Skræddersyet. Næste års Tour-rute er bergrig og vil passe fint til Alberto Contador.
Foto: Luca Bettini (arkiv)/AP

Skræddersyet. Næste års Tour-rute er bergrig og vil passe fint til Alberto Contador.

Cykling

Contador kører ikke Tour de France for enhver pris

Den spanske stjerne vil vide i god tid, om Team Saxo-Tinkoff får plads i Tour-feltet.

Cykling

Inden for ganske kort tid afgøres det, om den internationale cykelunion, UCI, tildeler Team Saxo-Tinkoff en af de 18 WorldTour licenser for 2013 - og dermed også om det danske mandskab med den spanske superstjerne Alberto Contador i spidsen automatisk er startberettiget i Tour de France.

LÆS OGSÅ Den franske styrkeprøve, der uden sammenligning er den mest prestigemættede af samtlige de 29 begivenheder, som firmaholdene i det fineste globale selskab er forpligtet til at stille op i, afvikles fra 29. juni til 21. juli, og i et interview med tv stationen France 2 lægger den dobbelte Tour-triumfator i dansk tjeneste ikke skjul på, at det er hans store mål at være med, når starten går på Korsika. Tour de France kræver grundige forberedelser Samtidig understreger den exceptionelle etapeløbsspecialist, der i næste uge fylder 30, imidlertid, at han ikke er parat til at give sig i kast med den krævende opgave for enhver pris. »Hvis vi først bliver inviteret til at deltage to måneder, inden løbet går i gang, er det klart, at jeg ikke kommer«, fastslår Contador i samtalen med fransk tv og henviser dermed til den risiko, der eksisterer for, at Team Saxo-Tinkoff kan blive afhængig af Tour-arrangørernes velvilje i form af tildeling af wildcard, hvis WorldTour licensen ikke bringes i hus.

2013-ruten:

»Et løb som Tour de France kræver uhyre grundige forberedelser, og vi skal så hurtigt som muligt vide, at vi er sikre på at kunne deltage, hvis det skal have nogen mening«.

Vil meget gerne køre Touren
Alberto Contador har tidligere udtalt, at hans endelige program for 2013 endnu ikke er fastlagt, samt at han vil vente med at træffe beslutning om sin medvirken i de store rundture, indtil han også i detaljer har stiftet bekendtskab med ruten i Vuelta a Espana.

»Jeg vil meget gerne køre Tour de France, også fordi jeg var forhindret i at være med i år, men alle ting omkring vores medvirken skal falde på plads«, fastslår Contador, der overfor de franske tv-seere tilkendegivere, at han stadig betragter sig selv som vinder af både Touren 2010 og Giro d'Italia 2011, selv om disse sejre blev frataget ham i forbindelse med dopingdommen efter den famøse bøfaffære for tå år siden.

Ingen plads til snyder i cykelsporten

»Jeg har altid overholdt reglerne, og det er uretfærdigt, at jeg ikke længere er anerkendt som vinder af de to nævnte løb« siger Contador, der slår til lyd for nultolerance i dopingspørgsmål.

LÆS OGSÅ »Der er ikke plads til snydere i cykelsporten«, konstaterer spanieren, som også mener, han er blevet misforstået, da han på et tidspunkt blev citeret for at udtrykke sympati for Lance Armstrong. »Jeg ironiserede, da jeg sagde, at cykelsporten kommer til at savne Armstrong. Når han er fundet skyldig og dømt, er det helt naturligt, at han også er blevet straffet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce