Erfaring. Annika Langvad ryddede bordet ved DM på landevej i 2010.
Foto: MIE BRINKMANN (arkiv)

Erfaring. Annika Langvad ryddede bordet ved DM på landevej i 2010.

Cykling

Danske verdensmester vender tilbage til landevejen

VM-guldvinderen i maratonmountainbike Annika Langvad skifter i 2013 til ABC.

Cykling

Efter en sæson, hvor alt har været koncentreret om mountainbike med generobring af VM-titlen på maratondistancen i begyndelsen af oktober som den succesrige kulmination, udvider Annika Langvad i 2013 sine aktiviteter til atter også at omfatte landevejen.

Her oplevede den nu 28-årige alsidige pedalatlet et bragende gennembrud i 2010, da hun som næsten nybegynder i denne sammenhæng blev dansk mester i både linjeløb, enkeltstart og holdløb med Odder CK.

Styrt kostede OL-deltagelse
Året efter blev det til endnu en DM-titel i tempodisciplinen, men mountainbike udgjorde det overordnede satsningsområde, og det blev i endnu højere grad tilfældet i år, da satsningen i første omgang handlede om olympisk kvalifikation.

INTERVIEW Den kom i hus, men OL-deltagelsen blev aldrig til noget på grund af et styrt, der beskadigede ribbene så meget, at det var umuligt for Annika Langvad at blive klar til olympisk optræden. Derimod var hun restitueret til et par måneder senere at stille op til et vellykket forsvar af sit verdensmesterskab i marathonmountainbike. Skal køre for Team ABC-Ladies

I den kommende sæson bliver der tid til atter at afprøve evnerne på landevejen, og det sker for Team ABCladies, der med de tidligere mandlige topryttere Jakob Kollerup og Flemming Kirkegaard som sportsdirektører optrapper markant. »Jeg glæder mig til at prøve kræfter med landevejsløb igen og til at være en del af et solidt team med god sportslig opbakning«, siger Annika Langvad. »Jeg har haft gode oplevelser og succes med at køre landevejsløb, så jeg forventer, at kombinationen med mountainbike og landevej vil være med til at styrke mig på alle områder«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce