Festen afløses af barsk opgave for Årets Cykelrytter

Lasse Norman tager i morgen aften fat på sit første seksdagesløb i udlandet.

Cykling

Efter sin tiljublede optræden i rampelyset med to sejre ved World Cuppen i Skotland må den nykårede Årets Cykelrytter i Danmark 2012, Lasse Norman, belave sig på at de nærmest forestående opgaver i stedet for hovedroller nok i væsentligt højere grad byder på hårdt slid for i det hele taget at kunne følge med.

Den olympiske guldvinder i omnium bevæger sig nemlig i morgen aften ind på et for hans vedkommende forholdsvis uopdyrket felt, når han stiller til start i seksdagesløbet i Gent med Danmarks mest rutinerede vinterbanerytter Marc Hester ved sin side.

LÆS OGSÅ De to fortsætter i øvrigt, umiddelbart efter at jobbet i Belgien er slut på søndag, samarbejdet i Zürich, hvor arrangørerne har indskrænket sig til at køre over fire dage med start 28. november. Skal kæmpe om placeringerne efter favoritterneLasse Norman fik sin debut blandt de professionelle i denne sammenhæng i den forgangne vinter på hjemmebanen i Ballerup Super Arena, hvor han sammen med tyskeren Christian Grasmann sluttede på 11. pladsen blandt de 14 par med et minus på 21 omgange til sin kommende makker Marc Hester og belgieren Iljo Keisse, som snuppede sejren for næsen af favoritterne Alex Rasmussen og Michael Mørkøv. Hester og Norman skal i Gent utvivlsomt kæmpe om placeringerne efter favoritfeltet, der først og fremmest består af de belgiske verdensmestre i parløb Kenny De Ketele og Gijs Van Hoecke, hollænderne Peter Schep og Wim Stroetinga schweizerne Franco Marvulli og Tristan Marguet samt den store lokale helt Iljo Keisse, som er sat sammen med australieren Glenn O’Shea. Til Gent for at læreDet var O’Shea, der blev verdensmester i omnium, da Lasse Norman fik sit gennembrud ved at erobre bronze, mens australieren til gengæld måtte tage til takke med femtepladsen i danskeren triumftog ved OL. »I Gent skal jeg først og fremmest lære, for seksdagesløb er noget helt andet, end det jeg er vant til«, siger Lasse Norman. »Men jeg håber da også, at jeg får chancen for at gøre opmærksom på mig selv«. Satser på 4 km hold og omnium ved VMPå længere sigt kan Lasse Norman se frem til et 2013, hvor det på banen først og fremmest gælder VM i Hviderusland fra 20. til 24. februar. »Her bliver det 4 km holdet og omnium, det kommer til at handle om«, fastslår Lasse Norman. »Det ville jo være dejligt at få regnbuetrikoten i tilgift til den olympiske medalje. Og jeg tror da også på, at vi kan gå hele vejen med holdet, selv om det naturligvis bliver svært. Vi udvikler os lynhurtigt, og både den netop overståede World Cup og femtepladsen ved OL giver mod på mere«. Professionel på landevejen næste sæsonMed VM på bane mere end en måned tidligere end vanligt får Lasse Norman også lejlighed til at styrke sin satsning på landevejen, hvor han fortsat repræsenterer Blue Water Cycling. Desuden har jeg også en drøm om at vinde enkeltstarten ved U23 VM. Den fjerdeplads, jeg hentede i år, har for alvor givet mig blod på tanden«. »Det er netop på landevejen jeg stiler efter at gøre væsentlige fremskridt næste år. Mit store mål er at få en kontrakt med et af de professionelle landevejshold i 2014, men det har ikke noget hastværk. Jeg vil hellere være sikker på, at jeg er moden til det end at forcere noget frem. Så det betyder ikke noget, hvis det skal vente til 2015«, siger Årets Cykelrytter, der i forbindelse med dagens seance også fik mulighed for at kommentere de seneste måneders voldsomme dopingskandaler. Glad for den store dopingudrensning

»Selvfølgelig er det trist, at cykelsporten generelt skal gennem så hård en periode, men jeg er glad for den udrensning, der er sket, og som fjerner de store fisk, som har overtrådt reglerne«, konstaterer Lasse Norman. »Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at sporten bliver renere og renere, og for min generation er af ryttere er doping slet ikke en udvej, der er oppe til overvejelse. Jeg kan med god samvittighed sige, at jeg er ren, og det vil jeg blive ved med at være hele min karriere igennem«. »Jeg vil bl.a. bruge den status, som jeg nu har opnået, til at fortælle alle dem, der er yngre end mig, at der kun er én vej til succes. Det er knaldhårdt arbejde, og det er den, jeg selv har benyttet mig af«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce