«. Teenagere præger landsholdstruppen

I videre perspektiv er det arbejdet frem mod OL i Rio de Janeiro 2016, der nu tager sin begyndelse, hvilket også afspejler sig i sammensætningen af den trup, DCU’s banelandstræner, den tidligere verdensmester og OL-sølvvinder Casper Jørgensen, har udpeget. Den har nemlig U23-europamesteren i enkeltstart, Rasmus Quaade, som ældst med 22 år, fulgt af Lasse Norman – ellers er der tale om lutter teenagere, Casper Folsach, 19, Mathias Møller Nielsen, 18, Elias Helleskov Busk 18, Mathias Krigbaum, 17, og Jonas Poulsen, 17.

LÆS OGSÅ »De fire sidstnævnte vandt i juli EM i holdforfølgelsesløb for juniorer, og eftersom det er denne disciplin, der fortsat skal være vores flagskib, synes jeg, det tegner meget spændende«, konstaterer Casper Jørgensen. »Det vil være naivt at tro, at Lasse ikke bliver professionel inden OL, men jeg regner med, at han stadig vil være til rådighed for landsholdet i 2016. Han har udtrykt interesse for det, og vi vil i forbindelse med en kommende kontraktunderskrivelse gøre det optimale for at sikre, at han fortsat får mulighed for at udfolde sig på banen«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce