stærk. Lasse Norman Hansen er vant til de skrå brædder på banen. Og sammen med Marc Hester er han kommet godt fra start i Gents seksdagesløb.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)/POLFOTO

stærk. Lasse Norman Hansen er vant til de skrå brædder på banen. Og sammen med Marc Hester er han kommet godt fra start i Gents seksdagesløb.

Cykling

Flyvende start på nyt eventyr for Årets Cykelrytter

OL-guldvinder Lasse Norman og Marc Hester flyver fra start i seksdagesløb.

Cykling

Lidt over et døgn efter, at han i København hyldedes som Årets Cykelrytter i Danmark 2012, var den olympiske guldvinder i omnium Lasse Norman atter i aktion på højeste niveau, da han i seksdagesløbet i Gent tog hul på et helt nyt kapitel i sin karriere.

Og selv om det 20-årige danske supertalent, der kommer med to friske World Cup-triumfer fra Glasgow, aldrig tidligere har optrådt i denne sammenhæng i udlandet, fik han også en flyvende start på et felt, hvor han ellers må betragtes som en novice.

»Jeg er først og fremmest med i Gent for at lære, men jeg håber da, at jeg også får lejlighed til at gøre opmærksom på mig selv«, sagde Lasse Norman i forbindelse med kåringen i den hjemlige hovedstad.

Belgiske verdensmestre på førstepladsen
Og det kan nok være, at den danske OL-triuimfator på den belgiske velodrom viste sig som uhyre lærenem, for efter den første nat er Norman sammen med landsmanden, Danmarks mest rutinerede vinterbanerytter Marc Hester, at finde på en højst overraskende tredjeplads.

Læs også Den danske duo er med 53 point på omgangshøjde med de belgiske verdensmestre Gijs Van Hoecke-Kenny De Ketele, der har scoret 78, den lokale favorit Iljo Keisse, som sammen med den regerende australske verdensmester i omnium Glenn O’Shea er noteret for 72, mens hollænderne Wim Stroetinga og Peter Schep på fjerdepladsen har 39. Fem par er en omgang efter Én omgang efter følger fem par anført af schweizerne Franco Marvulli-Tristan Marguet med 66, Robert Bartko, Tyskland-Silvan Dillier, Schweiz, 39, og Leif Lampater, Tyskland-Tosh Van der Sande, Belgien, 38.

Læs også

Det sætter Hesters og Normans bedrift i relief, at åbningsaftenen var så hård, at tyskerne Andres Müller-Max Stahr og belgierne Steve Schets-Jonathan Breyne som de to svageste af de 14 konstellationer er kørt henholdsvis seks og syv runder agterud.

Vandt den afsluttende jagt
Selv om det må formodes, at det på grund af Lasse Normans manglende rutine kan blive vanskeligt for danskerne at bevare positionen så langt fremme i klassementet, har det allerede imponeret omgivelserne, at de har formået at lægge så forrygende stærkt ud.

Norman og Hester sluttede i den indledende jagt på fjerdepladsen, de blev nr. 2 i 500 m på tid slået med 28 hundrededele af et sekund af Marvulli-Marguet, og de rundede natten af med at vinde det afsluttende parløb, da de sammen med franskmændene Vivien Brisse-Morgan Kneisky var en omgang eller mere foran alle de andre.

Hård sæsonstart for Marc Hester
For Marc Hester, der er en fast del af det internationale vinterbaneshow og jo sejrede i det seneste seksdagesløb i Ballerup Super Arena sammen med Iljo Keisse, kommer makkerskabet med Lasse Norman som en lettelse, efter at en hård start på sæsonen.

Læs også

27-årige Hester har både i Amsterdam og Grenoble kørt sammen med sydafrikaneren Nolan Hoffman, og det har været noget af en byrde for den scenevante dansker at skulle styre den jævnaldrende uerfarne parløbspartner, som erobrede sølv ved sidste sæsons VM i scratch efter englænderen Ben Swift og foran Wim Stroetinga, gennem strabadserne.

Betalte lærepenge sidste sæson

Ganske vist er også Lasse Norman ny i branchen, men han er i besiddelse af en ganske anderledes fysisk styrke end Hoffman og har ligeledes på hjemmebanen i Ballerup kørt adskillige parløb på lavere plan.

Læs også Norman fik sin seksdagesdebut hos de professionelle netop i Ballerup sidste sæson, hvor han betalte de uundgåelige lærepenge, da han med tyskeren Christian Grasmann ved sin side sluttede 21 omgange efter Hester og Keisse som nr. 11 af de 14 par.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce